• Anonym (--)

    Lämna infertil sambo?

    Vi har försökt få barn över ett år och nu fått beskedet att min sambo saknar spermier. Det känns hopplöst och jag överväger att lämna honom och gå vidare. Det känns ångestfyllt att dumpa honom nu men vi kommer inte kunna skaffa biologiska barn tillsammans vilket är viktigt för mig. 

  • Svar på tråden Lämna infertil sambo?
  • vampyria2

    Om han inte går med på att jag får göra en spermadonation så skulle jag garanterat ha lämnat honom om jag inte hade barn innan, tyvärr så är den krassa sanningen så.
    Jag har i hela mitt liv drömt om att få barn, jag var fyra år när min älskade lillebror kom och jag var redan då så avundsjuk på min mamma som fick vara gravid och föda honom, det var enormt häftigt för mig att få reda på att det var så man fick bäbisar och jag har som sagt sedan dess drömt och längtat efter att få bli gravid.

    Tyvärr så har min längtan alltid varit störrst av allt och jag skulle garanterat bli väldigt deprimerad om den drömmen hade tagits i från mig, hade det varit fel på mig så hade jag varit tvungen att acceptera det men lär ha blivit djupt deprimerad, om det nu är manen som det är fel på och han vägrar att låta mig uppleva det så skulle jag helt klart välja att gå.

  • Anonym (G)
    tobbe01 skrev 2014-07-28 12:27:56 följande:

    Okej!  Finns den på svenska?


    Nej , den är på engelska.



  • Maramina
    Anonym (--) skrev 2014-07-27 19:04:48 följande:
    Jag älskar såklart min sambo. Men det är ändå en stor grej att inte ha spermier och inte kunna befrukta. Känns som att alla andra män där ute kan det men precis min sambo blev den som inte kunde.

    Insemination låter ändå som ett alternativ just nu. 
    Men om insemination är något som läkarna har gett er som en möjlighet så har han ju spermier! Eller menar du insemination med donerad sperma?
  • Anonym (G)
    Anonym (***) skrev 2014-07-27 21:02:48 följande:

    Min svärmor dumpade sin första man när hon fick veta att han inte kunde få barn.

    Han visste det hela tiden då han hade den där barnsjukdomen, vars namn jag nu inte kommer på, som liten o även hade testat sig då de träffades.

    Hon flyttade ut samma dag hon fick veta. Det var någon släkting till honom som försa sig.

    Hon hittade en ny karl o så vart min sambo född.

    Jag fick tidigt missfall som tonåring o trodde givetvis att jag skulle kunna bli gravid när det var dags.

    Men tiden gick o den sambon jag hade då, som var äldre än mig, höll på att bli knäckt när vi aldrig vart gravida. 

    Han närmare sig 40 o när det han fick sitt provsvar att han var ok, firade han det genom att sätta på en släkting till mig o givetvis vart hon gravid med en gång.

    Mitt provsvar var inte roligt att läsa.

    När jag träffade min sambo något år senare sa jag som det var, då det började bli allvar mellan oss o den underbara karln ville ha mig iaf. Att när det var dags att bilda familj så skulle vi fixa det på något sätt. 

    Det fanns ju många barn som behövde föräldrar.

    Knappt 2 år senare fick jag en magsjuka som aldrig verkade gå över o det visade sig att vi väntade barn.

    Minns än orden läkaren sa...* hur är detta möjligt?*

    Nu är vårt barn snart 10 år o kommer inte få några syskon.

    Vi pratade om att adoptera men har fått inse att det inte är möjligt av olika anledningar. 

    Kärleken till ett barn är så mycket större än biologin.


    Honom ( svärmors ex ) skulle jag har dumpat också.

    Inte på grund av hans sterilitet , utan på grund av att han var oärlig.
  • Jeaninne
    athanatos skrev 2014-07-28 02:31:59 följande:
    Alltså hur vet du det där om svärmor? Är det något hon går runt och skryter om? Hade jag varit hon hade jag varit väldigt tystlåten.
    Fast jag tycker att ni gör er överdrivet fina och goda nu, en del här. Hälften av alla äktenskap spricker, och ännu fler samboförhållanden. Och de allra flesta orsaker, om folk försöker beskriva orsakerna, är mycket banalare än att det förhållandet inte gav möjlighet att skaffa egna barn. Att vilja ha egna barn är ändå något grundläggande hos människan... inte för alla, men för alla dom som känner den känslan. Det är inget man kan kräva att folk, som själva är fertila, ska missa av hänsyn till sin partner.

    Och tänk om förhållandet tar slut ändå, när det (för en kvinna) är för sent att skaffa barn med någon annan..? Tänk så fruktansvärt kymigt DET skulle kännas!

    Jag undrar även hur den infertile parten har det med sitt samvete, när han eller hon måste leva med att partnern avstått /egna/ barn för hans/hennes skull? Själv tror jag att jag skulle känna, att jag måste vara då där extremt eftergiven och ödmjuk och förekommande i allting varje dag livet ut, för att kompensera honom...
  • Jeaninne
    Anonym (Maja) skrev 2014-07-28 08:12:14 följande:
    Tycker inte det är konstigt att kalla en man biologisk pappa om hans kvinnliga partner föder barn som han blir pappa till, även om det inte är hans gener. Precis på motsvarande sätt som kvinnan blir biologisk mor vid äggdonation. Kanske bara är mitt jämlikhetstänk.
    Fast det går inte att tillämpa "jämställdhetstänket" när det gäller rent anatomiska fakta...
  • Jeaninne
    Anonym (Maja) skrev 2014-07-28 09:32:18 följande:

    Ungefär lika självklart som att man kanske inte älskar sitt genetiska barn. Dvs är man lite känslomässigt störd kanske man inte gör det.


    Fast - och detta är min erfarenhet - för män brukar längtan att bli pappa oftast grunda sig i detta med blodet, arvet, släkten... Att ha någon som för hans släkt och hans efternamn vidare.

    Sedan är barn naturligtvis så mycket mer, när de väl finns! Men du kan inte vara säker på att en man ska kunna göra den omställningen. Det är att ta en väldigt stor risk, och främst då för barnets skull, om mannen faktiskt har uttryckt att han INTE VILL adoptera eller få ett barn med en annan mans sperma.

    En annan sak: om paret bestämmer sig för att inte hålla donationen hemlig (vilket ju rekommenderas att man inte ska, för att det inte ska bli en chock för barnet som vuxen). Så måste de - indirekt - berätta för alla att mannen var infertil, vilket kan kännas som ett misslyckande som han absolut inte vill att folk ska prata om på byn, och kanske håna och skratta åt... Folk kan ju även spekulera i att han är impotent.

    Det är väldigt förmätet av dig att tala om känslomässiga störningar, faktiskt.
  • Anonym (Något mannen borde fråga)
    Anonym (a) skrev 2014-07-28 09:19:56 följande:

    Lägg ner? För alla är det inte så jobbigt som för dig. För mig var det inga problem alls att genomföra IVF. Då visste vi att det var min man det var "fel" på. Precis som för TS.


    Ja men kom inte och säg att det är lättare med ivf än att bli gravid på naturlig väg. Där är många ofrivilligt barnlösa som inte blir gravida med ivf. Du blev det efter en ivf. försök med åtta eller nio, femton gånger utan ett enda plus. Men det är ju en piece of cake det där med ivf bara att sprätta upp sina ben för alla och visa vaginan för alla och vara så sårbar i situationen, så löser det sig.
  • neverpreggo

    Kan man aldrig acceptera barn som inte är gjorda av hans spermier och hennes ägg får man vara ärlig med det i början. Ja... jag tycker som sagt att det är löjligt att ens tycka donationer är ett hinder då mamman ändå får bära barnet.

    Det ska inte finnas någon skam att vara infertil. Jag känner en större mängd infertila (egna ägg dock men det hjälper inte i Sverige) och klart de kan må dåligt över att inte kunna ge sin partner barn på det traditionella viset. MEN. Deras partnet stöttar och finner än väg till barn eller väljer att leva utan barn av eget val för att de älskar sin partner. Kärlek är för mig viktigare än att ha principer om hur man får barnet. Vill man inte adoptera/ta emot donationer. Sure. Men då ska man vara ärlig mot sin partner i början av förhållandet.

  • Jeaninne
    Löparnörden skrev 2014-07-28 10:24:17 följande:
    Varför skulle man vara mindre förälder för att man inte delar gener? Att vara förälder handlar väl om att finnas för sitt barn och få följa sitt barns utveckling. I tidigare inlägg pratas det om att föräldrar som inte är genetisk förälder skulle älska sitt barn mindre. Tror nog det kan vara tvärtom, att ett barn som tillkommit genom någon form av donation eller adoption är högt efterlängtat och väldigt älskat. Förhoppningsvis skaffar man också barn för barnets skull och inte bara för sin egen skull och om ska se till ett barns bästa, vad är bättre: att vara älskad och efterlängtad av föräldrar som man inte delar DNA med eller att exempelvis växa upp hos icke fungerande genetiska föräldrar ?
    Det är ju jättefint att du och din man känner så. Men tidigare i tråden talade vi om när den ena parten (vanligen kvinnan) kör över den andre (vanligen mannen), fastän denne vet med sig att h*n inte KAN känna så för ett barn som inte är genetiskt.
Svar på tråden Lämna infertil sambo?