• Anonym (Nybliven mamma)

    Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?

    Jag födde i torsdags morse, för snart 5 dygn sedan. Bebisen är väldigt liten och vi hamnade på neo samvård, i delat rum. Jag har hittills haft rumskompis två omgångar, den andra skrevs ut och jag sov ensam i rummet en natt. Nu har en ny tjej kommit och hennes kille tänker uppenbarligen sova här. Ärligt talat, jag hade HEMSKT gärna haft min man här men det är en förälder per rum som gäller. Tjejen är även inskriven på en annan avd, så hon går dit för att sova (mitt i natten, tills dess är hon kvar i rummet) så vi är ju mer eller mindre tre på detta rum, vi ska alltså dela toa och utrymme på tre i stället för två.

    Är det jag som är löjlig när jag inte gillar att dela ett dubbelrum rum med en annan mammas kille när jag är nyförlöst, ligger på sjukhus, blöder och är öm och ska få amning att funka och se till att ge min lilla bebis mat via både sond och bröst var tredje timma?

  • Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?
  • Lajkie

    Fast å andra sidan så är ju han också nybliven förälder.
    Hon kan ju uppenbarligen inte sova över eftersom hon är inskriven på en annan avdelning så då faller det väl sig rätt naturligt att pappan gör det?
    Hur skulle du gjort TS? Om du var inlagd på en annan vad och fick möjlighet att pappan stannade hos barnet?
    Min kan stannade (på BB) över natten med båda våra flickor. Med tredje gick det inte pga barnpassning åt de två första inte klaffade. Men då fick jag dela rum m en annan mamma och pappa m en bebis.
    Hade inte en tanke på att bli irriterad/att någon skulle bli irriterad på oss för att min man var med. Ja visst blöder man osv osv men det vet nog samtliga på avdelningen.

  • TanganyikaIka
    Studentpappa skrev 2014-07-29 09:33:44 följande:
    Ja fy fan för en pappa som vill vara med sin nyfödda.
    Ja och tänk så knäppt att en nyförlöst kvinna vill få blöda ifred och slippa träffa främmande män när hon har en binda från haka till nacke och går som en anka. Tänk så hemskt av henne att vilja ha lite integritet i ett sådant läge. Ja, det är rent av kränkande kanske? *så glad att mina barnafödande dar är över så jag slipper sånt här*
  • Anonym (B)
    chrissepisse skrev 2014-07-29 08:01:47 följande:

    Jag hade frågat personalen om jag hade missuppfattat något angående reglerna för respektives vistelse på sjukhuset och om det var meningen att jag skulle dela rum med den här mannen. Om mannen nu fått ok på att stanna, borde det rimligtvis vara så att du fick flytta till ett annat rum och att de fick dela på rummet avsett för två.


  • Anonym
    ITpappan skrev 2014-07-29 09:27:52 följande:
    Men vaddå respektlös? Att jag vill stödja min nyförlösta fru och mitt barn?

    På vårt underbara sjukhus får pappor sova över i mån av plats. Och där fanns plats.
    Hur tror du att det kändes för de andra kvinnorna att ha dig där?
  • Anonym
    Studentpappa skrev 2014-07-29 09:33:44 följande:
    Ja fy fan för en pappa som vill vara med sin nyfödda.
    If you wanna get fit, get crossfit.
    Visst att man vill vara med sin nyfödda. Men att inte visa nyförlösta kvinnor mer respekt än att tränga sig på på det viset är vidrigt. På de sjukhus jag känner till får pappor bara sova över om det finns enkelrum ledigt. För det säger sig själv att det för många kvinnor är hemskt att bli utsatt för att i den sårbara situationen tvingas sova med en okänd snubbe.
  • Anonym (*)
    Studentpappa skrev 2014-07-29 09:33:44 följande:
    Ja fy fan för en pappa som vill vara med sin nyfödda.
    Fast det är han inte. Han ligger och sover i ett annat rum än sin fru och bebis.
    Det är ju det som är respektlöst, att TS som nyföröst ska behöva dela rum med en okänd man. Bara för att du och din fru tycker det är OK, så tycker inte alla det.
  • Fånga dagen

    Jag förstår inte varför du inte påtalat detta för personalen, om det nu får dig att må så dåligt? Jag hade inte haft några problem med att sova och dela badrum med en främmande karl i det läget, men om man har det så får man väl tala om det både för mannen och personalen, så att inte vistelsen blir en mardröm.

  • Haskel

    Fy faan, för pappor som engagerar sig i sina barn och fruar. Vem faan vill ha jämställdhet?

Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?