• Anonym (Nybliven mamma)

    Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?

    Jag födde i torsdags morse, för snart 5 dygn sedan. Bebisen är väldigt liten och vi hamnade på neo samvård, i delat rum. Jag har hittills haft rumskompis två omgångar, den andra skrevs ut och jag sov ensam i rummet en natt. Nu har en ny tjej kommit och hennes kille tänker uppenbarligen sova här. Ärligt talat, jag hade HEMSKT gärna haft min man här men det är en förälder per rum som gäller. Tjejen är även inskriven på en annan avd, så hon går dit för att sova (mitt i natten, tills dess är hon kvar i rummet) så vi är ju mer eller mindre tre på detta rum, vi ska alltså dela toa och utrymme på tre i stället för två.

    Är det jag som är löjlig när jag inte gillar att dela ett dubbelrum rum med en annan mammas kille när jag är nyförlöst, ligger på sjukhus, blöder och är öm och ska få amning att funka och se till att ge min lilla bebis mat via både sond och bröst var tredje timma?

  • Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?
  • Anonym (m)
    Anonym (m) skrev 2014-07-29 10:37:14 följande:

    Strunta i folk som har konstiga idéer om att det är ett tecken på att engagera sig i sin familj att inkvartera sig hos okända kvinnor på ett sjukhus. Prata med personalen istället och dra dig inte för att bli besvärlig, det där är inte ok.

    Där jag jobbar försöker vi verkligen att inte sätta män och kvinnor att dela rum eftersom många inte är bekväma med det och när man ligger inlagt på sjukhus känner många ofta sig redan sårbara och oroliga. Att slänga i någon annans anhörig i rummet finns inte ens på kartan.


  • ölburk2

    Fjuttiga I-landproblem är fan bland det värsta jag vet.., inte konstigt att allt går åt h-vete med välfärden.., men jag tänker iaf se till att det blir med musik

    Lite passande musik innan undergången..
    ">

     


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Anonym (HA)
    Anonym (m) skrev 2014-07-29 14:15:16 följande:
    Bra att gilla sina egna inlägg
  • Anonym (m)
    Anonym (HA) skrev 2014-07-29 14:17:11 följande:
    Bra att gilla sina egna inlägg
    Vi är faktiskt inte samma (m) men jag undrar hur det gick till. Borde inte en av oss automatiskt bli (m 2)?
  • Anonym (m)
    Anonym (HA) skrev 2014-07-29 14:17:11 följande:
    Bra att gilla sina egna inlägg
    Du har inte sett att det finns två stycken i tråden med samma anonyma nick?
  • Anonym (m)
    Anonym (m) skrev 2014-07-29 14:18:19 följande:
    Vi är faktiskt inte samma (m) men jag undrar hur det gick till. Borde inte en av oss automatiskt bli (m 2)?
    Jo,normalt brukar det bli så!

    Jag hade för avsikt att gilla ditt inlägg och inte mitt eget inlägg.
  • Anonym (???)
    Anonym (pappa är också förälder) skrev 2014-07-29 14:09:48 följande:

    I teorin är det alltså tjejen som gör fel inte killen. Ett barn på neo + en förälder är ju precis vad ni är, du TS och det andra barnets pappa. (för det var väl en förälder inte en mamma som gällde).

    Tjejen ligger på en annan avdelning och kommer ner och hälsar på sitt barn under dagen när hon ka gå ifrån sin egen avdelning. Är det någon du ska klaga på så är det väl henne isåfall, säg att hon måste gå tillbaka till sig själv tidigare och gå till sin egen avdelning om hon ska gå på toaletten, problem solved!

    Bra skrivet!


  • Anonym (Jag)
    UniqueSnowflake skrev 2014-07-29 13:04:51 följande:

    Jag håller med. Det är som att tränga sig ner bredvid en nyopererad i en sal med andra nyopererade. Fruktansvärt respektlöst! Vad är det för människor som gör på detta vis? En sak är säker, jag vill aldrig träffa dessa ouppfostrade as.



    (.^_^.)
    Då är min man ett sånt där "ouppfostrat as" som du skriver om. När vår dotter föddes för fyra år sen delade jag rum med en annan kvinna som precis fött. Min man sov över och det gjorde hennes man också. Det var inget jag upplevde som konstigt då, vi hade båda draperi. Alla läkarundersökningar/andra undersökningar av barnen och oss mammor skedde utan de andra eller i ett annat rum. Det störde mig inte att det var en främmande man i rummet. Däremot var det väldigt jobbigt att deras bebis skrek så vi inte kunde sova. Jag frågade om det fanns möjlighet till enkelrum men fick höra att de var slut och i första hand gavs till de som gjort kejsarsnitt.

    Jag hade en jobbig förlossning och var väldigt uppfylld av alla nya känslor, annars kanske jag tänkt mer på att det var en främmande man i rummet. Å andra sidan var jag tacksam att ha min man där hela tiden och då ska ju den andra kvinnan ha samma rättighet.

    Jag födde i Norrköping.
  • yodi
    Anonym (m) skrev 2014-07-29 13:53:18 följande:
    Varför ska främmande pappor sova över i samma förlossningssal som nyförlösta mammor?
    det är inte en förlossnings sal, och varför inte? den pappan har lika stor rätt till sitt nyfödda barn som ts har till sitt.

    och framför allt har även den nyfödda bebisen rätt till en förälder hos sig.
  • yodi
    Sweet Sofia skrev 2014-07-29 13:57:07 följande:
    Har du läst hela trådarstarten?
    ja
Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?