• Anonym (wtf)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Jag läser ofta på ett forum där många förskollärare hänger. Det är skrämmande att många av dessa usla människor är de som tar hand om våra barn. De sitter och dömer föräldrar, idiotförklarar föräldrar som inte har råd att arbeta deltid, tycker att det är vidrigt att vissa barn slutar senare än 15 osv. Vad är det för fel i huvudet på dessa idiotiska människor? Det är tack vare att föräldrar arbetar, som de själva har jobb! Vissa måste arbeta heltid. Varför se ner på föräldrar som gör det?

    Egentligen borde man ta screen shot och skicka till deras arbetsgivare och fråga vad i helvete de har anställt för personal, så kanske de får en tillsägelse eller i bästa fall blir uppsagda! Fy fan för människor som arbetar med våra barn, men som ser ner på föräldrarna så mycket som så många av dem gör.

  • Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!
  • Embla twopointoh
    Penida skrev 2015-09-12 01:00:09 följande:
    Var sa jag att du ska hålla tyst? Klaga är bra men vänd dig dit det bör.
    Jag sa att du redan kan välja fritt, passar dig inte kan du säga nej. Ingen tvingas ta del av vår föräldraförsäkring.
    Jag har bara två ord som svar på det där: Hobson's choice
  • Nenne666

    Den här tråden har ju ballat ur. Det ser ut som prestige från alla håll och kanter. Vad sysslar ni med, ärligt talat? Ungarna mår bra om personalen har tid för barnen. Föräldrarna måste JOBBA... Sånt är läget och därmed har ju förskolepersonal jobb, jobb att ta hand om dessa. Vad vore barnen utan förskolepersonal? Och vad vore förskoleutbildade utan barn att ta vara på? För fan ge er!

  • Kim Possible

    Det som stör mest med detta är faktiskt det som några andra varit inne på förut, bl a "En Annan Anna" (rätta mig om jag har fel) och även några anonyma, nämligen att det inte är _föräldrar_ som kritiseras av förskolepersonal (eller för den delen, konservativa över lag, hemmafruar och bakåtsträvare av allehanda sort) , utan det är kvinnor/mammor som kritiseras för att de inte ger upp allt annat och stannar hemma med sina barn resten av livet, typ. 

    En del i den allmänna nymoralistiska andan som råder nu. Kärnfamiljens hemmafruideal, med ett "enkelt liv" i fokus är det som framställs som det enda som kan råda bot på både Sveriges ekonomi och populationens fysiska och psykiska hälsa. Vissa påstår tom att det kan påverka infrastruktur och gud vet allt.

    Till syvende og sidst kokar det ner till en ideologisk fråga om vilket samhälle man vill ha. Antingen vill en tillbaka till någon slags utopisk 50-talsvärld där hemmafruarna glatt kokade sylt tillsammans medan ungarna rände runt kjolarna, eller så inser man att vi lever år 2015 där både män och kvinnor ska kunna ha både familj och arbete utan att varken en själv eller barn blir lidande. Det sista är faktiskt fullt möjligt, men av någon anledning retar det mest hemmafruar och viss förskolepersonal när sånt visar sig gå att kombinera. Varför? Tja, det får de svara på själva. Om de mot förmodan gör det kommer förmodligen samma svada som brukar komma från det hållet; "Vi tänker på barnens bästa!!". Vilket översatt från hemmafruspråket betyder "Barn ska vara med sin mamma jämt för annars blir mamma ledsen!". 

    Tänkvärd artikel från någon som hyllar barnomsorgen i Sverige; www.huffingtonpost.com/natalia-lopatniuk-brzezinski/time-for-america-to-empower-working-mothers_b_8062106.html

    Jag är så otroligt glad och tacksam att vi har den barnomsorg vi har här. Den kan naturligtvis bli bättre, men då krävs det att skattepengar läggs på detta och inte på några hemmafrubidrag och annat tjafs. Det är upp till oss föräldrar, men även anställda och chefer inom barnomsorgen att sätta press på politiker och även rösta rätt om vi vill ha ännu bättre villkor i förskolan.

  • Nenne666
    Embla twopointoh skrev 2015-09-12 00:25:00 följande:

    Redan nu ser man en ökad psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Alt för många timmar per vecka på förskola/för tidig förskolestart kan mycket väl vara en del av denna negativa utveckling.

    Jag har flera vänner som är psykologer/liknande kompetens inom barn (som inte känner varandra inbördes), och de är rörande överens om att det är uppenbart att barn idag ofta sätts för tidigt på förskola/har för långa dagar för tidigt, men att det är "förbjudet" att tala om då det är viktigare att bägge föräldrarna arbetar. Inte heller får man "skuldbelägga" föräldrar eller "arbeta emot" jämställdheten, vilket denna åsikt genast stämplas som.


    Ja, vad bra! Nu har du berättar att du har ett gäng låtsaskompisar som du inte kan ge underlag för. Vi kommer inte längre på ditt inlägg. Du gör dig icke trovärdig och diskuterar gärna, men jag diskuterar helst inte med utgångspunkt av låtsaskompisar . Sorry!
  • Nenne666
    Penida skrev 2015-09-12 00:14:01 följande:

    En förskoleplats kostar en massa pengar men det gör också föräldrar som inte betalar skatt och går hemma på bidrag. Det är tyvärr inte så att de pengar man "sparar" går direkt till förskolan. Barngrupperna är fortfarande alldeles för stora och det även i kommuner där man testat det där med vårdnadsbidrag.

    Jag tycker väl att mer bör satsas på förskolan, föräldrar som vill vara hemma med sina barn eller jobba deltid har det rätt bra i detta land redan.


    Men du. Inte ens en bidragstagare kommer undan att betala skatt . Den betalas i ALLT den handlar, tom då den står och RÖKER!
  • Nenne666
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-12 00:33:21 följande:

    Jag anser att de flesta föräldrar inte är kapabla till att ta de rätta besluten. inte för att de inte har kompetensen, utan för att förskolan är belagd med munkavle och inte tillåtna att informera föräldrarna om den faktiska situationen. Dessutom är föräldrarna oftast stressade och fyllda av krav, så de kanske inte ens reflekterar över deras situation utan kör på så som det ska vara...villa, fin bil, fina kläder (gärna en massa funktionsmaterial så det syns att de bryr sig om sina barn), mobiltelefon, utlandsresor osv. Barnen får liksom bara följa med i farten vare sig de vill eller inte.


    Men ge dig! Du ställer dig till doms över föräldrars kompetens till sina barn. Får man lova att vara så jävla dum i huvet ? Det är just sådana som du som är ett problem. Din inställning är som ett växande äckligt virus. Bitter va?
  • Nenne666

    Det är dags att utvärdera förskolepersonalen i form av EQ-test så man får veta om dom är genuint anpassade att ta han om våra sötingar medan vi arbetar ihop brödfödan och tak över huvudet.

  • Anonym (Kajsa Wall)

    Förskoleupproret är inte en organisation där förskollärare ska klaga på föräldrarna. Personerna är tillsagda.

    Förskoleupproret verkar för att öka kvalitén i förskolan för mindre barngrupper och fler pedagoger. Det är iaf skaparnas vision och de ger råd i hur förskollärare ska skriva tillbudsrapporter när de inte får ta in vikarier osv så problemen blir synliga.

    Tråden där någon skrev att vissa inte borde skaffa barn är borttaget och är inte syftet med gruppen utan den verkar för bättre förutsättningar för barn och pedagoger tillsammans och att påverka politiker. Jag har även informerat grundaren ang denna tråd.

  • TeresB
    Embla twopointoh skrev 2015-09-12 00:25:00 följande:

    Redan nu ser man en ökad psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Alt för många timmar per vecka på förskola/för tidig förskolestart kan mycket väl vara en del av denna negativa utveckling.

    Jag har flera vänner som är psykologer/liknande kompetens inom barn (som inte känner varandra inbördes), och de är rörande överens om att det är uppenbart att barn idag ofta sätts för tidigt på förskola/har för långa dagar för tidigt, men att det är "förbjudet" att tala om då det är viktigare att bägge föräldrarna arbetar. Inte heller får man "skuldbelägga" föräldrar eller "arbeta emot" jämställdheten, vilket denna åsikt genast stämplas som.


    Men måste ha råd att leva. Så för oss flesta är förskolan nödvändig. Vi har snålat och varit hemma tills sonen är strax över två. Och han snittar 36 timmar i veckan. Men mindre än så är icke genomförbart. Och de timmarna har han det bra på förskola som vi valt med omsorg.

    Sen tror jag inte att har det bättre där än han haft det hemma med oss. Det är få idag som klarar sig på en inkomst.
  • Furstinna

    Jag undrar varför bryr man sig så mycket om vad personalen tycker och tänker? Eller vad andra föräldrar tycker?

    Så mycket man hade besparat sig genom att helt enkelt skita i det.

    För min del får dom tycka vad dom vill, jag bryr mig inte.

Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!