• Anonym (Lillejag)

    Din sämsta julklapp! Fått el givit själv.

    Har du givit någon " helt fel" julklapp eller själv fått någon som du helst hade varit utan? Berätta här.

    Själv lyckades jag förväxla 2 paket så jag lyckades ge min bror ett hundben i oxhud och min hund manschettknappar. Vi firade jul på varsit håll och min bror öppnade sina först. Han funderade en bra stund (han har ingen hund) innan han ringde och sa: jag ger upp, kan inte komma på vad du menar så berätta nu varför jag fått ett hundben? Vad du än gjort så hoppas jag att du inte har skaffat mig en hund?!

    Vi har skrattat många gånger åt min miss och den julen glömmer vi inte. ( hunden ville inte ha manshettknapparna så vi böt tillbaka benet).

  • Svar på tråden Din sämsta julklapp! Fått el givit själv.
  • Anonym (Kylskåpsrensning)
    Anonym (Lillejag) skrev 2015-11-24 22:11:55 följande:
    Han måste ha varit luspank :D
    Inte då! Inte är han snål heller. En jul skrev han av ett lån på 300.000 kr som jag fick låna när vi köpte hus. Han tycker bara det är onödigt att alla köper grejer till varandra. Han tycker också att mamma köper för mycket matvaror, särskilt till jul. Därför misstänker jag att han rensade lite i kylen...
  • JeanB

    Inte jag men min mor fick ett inramat foto på tre av hennes arbetskamrater! De är inte ens nära vänner.

  • Palestrina
    JeanB skrev 2015-11-25 19:00:49 följande:

    Inte jag men min mor fick ett inramat foto på tre av hennes arbetskamrater! De är inte ens nära vänner.


    Så himla konstig present! Hur tänkte de där, liksom?
  • Anonym (Gren från skogen)

    Min svärmor gav mig i julklapp en gren som hon plockat i skogen. Grenen hade hon nålat med röd färg och skrivit "god jul" på. När jag körde hem kastade jag ut grenen ur bilrutan.

    En månad senare, när hon var på besök hos mig, frågade hon var jag har lagt grenen. Jag sa då att den ramlade ner från balkongen. Förvånansvärt hämtar hon en ny gren till mig veckan därefter....

  • Scoops

    Jag har två julklappsberättelser.

    1. När jag var 6-10 år så önskade jag mig ett muminhus (ni vet ett sånt dockhus fast med muminfigurer istället). Det var ganska dyrt och jag hade önskat det sååå många födelsedagar och jular och så kom den julen när mamma sa att  -NU är det din tur att få vad du önskar, vänta bara och se! 
    Och ja, ni förstår ju att jag satt som på nålar hela julafton ;) När julklappsutdelningen kom så fanns som ni säkert gissar inget muminhus. Jag var jätteledsen men vågade inte visa det först, jag visste ju att pengar var en bristvara och mamma var ensamstående med 5 barn. På juldagen frågade jag ändå mamma när vi var ensamma varför jag inte fått något muminhus.
    "- Jamen, det är ju för att A (min lillebror, då 4 år gammal) fått ett Playstation, sedan var pengarna slut!" Svarade hon som om det var helt naturligt. 
    Nej, jag kan fortfarande inte riktigt förlåta henne för det. Jag vet att det är fånigt. Jag älskar min bror men sanningen är att vi är 6 systrar och lillebror som är yngst, de pippade tills de fick en son och sen favoriserade honom något så vansinnigt. Han bor fortfarande hemma och gick aldrig ut gymnasiet...

    2. Mamma hade bjudit in en annan ensamstående kvinna och hennes då 6 år gamla dotter att fira jul med oss. Hon hade med sig 3 papperspåsar (De stora från ICA) sprängfyllda med julklappar! Jag och mina syskon som brukade få 2-3 julklappar var bara gapade, vi gapade ännu mer när vi insåg att julklapparna bara var till hennes dotter, och innehöll allt från små ljusstakar till hygienprodukter, påslakan, slevar, styckvis inslagna pennor... vi satt i nästan tre timmar och tittade på när hon gav sin dotter klapparna (en och en) och tittade på när hon öppnade dem. 

  • Anonym (U)

    Underbaraste farmor gav en hel del födelse/ julklapp som inte var så uppskattade. En virkad spetskrage, en sån där lös man kunde använda till vilken tröja som helst och knäppa. Jag var väl i yngre tonåren. Ett flertal böcker; natur, djur, fågel osv. Inte intressant då men lite mer nu.

    Mor envisas alltid med att köpa tröja som jag aldrig använder.

    En jul fick jag 6 chokladaskar, gillar inte ens choklad!

  • Rakad Apa
    Anonym (inhyrd) skrev 2015-11-25 07:25:31 följande:

    Ingen julklapp, men ett minne som jag delsr. Jag var inhyrd via ett bemanningsföretag och jobbade på en stor industri. Hade varit där i nästan ett år när julen kom. Då hade alla som var anställda via företaget en årlig julfika på dagen och på kvällen julbord. Vi alla fick gå på julfika och alla anställda fick en julklapp. De andra fick fika och då sa chefen lite över mitt huvud att detta endast var för företagets anställda. Så jag satt där och såg på när mina arbetskamrater fikade och öppnade paket :P på kvällen var jag välkommen på julbordet EFTER att de andra ätit klart. Jag gick inte dit.


    Snålt att ni inte ens fick fika. Julklappen och julbord kan jag ändå förstå iom att ni borde fått det av er arbetsgivare, alltså bemannigsföretaget.
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Phalaenopsis

    Av min mamma har jag fått en plattång som hon hittat på rea (lappen kvar). Jag har spikrakt hår...
     
    Min pappas företag hade för vana att köpa lite olika sorters grejer och sedan dela ut paket motsvarande de anställdas familjer. Paketen var helt omärkta. Vi var sex barn så det fanns några att välja på. Jag var 12 år och detta år fick jag välja först! Jag tog ett avlångt paket som verkade spännande. En tre dm lång termometer. Visserligen en bonus till julklapparna från våra föräldrar, men ändå.

    På jobbet (landstinget) så brukade de bjuda på julbord på lokal strax innan jul. Sedan blev det jullunch serverad i personalmatsalen. Sedan blev tydligen även det för dyrt så man fick kvittera ut 1 portion julgröt i matsalen. Jag avstod.

    Min man fick från sin dåvarande arbetsgivare (Kronofogden) en frystermometer, en handdriven ficklampa (rätt ok iofs) och ett femminuters timglas - för att ta tid så man inte duschade för länge! Ja, och frystermometern var för att se till att man inte hade onödigt kallt i frysen och därmed slösade energi. Miljöfnatt...

  • Sommarlöv

    På en gammal arbetsplats fick vi i personalen en fruktkorg att dela på i personalrummet...jippe! Vi hade samlat ihop till en present till chefen men jag tyckte det kändes rätt märkligt att vi skulle göra det med tanken på omständigheterna,..
    Min ex gav mig en gammal begagnad cd-spelare inslaget i tidningspapper. Det var ingen höjdare....

Svar på tråden Din sämsta julklapp! Fått el givit själv.