• Anonym (Lillejag)

    Din sämsta julklapp! Fått el givit själv.

    Har du givit någon " helt fel" julklapp eller själv fått någon som du helst hade varit utan? Berätta här.

    Själv lyckades jag förväxla 2 paket så jag lyckades ge min bror ett hundben i oxhud och min hund manschettknappar. Vi firade jul på varsit håll och min bror öppnade sina först. Han funderade en bra stund (han har ingen hund) innan han ringde och sa: jag ger upp, kan inte komma på vad du menar så berätta nu varför jag fått ett hundben? Vad du än gjort så hoppas jag att du inte har skaffat mig en hund?!

    Vi har skrattat många gånger åt min miss och den julen glömmer vi inte. ( hunden ville inte ha manshettknapparna så vi böt tillbaka benet).

  • Svar på tråden Din sämsta julklapp! Fått el givit själv.
  • Pirum
    Lavish skrev 2015-11-24 17:39:26 följande:
    Haha bästa! Detta är ju bara ren kärlek, "jag köpte den här presenten med tanke på att vi kanske gör slut" 
    Den rena kärleken varade inte särskilt mycket längre. :)
  • ella84ella

    Ett ex gav mig en 20:- ficklampa från någon bensinmack, hans julklapp låg närmare 2000:- vi hade andra problem också så tack o lov så är han som sagt ett x...

  • Anonym (Moj)
    Anonym (Ellandellan) skrev 2015-11-24 17:02:40 följande:

    Fy faaaan vad taskigt!

    Sånt är svårt att släppa.

    Jag har liknande minnen.

    Mina kusiner fick bokstavligt talat BERG med julklappar. Och jag och min bror brukade få tre, fyra stycken var.

    Inget som vi ville ha. Utan hårsnoddar, nån ljuslykta och sånt. (Var verkligen inte otacksamma på något vis. Men skämdes alltid å mina föräldrars vägnar för att dom handlade billigt krafs som ingen ville ha)

    Dom hade inte råd sa dom.

    Men rökte, spelade, och pappa söp ganska friskt..


    Usch vad jobbigt det måste ha varit :(
  • Anonym (Tomtemor)
    Anonym (P) skrev 2015-11-24 11:13:41 följande:

    Förra året fick jag en diskborste och en disktrasa som det stod "Du är så söt när du diskar" på av min svärmor.
    wtf liksom?


    Upplagt för hämnd, alltså!  Skurhink som det står "farmor" på eller liknande.
  • Anonym (jobb...)

    Har också fått en trist present från jobbet...


    Ett av mina första jobb hade de inte fått julklappar på säkert 10 år, men ett år kom en ny person in i ledningsgruppen och hade många nya idéer - en av dessa var att alla anställda skulle få julklappar. Spänningen steg!
    Dagen för julklappsutdelningen närmade sig, spekulationerna ökade! Någon hade hört rykten om att den svindlande summan 100-150 kr/pers var investerad - kanske biobiljetter? Bok/böcker? Entré på badet? Presentkort på något trevligt ställe?
    (Seriöst, det var helt OK summa för en 10-20 år sedan.)

    Kanske det t.o.m. vankades någon landgång och julmust till lunch???

    När dagen kom så var cheferna lite slitna, de hade suttit och slagit in flera hundra julklappar, hela kvällen före och det blev ganska sent. Och ett stort berg med julklappar låg i personalrummet.

    När alla samlades på eftermiddagen så fanns det iallafall en slät kopp kaffe utan dopp, att avnjuta under tiden som man väntade på att bli framkallad och tilldelad sin julklapp och få en julhälsning av närmsta chefen: "med denna vill vi tacka för ett mycket bra jobb under året".

    Spänningen var på topp när papper slets av och fram kom... ett sudd... och en pappersmapp med gummisnoddar i hörnen...
    Kan tillägga att det var på kontor, så vi hade typ ett helt förråd med sådant, bara gå och hämta när man hade behov.

    Fast dessa hade iofs företagets logo tryckt på.
    Behöver jag tillägga att den som föreslagit denna present även hade skött beställningen? Som av en slump gick till hennes bror som hade ett företag som tryckte logos på pennor, sudd, mappar mm.

  • Anonym (jobb...)

    Andra bottennappet var på ett annat jobb, där avdelningschefen ville visa sin uppskattning genom att dela ut något som uppenbart var en chokladkartong. (kändes tydligt på form, vikt och "skaket")

    Givetvis glada miner! Lite godis är aldrig fel. Toppenpresent, även hälsofreaken var glada, då de kunde servera detta till gäster under julen.

    När pappret föll såg man hur förvirringen spred sig - det var en chokladkartong av allra sämsta slaget. Typ Ö&B's billigaste import från ett östland.
    Oidentifierade smaker, smulig konsistens och i princip oätbara. Vissa sa: Äh hur hemskt kan det vara? Jag äter allt! Särskilt godis!!!!!
    Men även de fick diskret spotta ut pralinerna i servetten och försöka se glada ut...

  • Anonym ("Farmor")

    Min styvfarmor stod för dom flesta hemska presenter jag har fått. Hon var väldigt noga med att ofta och högljudt påpeka att hon minsann inte gjorde skillnad på mig och min syster fast jag inte var hennes "riktiga" barnbarn :-/ men det syntes tydligt i presenterna vi fick. Min syster: guldsmycken jag: använda kökshanddukar Min syster: fin servis jag: sockiplast var 16 år då

    Hon tyckte även att om jag ville ha en servis så hade hon 3!! Kristallserviser på vinden och jag kunde få köpa den ena

    Fick ofta underkläder i dom mest otroliga storlekarna av henne antingen små små barnstorlkear eller gigantiska mamelucker i storlek 54-56

    Sista gången vi träffades sa hon till mig att nu fick jag faktiskt banta för de var hemskt va fet jag blivit. Visst hade gått upp i vikt men är 1.75 lång och hade gått upp från 56! Kilo till 64kilo

  • Anonym (Usch)
    Anonym (Ellandellan) skrev 2015-11-24 17:02:40 följande:
    Fy faaaan vad taskigt!

    Sånt är svårt att släppa.

    Jag har liknande minnen.

    Mina kusiner fick bokstavligt talat BERG med julklappar. Och jag och min bror brukade få tre, fyra stycken var.

    Inget som vi ville ha. Utan hårsnoddar, nån ljuslykta och sånt. (Var verkligen inte otacksamma på något vis. Men skämdes alltid å mina föräldrars vägnar för att dom handlade billigt krafs som ingen ville ha)

    Dom hade inte råd sa dom.

    Men rökte, spelade, och pappa söp ganska friskt..
    Det hade jag aldrig haft hjärta till om jag varit kusinernas föräldrar... Då hade jag köpt något ordentligt åt er och lite mindre till mina egna barn. Visst, det var ju dina föräldrar som gjorde fel, men ändå.
  • Starka

    Jobbade på ett större livsmedelsföretag och vi skulle börja med en ny produkt. Givetvis stora ordrar innan maskiner osv var på plats så i tre veckor slet vi som djur, jobbade över och fick packa och greja för hand. Det visade sig att den stora "ordern" var inte ut till butikerna utan det var vår julklapp en jäkla kalkonstek som vi hade jobbat över i tre veckor med att få fram. Hade hellre varit utan julklapp och lagt tiden och energin på mitt eget julstök

  • Anonym (Den ni!)

    Min svärmor gav mig hennes yngsta sons begagnade morgonrock i ett paket. Hon tyckte inte han värdesatte den tillräckligt.

Svar på tråden Din sämsta julklapp! Fått el givit själv.