• Anonym (Maria20år)

    Ständig misshandel men älskar han ändå

    Jag och min kille har varit tillsammans i lite mindre än två år. För ett år sedan började han förändras och jag fick se nya sidor av han, bland annat aggression, ilska, han tog sönder saker och de senaste månaderna har han börjat misshandla mig. Varför han gör det är för att han ständigt tycker jag gör fel i nästan allt. Jag kan ringa han när jag mår dåligt eller har ont i mina knän (som jag har problem med) så säger han "gå och säg det till din mamma då!" eller sluta var ett barn och ta tag i det". Saken är att jag varit hos olika läkare en del men detta problem är något som inte lindras på någon vecka eller månad. Utan det har blivit ett stort problem. Han misshandlar mig för det mesta för att han vill "få tyst på mig". Jag säger till han efter varje bråk och tjafs att vi inte kan ha det såhär oh att vi borde reda ut men han skriker och ber mig dra och när jag inte gör det så drar han i mitt hår ger mig örfilar eller slår mitt huvud på marken. När han är arg säger han att han är så äcklad av mig och aldrig vill se mig. Han svarar inte telefonen när han är arg för att han säger att han inte vill höra min "äckliga röst". Jag känner ibland att han liksom "kastar det i ansiktet på mig" att vi haft sex. För ibland säger han saker som hora och när han säger äcklig så vet jag att han menar detta. Men jag ÄLSKAR han lika mycket trots detta!

    Jag är en oerhört kärleksfull människa, det finns inget vackrare än kärlek hos mig och det finns inga pengar i världen som kan köpa kärlek enligt mig. Sen är jag en jätte känslosam människa, helt tvärtemot vad min pojkvän är. jag vill aldrig göra han besviken och försöker anpassa mig till det han vill. Jag kan berätta saker som jag tycker är intressanta och fascinerande men han svarar det mesta med "okej" eller aha jag vet inte" jätte kallt. Det sårar mig mycket. När han pratar så försöker jag alltid vara gullig och låta intresserad. Allt för att han ska må bra. Samma sak när det gäller hans yttre och inre allt! Jag säger allt för att han ska känna sig duglig och känna sig som världens vackraste människa.

    Jag har dock också ett problem när han misshandlar mig hemma hos honom eller när vi är hos mig så säger jag oftast mina ex's namn och säger att de aldrig någonsin gjort så och massa. Jag vet att det är fel men det kokar inom mig och brinner i hela mitt hjärta och jag kan ju inte slå honom så jag lättar mitt hjärta genom detta. Han slår mig självfallet ännu mer när jag får ut deras namn.

    Och min mamma avskyr vårt förhållande hon säger hela tiden att jag bör lämna honom på grund av att jag fortfarande är ett barn, för att jag gråter ständigt och ser deprimerad ut. Jag tror inte hon förstår hur mycket jag älskar honom. Jag älskar min mamma över allt annat men hon säger och berättar på ett sjukt elakt sätt. Hon kan säga "du är den sista han älskar" "ingen kommer stå ut med dig" och massa liknande. Det får mig att känna mig så oduglig och mer deprimerad.

    Jag skulle aldrig någonsin kunna berätta för någon annan att han slår mig, inte heller anmäla. Ingen vet det heller men några av mina vänner misstänker det och det de säger är att jag borde lämna han men INGEN förstår hur mycket jag älskar han och hur jag kommer känna mig som världens mest ensammaste människa på denna jord. Det känns just nu som om döden skulle föredras än att inte ha han i mitt liv. Han har såklart bra sidor, jätte generös och kan vara så mysig och kärleksfull ibland. Han festar inte och hänger inte med tjejer och det är precis det jag vill ha hos en kille. Men jag känner inte att jag kan vända mig till han när jag är ledsen eller behöver prata.. jag känner mig så ensam och vet inte vad jag ska ta mig till. Sist sa han att vår kärlek inte är tillräcklig men att han inte kommer lämna mig. Det är oftast jag som hör av mig, säger att vi ska hitta på saker och vara med varandra. Jag har pojkvän, familj, syskon, massa underbara vänner men jag känner mig så ensam. Så ENSAM. Det känns också som om min mamma snart kommer lägga sig i och förstöra mellan oss.

    Jag vet på riktigt inte vad jag ska göra JAG vill bara höra vad ni andra skulle göra om ni var i min situation. Och snälla förstå att jag har känslor för honom.

  • Svar på tråden Ständig misshandel men älskar han ändå
  • Farfallos
    tjej17 skrev 2015-12-01 00:40:35 följande:

    Nej jag tror absolut inte det! Jag hoppas bara att ha en dag inser hur fel det är det han håller på med. Hur dumt det än låter från min sida så älskar jag han och detta ändrar knappast mina känslor för han.


    Ett stort problem med dig är att du är väldigt omogen, vilket orsakar att du har bestämt dig för att sanningen finns i dina känslor. Det är sååå omoget (kanske till och med korkat) att över huvud taget tänka på barn i denna situation att du fattar det själv, men ändå gör du det.

    Med väldigt stor säkerhet finns det två sätt detta slutar på.

    - Han gör dig så illa att du åker in på sjukhus och han blir dömd.

    - Du inser först efter 12 år av misshandel (både av dig och era barn) att du fördärvat både ditt och dina barns liv genom att hålla fast vid honom.

    Det finns ingen logik i värden som kan tala till dig, men du borde ändå prata med någon professionell om detta. På ungdomsmottagningen finns kuratorer, och det är en bra start om du inte vill gå till soc.
  • Anonym (Norba)
    tjej17 skrev 2015-11-30 23:49:52 följande:
    Tack för att du delar med dig av din berättelse. Det låter hemskt. Jag skulle aldrig kunna dock blanda in polis och social. Han skulle heller inte göra något sånt mot mig, det är jag helt hundra på. För i vår kultur är sånt skam och han vet att han skulle påverka sin familj på detta sätt och det skulle han aldrig göra. Han säger inte förlåt "jag kommer aldrig göra om detta" utan han säger att jag ska börja bete mig så kommer han aldrig någonsin höja sin hand mot mig igen. Jag försöker mycket men det känns som sagt inte att han ser det. Det enda jag vill är att han förändras inte att vi lämnar varandra.
    Sådär sa mitt ex med. "Inget av det här hade hänt om du betett dig rätt". Var snäll och städade hela hans hus en dag när han jobbade. Tog hela dagen. Detta var nog för att få ett utbrott på mig som höll på resten av dagen. Också mitt fel, givetvis. Efteråt var jag tvungen att sitta och be om ursäkt och upprepa vad jag tror det är han tycker att jag gjort fel och be om hans förlåtelse för att jag än en gång tänkt fel.

    Jag hade inte gjort något fel och det har aldrig du heller. Men du kommer att tro det i resten av ditt liv om du stannar.

    Du är normaliserad. Jag vågade inte ens sätta på kaffe till min nuvarande sambo för tt det kunde bli fel och starta en dags lång terror. Gå NU.
  • sextiotalist

    Nu kommer jag vara hård, men jag hoppas du läser ändå
    För det första, våld inom hemmet faller under allmänt åtal, det kan innebära att din mamma kan anmäla din sambo om hon anar att han misshandlar dig. Våld inom hemmet är ingen privatsak, utan en brottslig handling.
    För det andra, barn som lever i en familj där våld förekommer, de är misshandlade, varje gång din kille misshandlar dig och ni har barn, då misshandlar han även barnet och då, vare sig du vill eller inte, kommer soc bli inblandat och risken att barnet omhändertas är stor.
    Så du, om du skaffar barn med den här mannen, kommer misshandla ditt barn, även om du själv inte gör det fysiskt.
    Lyssna på de som är uppvuxna med våld i hemmet, jag är säker på att samtliga har både ett och annat och säga sina föräldrar och framför allt de är mycket besvikna att den föräldern som inte misshandlade tog sig ur förhållandet.

    Om du vill leva i ett förhållande där du är misshandlad, så länge du är myndig, så fine, det är ditt val. Men utsätt inte ett barn för detta, välj bort barn i såfall.

    Men som jag skrev innan, vem som helst, som ser eller anar att du blir misshandlad kan vända sig till polisen och åklagaren kan ta upp detta vare sig du vill eller inte.

    Är du omyndig så hoppas jag att någon klok person gör en anmälan till soc (en orosanmälan) så det blir åtgärder.

    Kultur eller inte, jag vet ingen kultur där det är OK att slå sin fru/flickvän, även om det finns de som påstår det.

    Så din kille begår ett brott varje gång han slår dig, detta brott faller under allmänt åtal (dvs åklagaren kan väcka åtal vare sig du vill eller inte), ett barn som växer upp med misshandlande föräldrar utsätts för misshandel och skulle en skola/dagis/BVC misstänka detta så har de laglig skyldighet att göra en orosanmälan.

    Är du beredd på det? Är du beredd på att eventuellt förlora vårdnaden om ett barn bara för att leva med den mannen?
    Är du beredd på att utsätta ett barn för detta?

  • MajaMaria79

    TS ser du mönstret? Ser du att du är i exakt samma mönster som alla andra kvinnor i misshandelsrelationer?

    - Han kommer snart att sluta slå, han kommer att inse
    - Jag älskar honom så mycket och jag kommer att bli ensam utan honom
    - Han har goda sidor också
    - Han har rätt i att jag är provocerande
    - Om vi får barn kommer han att sluta slå
    Osv...

    Snälla TS läs på om kvinnomisshandel, du är ett typexempel. Och det kommer inte att bli bättre jag lovar, det blir bara värre. Jag har aldrig någonsin hört talas om ett förhållande där den ena slagit,där det plötsligt upphört för att aldrig återkomma. Aldrig! och du kommer inte att bli den första.
    Som någon skrev, han älskar inte dig, han älskar makten över dig.

    Du kommer att älska någon annan minst lika mycket, jag lovar dig. Du är ung nu och det känns som att han är den enda kärleken i världen, men det är inte så.

    Om du trots allt väljer att stanna, så skaffa inte barn med honom. Inget barn ska behöva växa upp så. 

  • Anonym (Grrr)
    Anonym (jobbigt) skrev 2015-12-01 03:32:28 följande:

    Hej, det låter som en ohållbar situation.

    Du måste sluta ta upp dina ex, uppenbarligen hatar han det. Jag försvarar inte våld på nåt sätt men man måste förstå att man kan bli galen av svartsjuka när man får nåt sånt slängt i ansiktet. 

    Vad är det för saker du gör som gör honom så arg tror du? Du säger att du försöker vara gullig osv, men kanske kan du anstränga dig mer?

    Hur gammal är han? Om ni är unga kommer han väl antagligen mogna och lugna ner sig när han blir lite äldre tror jag. 


    Det här var det sämsta inlägget jag läst!
    INGET rättfärdigar en mans våld mot en kvinna. Det är INTE hennes beteende som är problemet!
  • Anonym (Grrr)

    TS kontakta en kvinnojour eller kvinnofridslinjen 020-50 50 50 (dom har tystnadsplikt och du kan vara anonym)
    Du behöver hjälp att ta dig ur det här!
    Han kommer INTE förändras. Låt det inte gå en dag till där han kan skada dig!

  • Farfallos
    Anonym (Grrr) skrev 2015-12-01 09:43:40 följande:
    Det här var det sämsta inlägget jag läst! INGET rättfärdigar en mans våld mot en kvinna. Det är INTE hennes beteende som är problemet!
    Du Grrr, det där med ironi är svårt ibland, men jag förutsatte att det där inlägget var just det.
  • Anonym (nej nej)

    Han är farlig kille och han saknar empati.Du är värd bättre,glöm aldrig det!Är säker på att du vill ha en kille som ger dig kärlek,inte stryk.Sök hjälp,ring kvinnojuoren ,familjeenheten,prata med nån du litar på.Du mår inte bra,det här han gör är INTE ok.

  • Anonym (nej nej)

    Och du säger att du älskar honom.Men han älskar inte dig,för han behandlar dig väldigt illa.Tänk på det.

  • Anonym (Grrr)
    Farfallos skrev 2015-12-01 09:51:56 följande:
    Du Grrr, det där med ironi är svårt ibland, men jag förutsatte att det där inlägget var just det.
    Jag hoppas det var ironi! Problemet i det här fallet är att TS verkligen tänker såhär (!), så det är nog ingen bra idé att spä på de tankarna!
Svar på tråden Ständig misshandel men älskar han ändå