• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Milla2016 skrev 2016-02-05 14:49:41 följande:

    Ni som äter kortison under ruvning, vad tar ni för dos och har ni fått nedtrappningsschema? Hur ser det ut?

    Jag äter 10 mg/dag och ska börja trappa ner från nästa vecka på tisdag under tre veckor tror jag.


    Jag tog 20 mg under 3 dagar efter FET, sedan 15 mg i 3 dagar och nu 10 mg. Jag ska fortsätta med den dosen fram till VUL 20/1, sedan ska jag kontakta kliniken. Antar att kortisonet måste fasas ut under en period, men har ännu inte fått något schema.
  • Mooki
    Hopp72 skrev 2016-02-05 21:05:14 följande:

    Tack alla för era uppmuntrande tillrop. Känns härligt att kunna dela detta med er. Tänker njuta av detta nu ett tag, även om jag också känner en liten ängslan för att det kan ta slut inom kort. Men då,vet jag i alla fall att det är möjligt

    Har även fått från Ava kliniken råd om att göra ultraljud redan den 22 eller 23 februari, vi,let skulle innebära att det är i vecka 6. Känns lite tidigt men det kanske funkar. När har ni VUL?


    Jag har VUL 20/1, vilket motsvarar 7+6. Jag är glad att det är ganska sent, känns mer säkert då. Dessutom har jag varit med om att man på första VUL såg en graviditet som avstannat i vecka 5, vid kontrollen veckan därpå var det en fullt normal graviditet. Vill inte behöva uppleva något liknande igen.
  • Mooki
    Hopp72 skrev 2016-02-06 07:02:47 följande:

    Uptomeism: då kunde man redan höra hjärtljud efter 6+ 2? Helt fantastiskt!

    Förresten, vad använder ni för kalendrar eller appar för att räkna ut i vilken vecka och dag ni är gravida? Enligt Ava skulle jag igår vara i 4+1 men får inte riktigt ihop det.


    Jag har använt denna kalender för att räkna ut dag/vecka: www.ivf.ca/fet5dayduedate.php.
  • Mooki
    Uptomeism skrev 2016-02-07 15:15:37 följande:

    Då passar jag på att fråga vad som har avgjort vilken klinik ni gjort: kötid, pris, rekommendationer, geografiskt läge, deras egen statistik? Eller något annat?

    Jag är nyfiken för i en tråd jag läste om embryodonation kändes det som att de flesta åkte till Tjeckien och här åker de flesta till Riga. Går det trender eller är det något annat som styr?


    Vi valde Riga främst pga geografiskt läge/enkelhet. Lätt att ta sig dit, kort avstånd mellan flygplats/klinik, etablerat samarbete mellan klinik i Riga/läkare i Stockholm samt ingen kötid. Sedan kommer min mamma från Vitryssland som gränsar till Lettland, det har också spelat in.
  • Mooki

    Uptomeism: Ja visst är det en fin koppling! Även om barnet och jag inte delar genetik delar vi på något sätt geografiskt ursprung. På den klinik jag går på (IVF Riga) får man alla donatorns ägg. Däremot kan ju donatorerna donera flera gånger. Vi vet att vår donator donerat tidigare, så visst kan det finnas halvsyskon. De flesta i denna tråd går på AVA Riga, jag vet inte vad de har för rutiner. Hur kom det sig att ni valde just Elite i Estland?

  • Mooki

    Oj vad jobbigt Savasana, men vad underbart att ni fick se ett hjärta som slog! Och vad bra att de upptäckte urininfektionen. Hoppas att du har möjlighet att vila ordentligt nu. Stor kram!

  • Mooki

    Up: vad bra att du känner att du hittade rätt! Jag tror faktiskt att min klinik i Riga erbjuder ED, men vet inget om pris, väntetid m.m.

  • Mooki

    Är det någon som vet hur vanligt det är med blödningar vid ÄD?

    Hade själv en liten blödning inatt, eller rättare sagt, när resterna av Lutinusen rann ut var det rosafärgat. Försöker att inte oroa mig allt för mycket, men det är svårt.

  • Mooki

    Tack för svar Savasana! Håller tummarna för att det inte blir något mer blod för någon av oss.

  • Mooki

    Up: tack för info, jag ska försöka att inte stressa upp mig!

    Kvinna72: jag har ett jobb som till och från är ganska fysiskt ansträngande. Därför valde jag senast att ta ledigt och vara hemma i 5 dagar efter FET. Tog det lugnt, såg till att äta bra och inte anstränga mig så mycket. Hade dessutom halsont, så jag tog det extra lugnt.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016