• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Savasana: grattis, vad roligt????! Vad skönt att du fick svar så snabbt också.

  • Mooki

    NinaCamilla: jag har också haft ureaplasma men den försvann efter en doxycyklinkur på 10 dagar. Är din svårbehandlad eller rekommenderar Serum alltid en kur inför ET om man en gång haft infektionen?

  • Mooki

    Savasana: Ja, idag lämnade jag mitt första blodprov! Tyvärr jobbar inte min läkare imorgon, så även om labbet är klara med analysen tills imorgon lär jag inte få svar förrän på måndag. Och blodprov nummer 2 som egentligen ska göras på lördag får jag göra på måndag istället. Lång och jobbig väntan... Har inte tagit fler hemmatest men tycker att jag får mer och mer gravidsymtom.

    Är det din vanliga vårdcentral som ger dig remisser för hcg-test?

  • Mooki

    Savasana: jag visste inte att vanlig vårdcentral hjälper till med blodprov när man gjort ÄD utomlands. Hade varit så mycket smidigare.

    Är lite orolig då jag tar progesteron i tablettform och de börjar ta slut. Har dock Lutinus hemma.

    Ni som tar Lutinus: hur många tar ni per dag?

    Jag tar 8 100-milligrams tabletter om dagen, men att ta 8 Lutinus om dagen låter väldigt mycket.

  • Mooki

    Savasana: stort grattis till stegringen och info om lutinus! Nu är du officiellt gravid, härligt:).

    Längtar74: jo, jag har Werlabs i närheten. Menar du stt jag bara kan gå dit utan remiss och säga att jag vill ta hcg-prov? Hur snabbt får man svar?

  • Mooki

    Quinna73: jag har gått hos Eva Einarsson på Schultz läkarpraktik i Nacka Forum. Det var min klinik (IVF Riga) som hänvisade mig till henne. Vet ej om hon tar emot nya patienter. Hon är hur som helst jättebra, det enda negativa är att provsvaren tar längre tid än vad som verkar vara standard.

  • Mooki

    Hopp72: Angående kortison: jag går hos IVF Riga och har också Eva Einarsson som läkare hemma. Kliniken i Riga är sparsamma med kortison, vid mitt första försök ordinerade de 5 mg med start dag för ET, vid det andra försöket 10 mg med start dag för ET. Vid det 3:e försöket (ET vad 15 jan) frågade jag om jag kunde börja med kortison före ET och fick ok att börja med 5 mg 5 dagar före ET, dosen höjdes till 20 mg efter ET. Det är ännu oklart hur det har gått, jag har testat svagt positivt på hemmastickor och tog blodprov i torsdags. Inför detta 3e försök började jag dock på Evas inrådan med 15 mg kortison ca 14 dagar före ET. Berättade inte för kliniken. Jag har vissa immunproblem och kände att jag kunde lita på Evas rekommendation. Tycker att hon är super.

  • Mooki

    Hopp72: med 3 missfall i vecka 8 tycker jag absolut att du måste kolla upp det här med immunologiska problem! Hör med din klinik i Riga om de har testat IgG, IgA och IgM. Detta är vanliga tester som man även gör i Sverige om man haft flera missfall. Jag har svårt att förklara exakt vad det innebär, men har du avvikelse på dessa värden kan det bildas små blodproppar som gör att embryot stöts bort. Detta kan man undvika genom att ta Trombyl och/eller Fragmin.Jag tar båda läkemedlen. Kolla även upp om du har så kallade "mördarceller" (NK-celler allas det). Eva hjälpte mig med dessa tester, fråga henne.

    Jag är också besviken på min IVF-klinik i Sverige (Sophiahemmet). När jag frågade dem om vi kunde ta tester, bl a för immunologi sa de att allt handlar om genetik. Kortison var inte heller aktuellt. Däremot fick vi info om att man kan göra ÄD utomlands från dem.

    Tack för lyckönskningarna!

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016