• Amie77

    Höstbebisar efter IVF 2016

    jewel skrev 2016-03-23 08:31:54 följande:
    Finns det nån speciell anledning till att du vill vänta med att berätta? Jag hade aldrig klarat av att hålla mig så länge! ;) Jag jobbar dessutom med förorenad mark så jag behöver kunna förklara varför jag inte kan göra vissa jobb. Tycker det känns jätteskönt att de vet på jobbet nu, då får man lite extra förståelse för trötthet o så också.
    Jag skulle aldrig berätta före vecka 13. Jag vill inte att folk ska veta om jag får missfall eller MA. Jag tycker inte att det känns bra att andra skulle veta det och tycka synd om mig. Jag tycker att det är privat att jag är gravid och ju senare andra vet det desto bättre. :) Jag arbetar inte med ett jobb där det är farligt att vara gravid annat än stressen som gjorde att jag blev sjukskriven (tillsagd att sjukanmäla mig) en vecka i slutet av förra graviditeten.
  • Amie77
    irrbloss_83 skrev 2016-03-23 19:09:20 följande:

    Här har jag varit på VUL idag. Hade en blödning imorse, inte särskilt stor men ändå - vilken jäkla ångest jag fick... Jobbar som läkare och sprang på min favoritgynekolog i korridoren och frågade henne om hon inte snäääääälla kunde kolla så allt var ok. Och eftersom hon är underbarast och bäst i världen och jag nästan höll på att börja gråta så gjorde hon det, så idag har jag också sett lilla räkan. Den såg alldeles perfekt ut och hade ett hjärta som tickade finfint! Enda nackdelen var att maken inte kunde vara med... Men vi har ju vårat planerade VUL kvar om ett par veckor. 

    Angående att berätta på jobbet så har jag berättat för alla, jobbar på en avdelning med mycket röntgen och mycket läkemedel och grejer och det är ju ett välkänt graviditetstecken när man måste börja gå ut ur rummet när det ska röntgas, så... Alla vet i princip. Det kanske inte är vad jag hade valt om jag hade fått välja, men hellre det än att stråla bebis flera gånger om dagen...


    Så skönt att det gick bra! Och yay för tickande hjärta!
  • Amie77

    Jag är glad att jag inte är illamående, men min trötthet har kommit tillbaka full force. Hoppas verkligen jag har en pågående graviditet för jag lider verkligen av detta! Precis som förra graviditeten så är jag i princip en zombie. Orkar knappt ta hand om mitt äldre barn. Vill bara sova. Jämt. Usch, hade glömt bort att den alltomfattande tröttheten var så här jobbig! (Har kompisar som varit trötta, men inte på samma sätt som mig så det märks verkligen att olika saker slår olika hårt i en graviditet.)

  • Amie77

    Gör helt klart KUB. Vid minsta tveksamma svar gör jag FVP. Dvs varken aborterar (innan jag fått svar) eller är orolig resten av graviditeten. Hälften av de som får 1:2 på KUB har ju ett friskt barn så att abortera då känns onödigt. Men vissa trisomier är ju inte förenade med liv och det finns ingen tvekan för mig att jag vill veta det så fort som möjligt.

  • Amie77
    JOLI skrev 2016-03-25 20:04:00 följande:
    Kul att vara så jämna! När ska ni på ultraljud?
    Nu på tisdag. Spännande! :)

  • Amie77
    JOLI skrev 2016-03-26 09:04:20 följande:
    Åh vad kul! Nu på morgonen hade jag en liten blödning med en liten mörkröd klump i, sitter med gråten i halsen i kö till 1177. Håll era tummar att det inte är någon fara!!!!
    Håller tummarna! Jag hade spottings och mindre blödningar fram till och med v 13 förra graviditeten och ett par större blödningar v 16-17 så jag vet hur orolig man blir, men vet också att det ofta går jättebra trots blödningar!
  • Amie77

    JOLI: Oj, vilken lättnad! Och vad skönt att få se hjärtat ticka. Nu blir det inte lika nervöst till veckan då ni ska ha VUL.

    Själv gick jag in i vecka 8 idag. Förutsatt att allt går bra vid VUL så börjar det nu kännas som att man är på väg nånstans i denna graviditet.

  • Amie77

    Imorse var det min tur att få uppleva oron med blod på toapapper. :( Usch, så jobbigt. Lyckligtvis VUL redan imorgon så behöver inte vara i ovisshet för länge. På väg till toa vid femtiden märkte jag att brösten återigen slutat ömma och att jag inte kände mig som en zombie så jag var redan på väg till toan konstigt inställd på blod på papperet. Hoppas givetvis att det ska vara lugnt - har inte kommit på ett par-tre timmar nu, men orolig är man ju ändå.

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016