Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran, bra med lite insikt i hur läkemedelförmån funkar! Jag hoppas såklart min gyn samarbetar då vi sannolikt behöver mer medicin för en andra omgång ivf eller ÄD.

    Fick just sms att gyn höjt till 1400 från 1000 kr för ul. Som att allt inte kostar ändå. Suck.

    Jag har börjat bli riktigt nervös inför detta..sov 6 timmar inatt. Är rädd det inte blir ägg, kvaliten på dom, blir det ens insättning, kommer vi blanda Menopuren rätt, kommer jag palla alla sprutor bla bla. Så mycket hänger på detta första försöket. USCH! Precis som du skriver Maran, så mycket som ska klaffa.

    Ok, det låter ju bra att 12 är ett bra antal ! Menar du att de kan bli fler??
    Du sa du hade 5-6 på en koll, sen 11 vid stimulering.

    Samma här, väntar på lingonveckan...har lite huvudvärk av östrogenpillren och lite ömma bröst, annars känner jag inget speciellt.

    Man ska nog inte stirra sig blind på statistik när det gäller kvaliten på ägg. Finns ju de som blir gravida vid 45 med egna ägg, även om de inte är så många. Det bästa mognar och släpper sa vår läkare i Finland, så då tycker man om ca 70-80% är kassa, att åtminstone 1 eller två per år skulle vart bra.

    En läkare i USA hade gjort ivf på en kvinna som var 47, och hon födde barn sen.

    Hur går det för dig Superfurry?

  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-01-17 14:30:05 följande:
    Hallå hallå! Ja, suck, inte blir man rik av bebisfabriken, det är en sak som är säker.... Rynkar på näsan Men som sagt, värt det om det lyckas! Ultraljuden sa min läkare inget om, har betalat landstingstaxa nu... och har frikort till mars så det blir ju noll kronor för mig då. Får hoppas att han glömt/inte tänker på att ultraljuden också borde vara till självkostnadspris! Skrattande

    Jag förstår att du är nervös! Själv mer... inställd på att det blir ÄD, men självklart blir jag besviken ändå om det skiter sig. Även om hoppet är mycket mindre nu så finns det ju ändå något kvar. Jag hade färre blåsor men det var en annan cykel, några månader innan behandlingen. Men, jag har nog utgått från att de kan bli fler pga hormonerna... De beskriver det ju som att man vid IVF behandlas med hormoner "för att få fler ägg", och varje ägg ligger ju i en blåsa? Men, dålig på detta område, så det kan vara helt fel!

    Nej, för just mig så kan chanserna vara såväl bättre som sämre än genomsnittet, men det är tokjobbigt att inte veta tycker jag... "Hmmm, vilken procent ligger JAG på tro?...tänk om det är 98 procent?? Då är det ju helt bortkastade pengar! Men, det KAN ju vara typ 55 procent, och då är det ju dumt att inte försöka!" Så går tankarna.... Men, med två missfall och noll stycken friska embryon förra gången så lutar det nog åt att jag ligger någonstans som genomsnittet tippar jag på. Men, kan vara otur också förstås! Äääääsch, ingen idé att spekulera, det blir som det blir!   
    Jaså går du på landsting taxa! Vilken mocklis du är! Känns som gyn tar betalt för de vet vi måste gå till dom, så känns det på min iaf :( Ska bannemej se till och få bra service då.

    Ja nu funderar jag mycket på om jag ska köra utan narkos eller inte. Har ju inte vart med om detta än så vet ju inte egentligen hur det blir utan, kanske inte blir så farligt, men min smärttröskel är inte så hög, och blir lätt nervös när jag inte har kontrollen, typ som hos gyn. Blir som en fiolsträng. Inte för att det gör ont. Viserligen får jag lugnande, och det vet jag hur det känns, ganska gott :) Jaja, får se om vi ens kommer till äp.

    Jag är också inställd på ÄD. Inte ens börjat och redan uppgiven! Men sist min sambo och jag pratade om det, var han lite tveksam, så vi får se.

    Ok, jag tror de menar att få ut ägg av de blåsor som finns. Tror inte det kan bli fler, men jag är ingen expert heller.

    Har din mens kommit? Igår kväll fick jag en del brunt klegg där nere, som jag ibland får innan, men jag hoppas innerligt det håller sig till att börja på riktigt till fredag eller lördag, så inte ivf planeringen störs. Har ju planerat vara borta från jobbet vissa dagar.

    Det kan också vara biverkningar från östrogenet jag tar, står man kan få "mensliknande blödningar". Men ändå finns hoppet där att det ska vaara en nidbödning när ägget fäster! Hoppet är det sista som lämnar en. Hopp och förtvivlan hela tiden !

  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-18 01:25:06 följande:

    Hej tjejer! ligger sömnlös efter att ha gått upp för att kladda med Lutinus eftersom jag hade glömt att ta det innan sängdax!


    Smurfen: Förresten angående äggkvalitet, ja alltså om man ska vara krass så kan det ju vara som Maran säger att 100% är kassa eller som du säger och din klinik påstod ca 70-75%.  Men individuella skillnader så klart. Hur ska man veta det? Nu gör ni ju PGD så ni kan ju ta reda på det, men det fanns väl begränsningar på dessa tester med vill jag minans?.


    Jag har ingen aning vad jag har. De gör denna spindletest på CFC men det kan ju vara genetiska fel på äggen som man inte kan se med denna metod och de kollar ju bara äggen. Vad med sambons spermier? De kan ju ha "splitt DNA" som jag läste om i en vetenskaplig artikel, alltså kromosomavvikelser, detta kan man ju inte se när man väljer en spermie att föra in i ägget med ISCI. Tydligen så är det så också så att efter de första dagarna så styrs delningen av ägget men efter den tredje dagen så tar embryot över, alltså både mannens och kvinnans så om det är något fel på någon av dessa (genetiska eller kromosom) så slutar ägget dela sig det är därför så många fina toppembryon inte fastnar... Ja gissa om jag har GOOGLAT igen haha..... kan INTE låta bli!!! Fast nu har jag smitatt sambon, han gnällde först nu sitter han också och ringer och skickar länkar till studier till mig... Inte meningen att förstöra honom också! :D :O ;) 


    Men man får försöka vara positiv och lite så som du säger om man nu har två fina per år så kanske man lyckas pricka denna fina i en omgång IVF? Håller med att det är dumt att stirrar sig blint på statistik och tänka på att man inte är en i en statistik utan en individ med egna förutsättningar. Men ack så svårt det är at inte låta påverkas av det!!


    Maran: Ja alla pengar man lagt blir supervärda om man lyckas...!1 Eller som ovan sagt, får ungen bli rik och ta hand om sina föräldrar i ålderns höst ;)


    Tycker att du inte ska vara så besviken (klart lite blir man man vill ju helst att det ska gå med egna ägg) men det känns som ni verkligen har gett det en chans och då kan man lite lugnare gå vidare! Någon gång ska du pluppa ut ett fint ägg tycker man? Kör ni hemmaförsök också mellan gångerna?


    Det ska bli spännande att följa er när det är dags för eran behandling det är ju snart! 

    Ego: ja det går väl bra! Ingen mens i sikte. Sist så fick jag mens båda gångerna exakt tio dagar efter äggplock, idag har det gått tio dagar och ingen mens.. Men å andra sidan så tog jag ju ingen Lutinus sist då jag aldrig kom till ET, så det kan ju vara därför eftersom lutinus kan fördröja mensen. Sedan har jag varit yr, lite illamående, dragningar vid äggstockarna... Men allt detta kan ju ha med Lutinus att göra så jag försöker att inte hoppas för mycket, trots att jag egentligen hoppas hela tiden så klart. Men försöker hålla huvudet kallt :)

    Testdag om 5 dagar!! :O :O


    Testdag om fyra dagar nu då! Åh så spännande! Hoppas hoppas. Eller förresten du skrev inatt.

    Jag tror på min klinik, eller vill ju iaf:), att det fortfarande finns ok ägg kvar.

    Jo, stämmer, det är en liten felmarginal, men betoning på liten, att de tar ut en biopsi i fel ände av embryot, och så visar det sig sen att det var på andra sidan som kromosomfelet satt. Men sånt orkar jag inte tänka på nu...ska överleva sprutor först, och äggutag.

    Åh fasiken, funkar det så med delning, men om det efter fem dagars odling fortfarande ser bra ut, då borde chanser vara bättre, för då ser man att ägg och spermier "funkar" bra ihop. Kan de göra blostocystodling på CFC?

    Det borde ju alla kliniker göra i så fall, och sätta tillbaks det bästa. Nu luras de lite då, och får oss hoppas när de själva inte vet ju. Fattar ni hur jag tänker?

    Jag har fått en del biverkningar av östrogenet, huvudvärk, seg, lite nere, och då detta klegg igår kväll. Men blir det inte värre så står jag ut.
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-21 05:42:22 följande:

    Hej tjejer,

    Nä det blir nog inget med detta. Började småblöda igår på kvällen och har massor med mensvärk :( vaknade nu vid 5 och hade ännu mer blod. Tror att det är vagitorierna som nu stoppar syndafloden dessvärre för att jag tog en test (orkade inte ens väcka sambon) och den var negativ så nu är det kört :*(

    Men ja chanserna att enbart ett litet ägg skulle leda till plus var ju ganska liten. Vet inte hur jag känner inför detta. Känner mig bara tom....

    Varför ska detta vara så svårt?

    Kommer att kika in här för att se hur det går för er, men håller mig nog lite i bakgrunden nu.

    Ha det fint <3


    Fy vad tråkigt! Lider med dig.... Klart det känns tomt. Säger som Maran, ventilera här om du vill och behöver, vill gärna höra från dig mer, men förstår ni behöver landa i det här nu.
  • smurfen 11

    Hallå!
    Jo här har mens kommit "på riktigt" nu, så har slutat med östrogenet. Tack o lov, har fått rätt mycket skallevärk av pillren, och rätt nedstämd har jag vart också. Men den biverkningen har väl sprutor med? Sen fick jag lite blödningar innan det riktiga satte igång, tror det har med östrogenet att göra. 

    Ska ta min allra första spruta ever om tre timmar...ska glo på youtube om hur man gör, finns väl nån film där antar jag. Något nervöst, men ska fixa det, är väl värst innan jag gjort det.

    En mocklis, ja, lite nån som har tur! Kanske göteborgs slang, vet inte!

    Har du fått mens förresten?

    Tandläkaren kanske var ett bra alternativ att jämföra med, och det brukar jag fixa, och det även utan lugnande:), så kanske ska prova utan narkos första gången ( om det nu blir någon mer) Att inte få äta på morgonen är jobbigt, jag älskar frukost ju! Fast just den morgonen kommer jag knappt få ner nåt, inför äggplock.Synd när det säkert blir jättego hotellfrukost.

    Det låter som det kan bli fler blåsor då eller, än de de såg på ul inför ivf? Eller är det så att ca 15-20 blåsor mognar hos yngre kanske...jag har ju tolv. Men kan de blir fler så gärna det! 

  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-21 17:11:57 följande:
    Ja det kändes verkligen hoppfull, men samtidigt inte eftersom jag fick så fjutig med ägg. Men ja vet ej vad som hade kunnat gjorts annorlunda? Kanske sprutat fler dagar för att få dessa som växte lite långsammare med i spelet? Och cystan, den innehöll blod vilket den har gjort innan. Jag är ingen expert men det låter inte så bra att en cysta som jag haft i mer än fem år nu och som växer, dessutom vid hormonbehandling och innehåller mörk gammalt blod... Känns som om vi har en del saker som stör mina behandlingar.

    Vet inte hur det ligger till helt och hållet, men när jag läser runt så verkar det hända folk ibland att vissa blåsor sticker iväg. Men detta har ju hänt mig nu två gånger. Känns inte heller som om detta är "normalt" otur eller är min kropp kass och pallar inte dessa behandlingar? Känns fruktansvärd hopplöst nu och jag har gråtit hela dagen. Sambon försöker trösta men jag känner mig otröstlig. Han vill att vi försöker igen nu när vi vet vad vi behöver hjälp med. Men ja mitt psyke orkar inte det just nu känns det som. Funderar på att sjukskriva mig nästa vecka. Känner egentligen för att bara dra från det hela och aldrig mer komma tillbaka. Ibland känns det som att börja försöka få barn var det dummaste val jag har gjort. Det har förstört mig som människa....

    Sorry för depp inlägg men det känns så tomt just nu.
    smurfen 11 skrev 2017-01-21 11:39:15 följande:
    Fy vad tråkigt! Lider med dig.... Klart det känns tomt. Säger som Maran, ventilera här om du vill och behöver, vill gärna höra från dig mer, men förstår ni behöver landa i det här nu.
    Jag kommer så klart att titta in, vill gärna veta hur det går för er! och tack för att ni låter mig spy ut min sorg. Massa kramar till er och jag håller tummarna för er hårt hårt!!
    Antar du pratar med CFC på måndag om detta, hör vad de säger om cystan?...Nu kom du ju ända till insätt, jätteframgång, men det är ju som att snubbla på målsnöret. 

    Förstår du har varit jätteledsen hela dagen. Bra få det ur sig. Kan tänka mig din sambo ser en ljusning, men samtidigt är det ju du som går genom allt. Du är ju inte så gammal, så chans finns ju. Sen om ni aldrig gjort det här, så hade ni aldrig vetat och kanske undrat hela livet om det funkat med ivf. Inte lätt tänka så nu kanske...så hoppas du inte längre känner det förstört dig!

    Hoppas du mår bättre snart !
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-21 18:42:00 följande:
    Och grattis till sprutstart! Det kommer att gå kanon! :)
    Ja, eller hur!

    Var ett nervvrak mer eller mindre igår kväll, skakig och fumlig och kallsvettig, både innan och efter! Tur sambon hjälpte till en del :)

    Har nån av er blandat Menopur?

    Fick en stor vattendroppe utanför flaskan det ska i. Och även luftbubbla i sprutan som vi inte fick ur. Tänker att koncentrationen blev för hög! Så är orolig vi inte fick till det rätt, trots vi kollade på film innan.

    Själva sticket var inte farligt hoppas det fortsätter så!

    Sen läste jag såklart bipack, att har man eller haft högt prolaktin, som jag har haft, så ska man vara försiktig med Menopur. Så nu blev jag nervös för det också!! Tänk om det stiger igen, och tom bildar hypoffystumör, blir galen...måste kontakta läkaren. Han vet om mitt jättebra värde nu  i december, men glömde faktiskt nämna att det varit högt i våras.
    Även min gamla klinik här i Götet vet om det höga prolaktinet jag haft, men ändå skrivit ut Menopur, så vet inte om de missat, eller nåt. ÅH,att man aldrig kan få det lugnt!
  • smurfen 11

    Maran:
    Precis så är det här också! Det är jag som jäämt kollar upp grejer, mejlar mm, men jag har sagt till om mer intresse från sambons sida. Han tycker jag håller på för mycket, kanske är det så...men stänger av allt vad datorer och mobiler heter efter kl 20. Men visst, det tar lätt överhanden!

    Jag ska mejla kliniken om detta med bubblor och vätskan, vill absolut inte att det skiter sig pga mig. Nån annan tjej som också kört Menopur sa jag kunde trycka ner vätskan och dra upp igen, så kanske bubblan försvinner. Får se ikväll. Tänkte också på det du sa, att det jämnar ut sig.

    Ska inte blanda ikväll, det vi gjorde igår räcker några dagar. Men man tar och lägger i vätska från två sprutor i en behållare, för att lösa upp ett pulver, sen drar upp i en annan spruta, lite förenklat. Och jag var så nervig igår, kommer inte ihåg om vätskan rann ut när vi drog upp eller ner...jag tar 300IE. När vi tryckte ut kom en tiny droppe vätska , men bubban va kvar. Får testa ditt tips ikväll, tack !

    Har även mejlat redan om prolaktinet, då det kan ställa till en del annars!

  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-01-22 17:11:34 följande:

    Hej allihopa i denna tråd! Jag hoppar gärna in här, är ganska nyss 42 år fyllda och har

    precis misslyckats med min första IVF av 3, väntar precis som du Smurfen mens imorgon eller

    på tisdag De satte in två men inget tog sig.

    Vet inte när jag får börja nästa IVF men hoppas om fyra veckor. Kanske lite för tidigt?

    Hur länge har ni väntat?

    Smurfen, hade du precis gjort ett färskförsök eller vsr det ett FET?

    Finns det ngn som har ngra tips vad man ska äta / medicin etc? Greppar efter halmstrån...

    Kram från mig


    Hej! Välkommen, precis när Superfurry nämner att nån mer kanske ger sig till känna!

    Såg Maran skickade över dig hit från annan tråd. Jag är också 42, precis börjat min första ivf. Fantastiskt att kliniker tar emot oss som är 40+! Går du i Sverige? Jag går i Finland. Ska göra pgs på embryona, om det nu blir ägg att göra det på :) Men det får man ju hoppas.

    Hur många ägg fick du ut och befruktat ? Tråkigt dock att höra att det inte gick vägen.

    Är nog inte så dumt vänta en cykel, så kroppen hänger med. Det ska nog jag göra, om vi gör fler.

    Jag käkar folsyra, lite extra d vitamin, gått på akupunktur emellanåt. Tror dock det mesta hänger på ägg och spermier, såvida man inte super sig full regelbundet eller dricker kopiösa mängder med kaffe t.ex. Jag ska dock kolla med min läkare om det kan hjälpa ta albyl minor för blodtillförseln, så inte proppar uppstår när ägget fäster. Misstänker det kan vara nåt sånt i mitt fall, då jag inte ens varit gravid under två år vi försökt. Ja, förutom äldre ägg då...
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-22 16:37:53 följande:

    Hallå och tack för pepp! Ja jag vet det är en framgång så alltid något!!! :) Nja de känner ju till cystan och har sagt alla gånger att de inte gör något åt den så där finns det ingen hjälp at hämta :(

    Tack jag mår lite bättre nu. Jag ska gå och träna nu snart vilket jag inte hade kunnat annars! Så det är ett plus!! Menopur fick vi första IVF:en men jag blandade aldrig den, sambon fick göra det då jag nästan spillde ut vätskan en gång när jag skulle göra det så han tog över proceduren och gav mig sprutan också! Tyckte att dessa sprutor gjorde mest ont så du är "brave" som tycker att de inte gjorde så ont hehe :)

    Vet inget om prolaktin, och innan du nämnde att du hade höga halter så visste jag inte ens vad det var! Har bestämt mig för att kolla mina värden igen och hittade denna Verlabs. Någon av er som använt sig av dem?

    Men Smurfen tror att det är ok annars hade inte läkaren get menopur om det var farligt!! Men ja lika bra att kolla upp det ja :)

    Håller tummarna hårt för att det blir en massa fina prima quality blåsor/ägg :)


    Grr. .mitt inlägg bröts. Får skriva från mobilen.

    Härligt höra du mår bättre! Träna gör gott.

    Ja, byt. Kan dom inte era namn så är det rullande band principen där. Kan också tyvärr räkna upp fler saker som gjorde att vi bytte klinik. Ja, de borde gjort äggmetoden sist också...Det kostar så service ska vi ha!

    Alltså, vet inte om jag sa detta till nya läkaren om mitt prolaktin 2016. Kör på gamla klinikens recept och de vet ju, så det är konstigt de gett mig denna medicin isf.

    Jag har tagit prolaktin, amh, fsh mm på Werlabs. Du får svar nästa dag. Dessa prover ska tas dag 2 eller 3 i cykeln dock.

    Nu ska jag göra avslappnande övningar innan min underbara spruta!

    Ha det fint!
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?