Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    UndrandeSökare skrev 2017-02-16 21:15:51 följande:

    Smurfen - förstår om du är ledsen och frustrerad. Det viktigaste är att EU- receptet är i färg och orginal. Jag har fått mina EU-recept på mail av Dr D sen skriver jag ut dem på en färg laserskrivare, då funkar det utmärkt att lösa ut på apoteket. Pröva med Lloyds apotek, jag har själv fått tipset av andra att de ska vara bäst att ha och göra med när det gäller Eu-recept. Kolla på deras hemsida så ser du var de finns. Annars be din klinik posta orginalreceptet till dig i färg. Hoppas det ordnar sig.


    Tack för all din info m mediciner, kromosomtester mm

    Denna gång blev det ju ingen ivf som sagt, om vi fortsätter i Finland får de posta det till mig, verkar som de i Finland inte visste om det. Men ska inte min gyn här kunna skriva ut från deras recept? Alltså nu menar jag utan förmån, bara skriva av vad de skrivit?

    Tappat bort mig lite bland inläggen, ska ni göra ivf eller ÄD?
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-02-19 09:26:15 följande:
    God morgon! här skrivs det en del! 14 poster sen jag var inne sist :) skumläst allt nu 

    Ja ok tack för att du tog dig tid att läsa! Men nu är det så att andra säger att det är ägget så det är svårt att veta vem som har rätt, men visst är det konstigt att de säger så olika?

    Jag fick mens när jag var 14 tror jag, minsn ej exakt men det var npg slutet av sjuan början av åttan-ish. Min mor och syter har inte haft några problem med att bli gravida alls. Syster blev ju gravid igen för inte så längesen men det blev ju inget av det. Men hon har ju två barn som kom till nyligen. Hon fick sin mens tidigt och visar inga tecken på att bli mindre fertil. Hon blir 40 om en månad.... Jag och hon kom ju tät ett år 4 mån efter jag föddes. Sen fick mamma en spiral så det blev inget fäorrän lillebror. Och jag tror att hon lyckades bli gravid trots spiral. Det har syster också blivit. men jag: NADa, inget, cero. Det sägs att man brås på sin mor oftast....

    Apropå missfallsutredning så ska jag till gyn i veckan igen för att ta fler blodprover och ska nog fråga honom angående missfall. Jag har ju fått fyra st. Då borde man ju få missfallsutredning? Gör de det på oss som är så gamla?

    Förresten smurfen om gyn såg en del folliklar vid UL på dig så tror jag inte att du har mindre ägg eller att du kommer in i klimakteriet snart! Sedan är det ju kvalitet, dessvärre kan man ju omöjligt veta detta... Men jag hoppas verkligen att nästa försök blir lyckad!

    Vi har bestämt att det blir mars och det blir Triangeln. Fick ett gott intryck av Nordic IVF dock, men det är lite trist att man ska betala för konsultation, så det är ett minus. Triangeln har i princip gett tummen upp så fort de får de nyaste blodprovsresultaten. Fick alla andra tillbaka nu och allt var negativt. Vilket jag visste, skulle inte tro att man gick och fick HIV på senaste... :)

    Håller tummar för dig i mars att du kan prova trots flytt etc. Smurf!
    Haha, spamma tråden, precis vad jag gör nu!

    Får inga meddelanden att inlägg skrivits så ligger massa inlägg här sen, men så kul läsa.

    När vi ska på vårt ivf möte ska jag fråga det där om tidig/ sen mens och ägg mm. Redan nu har jag en jättelång lista med frågor :)

    Du ska absolut fråga om utredning, det ska de ge dig efter tre mf. En vän till mig. blir 42 i maj, fick sitt andra mf innan jul, och henne har de börjat utreda lite nu. Så åldern verkar inte påverka utredning.

    Får se om det blir mars...är så satans mycket med flytt, och äp kommer isf samma vecka har jag räknat ut, därför hade ju denna månad varit bra, men som sagt, det sket sig tyvärr !

    Ok, start i mars då :), blir det trepack? Undra om vår nya klinik gör såna grejer på äggen som på dina ägg, andra länder är ju lite mer vågade med ivf.

    På onsdag ska jag kolla äggledarna ! Är lite nervös inför det, att det ska göra ont. Kanske ska dricka vin innan :)
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-19 10:55:03 följande:
    Hej!

    Tja, enligt min diabetesläkare finns det inget påtagligt skäl att diabetes ska göra det svårare att bli gravid, men att "det är en komplicerat system med många felkällor" detta med fortplantningen... svårt att veta alltså, det KAN ju finnas ngt som gör det svårare f diabetiker, som vi inte vet om. Sen om man blir gravid så måste blodsockret kontrolleras á la fascist, men det gissar jag att du redan har stenkoll på? Verkar som att dina betaceller blev lite trötta under förra graviditeten då? Vad har läkarna sagt? Alltså om orsaken nu, gissar att man lättare utvecklar diabetes om man haft grav-varianten?

    Jo då, vi väntar svar på gentest av vårt enda halvkassa embryo under nästa vecka, men jag tänker inte så mkt på det utan planerar för fullt inför ÄD istället. Vi ska sätta oss och fylla i ansöknings/anmälningsblanketterna idag.

    Verkar som att det blir full action i mars alltså, Furry och Smurfen, o Jessy också kanske, eller var det april för dig? Spännande!!!
    Har ni hört mer om ägget? Håller tummarna!

    Sak ni åka till Ava för ett första möte eller blir det skype?
  • smurfen 11

    Hej allihopa!

    Maran,
    Eu recept ok tack...vet inte om det är ett sånt jag fått... får be dom snigelposta det om vi fortsätter där.

    Gud så härligt, Zanzibar, det kommer bli så underbart ! Gott komma iväg å bara vara, speciellt efter alla bebisgrejer hit och dit.

    Det med äd, också tänkt på det där, alltså det betyder ju att det finns massa halvsyskon där ute?? Trodde en donator fick donera till ett par, that's it? Känns lite sådär...snabbt det har gått att ni redan valt donator! Får man se bilder på donatorn?

    Superfurry,

    Vart hos gyn och fått svar på ala prover?

    Skriv av dig bara, "fördelen" är väl att vi fattar precis. Jag har inga vänner som skaffar barn längre, de är över 40 och har gjort sitt så jag slipper den biten med "gulliga" bilder osv.

    Undrande sökare,

    Ok, ni har också kommit en bit på väg med äd, spännande! Ska ni börja i mars+ Förresten behöver donatorn ha samma blodgrupp som en själv eller hur funkar sånt?

    Jessy,

    Har inte riktigt bestämt om det blir här eller i Finland, mars eller april...får känna efter närmsta veckorna. Flagyl, va e det? Och vad tar du Doxyferm mot?

    Ego: (skriver som du Furry)

    Var och gjorde min äggledarkoll idag och allt ser fint ut! Alltid nåt ! Så då går detektivarbetet vidare mot immunförsvar, blodproppbenägenhet, sambons fiskar eller helt enkelt kassa ägg:(

    Men fan va ont det gjorde när han stack upp nåt mot tappen, svor som en borstbindare och tryckte sambons hand med all kallsvett ! När han blåste upp ballongen kändes det som jättemensvärk men försvann fort. Men nu e det gjort...pust. Fick Diklofenak som jag inte alls tycker hjälpte, och nu skicade han med två Doxyferm antibiotika om det skulle bli infekterat. Har precis tagit dom i förebyggande syfte. Gillar ju inte piller alls, men en gång funkar väl, men Diklofenak är väl inte bra då äl väntas om 4-5 dagar?? Eller är det just vid själva ägglossningen man inte ska ta sånt? Nån som vet?

    Har även fått sambon till å äta zink och folsyra, han ska ju jobba också haha :)

  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2017-02-22 20:22:49 följande:
    Hej Smurfen !  På AvaRiga får man inte se några bilder alls på donatorn, eftersom donatorn är helt anonym enligt lag där. Men man får veta längd, vikt, hårfärg, ögonfärg, utbildning, intressen etc  Det man möjligtvis kan få se om man vill är en "datagjord bild som inte visar donatorn utan hur en person med de valda färgerna kan se ut rent teoretiskt" typ.

    Men däremot hos andra kliniker som tex AvaPeter så får man se barnbilder på donatorerna.

    Ja, man får tyvärr räkna med att det kommer att finnas halvsyskon (eller helsyskon vid ED) ute i Europa/Världen inklusive donatorns egna barn.

    Donatorn måste inte ha samma blodgrupp som mottagaren.
    Det verkar vara olika på olika kliniker hur de gör. AvaRiga sa att de använder sig av samma blodgrupp på donatorn och mottagaren så att barnet inte i framtiden ska av misstag få veta att föräldern inte är den biologiska föräldern genom att ta ett blodprov. Det kan ju bli tufft för alla parter i de familjer där de valt att inte berätta för barnet om att barnet kommit till genom donation.

    Hoppas det går bra med ditt detektivarbete i fertilitetsdjungeln. Jag önskar verkligen att man hade träffat en vettig läkare från början så man fått alla pusselbitar istället för att lägga ner tid och pengar på att hitta alla dessa pusselbitar !!!! Jag tycker det är frustrerande.
    Lycka till.
    Ok, då vet jag. Det där med blodgrupp, jag skulle nog personligen vilja ha samma, med tanke på om nåt händer, en sjukdom elller så, då är det väl bra och ha samma?

    Alla runt mig kommer veta att vi håller på med äd i så fall, så vi kommer med all säkerhet berätta för barnet, det kommer nog fram på nåt sätt annars, om nån annan råkar öppna klykan.

    Precis, tänk om första gyn hade hjälpt med allt första gången man kom dit! Så mycket tid som sparats, både för oss och gyn!
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-02-23 16:13:43 följande:

    Hej tjejer!

    Nu kommer dessvärre ett nytt ego-deppinlagg då jag har fått mina resultat. AMh 8,5. LH 12 (normal), FSH 21,5 (!!!!!) TSH 4 och prolaktin 380 (allt under 320 räknas som normalt) alltså, FSH är ju riktigt dåligt! Har haft mellan 4,5 och 5 altid när jag kollat innan sist sept. 2015 i och för sig. googlade lite och hittade nån tråd om att man inte får göra IVF om man har FSH över ca 15. Så vi skrev till Triangeln för att kolla om det ens är lönt att sätta igång, eller om vi ska gå direkt igång med äd. Inte fått svar än.

    Detta kom som en chock, AMH är dåligare men fortfarande ok men FSH är ju helt knäpp hur den kan ha försämrats så :(

    Ska till gyn nästa vecka och förmodligen börja med levaxin så jag får vänta med IVF till dessa värden är normala. 

    Fy alltså.... :( :(


    Men kära vän, inte är loppet kört! Även om det kanske känns så nu kanske...hoppas du mår lite bättre nu..jobbigt när man försöker och hela tiden får käppar i hjulet:(

    Prolaktinet går ju upp och ner, gränsvärde ligger vid 380 sa min gyn när jag mätte, och när jag hade 426 i augusti brydde han sig inte om det ens, och nu har jag ju bra, så inte alls säkert medicin behövs för det. Det där med TSH och FSH är jag inte lika insatt i.

    Har ni pratat med Triangeln?

    Förstår du vacklar hit och dit med ivf/äd, hade man vetat vad som är rätt hade man gjort det, och ens hopp om biologiska barn försvinner ju inte så lätt.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-23 23:14:52 följande:
    Vad tråkigt Furry!!! Kram på dig!

    Måste ändå säga att ett TSH på 4 är normalt, du har högst troligt en fullt fungerande sköldkörtel. Men när man vill bli gravid är det förstås bäst att få ner det åtminstone under 2.0. Jag går också på Levaxin för säkerhets skull. Har hypotyreos i släkten (syster och farmor) och har haft värden som vacklat över 5 ibland, t ex strax innan och under graviditet. Problemfri graviditet och en fullt frisk pojke. Så det är inte automatiskt katastrof, menar jag. Verkar som att det är högst olika hur läkarna ser på betydelsen av att få ner TSH mycket innan graviditet, en del blir panikslagna så fort det närmar sig ca 3, en del (t ex min gyn och min endokrinolog) tar lite lättare på det. Hur som helst, jobbigt att både FSH och TSH stack iväg sådär, och självklart är det ju SKIT att du dessutom måste krångla med Levaxin, det kan ju vara trögt att få ner värdet då man måste gå rätt försiktigt fram. Hoppas att du är en "snabbis"!

    SÅ nedslående när oväntade saker sätter käppar i hjulet, det är ju påfrestande nog som det är.. Förstår att du vacklar lite. Jag själv känner mig gladare nu när ÄD är på rull, känns mkt mer hoppfullt! Men som sagt, man är inte klar (m egna ägg) förrän man är klar. Svårt, känner med dig! <3

    Jessy, det är olika substanser och små skillnader i spektrat alltså vilka bakterier de "tar", samt exakt hur de hejdar bakterietillväxten. Och, Flagyl hämmar & Fasigyn dödar. Men de är ganska lika, har du fått dem samtidigt?

    Ego (gillar det också! :

    Redan fått preliminär behandlingsplan från nya kliniken, snabba rackare! OM det tuffar på enligt den så kör vi ÄP osv redan i början av april. Men, många potentiella hinder ska man ju förbi först... Har dessutom fått resultat av alla blodprover från gamla kliniken, skickar dem vidare imorgon. Dock inte lyckats få tid för remiss-skrivande för min man ännu. Min gyn är åter på tisdag, får kanske vänta tills dess.

    Godnatt på er!
    Viljen tur vi har en farmaceut med här:) bättre än 1177 ! Har du koll på hur farligt det är för ägglossning om man tar diklofenak 4,5 dar innan äl? Fick ju det i samband med min äggledarkoll på dag 9.

    Vad bra du känner dig gladare när ni påbörjat processen! Men äp redan i april, det är ju jättesnart! Har de tjejer som springer ner deras dörrar som vill donera eller?? Hoppas de får bra betalt. Vad för mediciner ska du ta nu då?
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-02-23 22:44:24 följande:

    Undrade sökande- njaaa vet inte men tog det och det låg då på 806, för högt men tog om det då jag tagit det på morgonen och ingen frukost dessutom stressad. Tog det ca 5 dagar efter och hade då 204...tog det 12 denna dag. Detta gjorde jag för ca 1 månad sedan. Är 204 ok? Eller ska jag gå på det högre värdet jag tog under fel förutsättningar? Tror jag blir galen snart av allt

    Furry- hoppas du känner dig lite bättre med allt! En sak när du tar levaxin som du säkert vet...ta det inte tillsammans med järn eller mjölkprodukter. Vänta ngra h med att ta det annars försämras upptaget av l-m


    Hehe...ännu ett inlägg från mig, ja vet:)

    Skulle inte vara så orolig för ditt värde, det går som sagt upp och ner. Jag var också skitorolig när jag fick reda på mitt maj 2016, att det var över 1000. Fick panik, och gjorde ju tom MR av skallen. Sen gick det ner av sig självt till 196 i juli. Käkade munkpeppar då, kanske hjälpte det få ner värdet. Plus hade semester.
  • smurfen 11

    Plus ett ego inlägg;)

    Känner mig  lugnare nu när jag vet äggledarna funkar, då kommer fiskarna upp i alla fall! Har kunnat andas i två dagar nu!

    Har en vän som blir 42 nu i maj, som fått två mf sen maj 2016. Hon förstår inte riktigt hur orolig jag blir hon säger du måste skärpa dig, ta det lugnt så kommer det mm. Men det är inte så lätt när man inte ens vet om man KAN bli gravid. Hon vet ju det nu, men inte jag.

    Ska nu hem och testa om ägglossning närmar sig. Haft lite blodbruntrosa i onsdags och igår sen gyn bökat runt där nere. Men nu verkar det ha slutat, så hoppas inte det inverkar på ägglossning, att det blivit infektion eller nåt. För även om man försöker va cool, så tänker man ju ändå, " tänk om detta är gången då det funkar !"

    Ha en go helg tjejer !

  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-24 20:53:45 följande:
    Hej du!

    Du kan säkert ta det lugnt betr Diklofenak, men undrar hur mkt/många tabletter du tog?

    Ha ha, ja, de verkar inte ha ont om donatorer direkt! Men tror faktiskt inte att de tjänar mkt alls utan gör det för att...ja, vara medmänskliga helt enkelt! Planen är en spruta nedreglerande medicin ca två veckor innan nästa mens, sedan östrogentabletter 3 ggr per dag från mensstart. Lite innan ET börjar jag med progesteronvagitorier (hu!) vilket man fortsätter med alldeles för länge för min smak... Jäkla kladd!!!
    Ok, så bra! Jag fick en Diklofenak, vet ej styrkan dock, misstänker "vanlig" styrka, i onsdags, har haft äl igår eller i lördags.

    Så kul att det gått så snabbt! Då är du snart igång ju. Det ger kanske mer hopp än vanlig ivf kan jag tänka mig. Har du hört om blaston nu?
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?