Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Superfurry skrev 2017-01-25 16:52:26 följande:
    Ush smurfen :( lider med dig min vän!!! Det kan vara dosen att fler kommer ikapp om det höjs! Precis som föregånde talare säger så kan de har missat nåra då dem ibland kan gömma sig de små rackarna. Om du skulle ha oturen att det inte blir fler så kan man avbryta och starta om med högre dos. Du tar väl inte full pott (450)? minns att du tog 300. Så det är "bara" att köra igen med högre dos och hoppas att nästa cykel är en bättre. Kanske också byta till en annan preparat. Vet att det känns hemsk nu, men det kan bli fler med dagarna! om inte finns ju det olika alternativ till annorlunda protokoll så hoppet är inte ute!

    Håller med Maran: det är en jäkla röra detta!
    Får ju inte högre dos...finns inga studier som visar det blir bättre sa läkaren.

    Jotack, de gömmer sig, kanske bara denna bm som inte lyckas hitta dom, alla har haft svårt se vänster sida på mig, men till slut sett dom.

    Nä sant jag tar 300, vet inte om det kommer startas om, får se på utfallet på måndag. Byte av protokoll trodde han inte mycket på. Sjukt nervös är jag! Och jag som var rädd för att ta sprutor...detta är sju resor värre.

    Ursäkta jag är så neggo i mina inlägg idag, och bara pratar om mig själv, men hoppet känns så litet.
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-01-27 09:52:14 följande:

    God morgon

    Precis fått provsvar:

    Östradiol 157
    FSH 8,2
    Prolaktin 826
    TSH 2,6
    T4 21
     
    Nedslående då jag antar prolaktinet är för högt samt Östradiolet för lågt och FSH för högt?

    Tog proverna på mensdag 3....kan det bero på att jag just genomgått behandling, ätit kortison? Ngn som vet? Kram och hoppas ni mår bra!


    Hej!
    Mitt FSH är på 6.6,  under 10 har jag hört är bra.
    Prolaktin ska ligga högst 430 ca, då kan det hända du får ta om det, för det går upp och ner. Jag hade över 1000 i våras, då fick jag remiss till MR, och gjorde skallröntgen, då det kan vara så att det finns en hypofystumör, som bildar prolaktin. Obs, bli inte rädd, en sån tumör är godartad, så inget farligt, det bara heter så. Man kan få medicin som tar ner värdet, men svårt bli gravid med högt värde, då ägglossning normalt uteblir. Mitt gick ner av sig självt, hade ingen tumör eller fick medicin.

    De andra värdena är jag inte så duktig på...vet inte om behandling ökar eller sänker värdena, kanske nån annan som vet?
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-01-26 20:40:35 följande:

    Hallå alla!

    Smurfen, va??? Inte öka dosen och inte byta protokoll??? Har nog läst tusen trådar om IVF vid det här laget (ok, överdrift kanske men många är det) och det verkar väl vara standardåtgärden om det inte verkar "ta"? Jag menar, så länge man inte blir överstimulerad (och så är ju inte fallet vad det verkar) kan det ju knappast skada att öka iaf lite grann, typ 50 enheter? Han verkar... väldigt rigid? Ja ja, förhoppningsvis har det tagit fart på måndag! Jag tror att de är väldigt svåra att se när de är så små, att man måste ha mycket rutin, och om din BM var lite ovan så kan hon säkert ha missat några! Jag hade 11 först (sprutdag 4, 6-7 mm), UL nr två såg han 9 st som sedan visade sig vara 10 st vid ÄP då en gömde sig. Så även de lite större kan de alltså missa! Antar att nr 11 helt enkelt "skrumpnade ihop" och absorberades/återbildades.

    Ingen orsak, Furry! Bra att det känns lite bättre också! Vanlig gyn tog infektonsproverna, eftersom jag tror mer på kromosomfel så frågade jag inte så mkt utan mer lät henne hållas... Förstås bra att utesluta inf förstås. Inte min vanliga gyn då (han hade semester) och han har inte sagt ngt om antibiotika. Fast jag har ju aldrig kommit t ET heller å andra sidan. Gällande sort så vet ju läkarna vilka bakterier/parasiter etc som måste "avdödas" och så länge de biter på dem så kan man nog använda lite olika. Din variant låter bra Jessy! Är förtjust i doxycyklin av ngn anledning...

    Min klinik har enl uppgift bra erfarenheter av mitt protokoll hos äldre kvinnor, så därför får jag gå på det. Och ja, det funkade ju kvantitetsmässigt sist iaf!


    Hallå där,
    Nä jag vet , inte högre dos, eller byte av preparat, han skrev "finns inga studier att de skulle hjälpa", men också såklart läst miljoner trådar där de ändrar dosen. Han skrev" med ditt amh 1.1 och 12 blåsor trodde jag diu skulle svara på behandling".
    Kan det vara så att i oktober förra året hade jag ett skumt värde på 0.6 i amh, och då ficka jag ju 450 i Menopur, att jag skulle ta det. Men denna läkaren har nog utgått från det HAN har sett, alltså amh 1.1 plus 12 blåsor, eller vad tror ni? Eller är det så att jag har jättekasst amh och därför inte svarar? Åh blir galen!

    Jag funderar snart ihjäl mig ang mitt ul, då bm inte såg folliklar alls på vänster sida, alltså, kan de tillbakabildas??

    Jag har mejlat dom om att jag vill ha en persons utlåtande till på måndag, el tom komma in idag på extra koll, men inget svar. De är lite sega på och svara ibland! Jag skrev det är VIKTIGT då hela behandlingen beror på det.

    I övrigt känner jag nada i äggstockregionen, jag som ville vara en uppblåst anka vid det här laget! Fortsätter modfällt ta sprutor kanske till ingen nytta.

    Fått svar att allt verkar ok med att ha tagit sprutor rätt i alla fall.

    Mår apdåligt av detta, vill bara gömma mig under en sten.

    Hoppas allt är väl med alla Skäms tack för att ni finns
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-01-27 13:13:03 följande:

    Förresten Smurfen hur lång tid tog det för ditt värde att gå ner?

    Va bra att du begär second opinion! Hade jag m gjort! Hoppas att du fick komma dit nu idag så

    du slipper oroa dig över helgen! Upodatera sen hur d gick!


    Jag hade 1000 i maj, 246 i juli, 426 i augusti. Och december 169.

    Jag fick ju panik så sökte på nätet som en galning och hittade munkpeppar och åt det 3 månader, kanske det hjälpte. Det kan nämligen få ner prolaktin. Sen är stress inte bra. Mitt värde va ju bra i juli-då hade jag semester.

    Inte käkat pravidel.

    Mejlade om att få en annan som kollar på ul på måndag. De svarade inte ens ! Den kliniken är lite kass på att höra av sig i övrigt och är lite korthuggna i sina svar också. Går bara dit för min gynekolog är bäst.
  • smurfen 11

    Maran;

    Tack för länken. Har ingen data i helgen så kan inte kolla nu dock. Måndag lär visa ...Så ul redan på tisdag? Hoppas allt ser bra ut!

    Superfurty;

    Tack för ditt pepp om äggblåsor att det kan ändra sig. Är sååå nervös inför måndag. Tagit spruta 7 nu.

    När kände ni alla av att det började hände nåt i äggstockarna? Eller kände ni inget alls?

  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-01-28 09:13:33 följande:

    Smurfen Tack för svar! Känner att inte tiden finns för att värdet ska gå ner av sig själv

    så ska begära Pravidel på måndag. Hoppas ayt få det!

    Jag började med Menoour den 29:e dec....den 6:e januari var jag på ul och då kom jag ihåg

    att läkaren frågade om jag kände ngt och då vet jag att jag fav svaret njae visst känner lite

    men bara ibland...ville ju gärna känna med och googlade massor på symtom. Iallefall nu i januari när hon kollade så hade de växt lite för fort så jag fick dra ner på menopuret och då kände jag bara lite. Jag hittade de

    som en gång hade kännt en annan gång onget alls trots mkt blåsor. Finns massa trådar om det här. fast d har du säkert redan googlat på

    Känns som att du gick så tidigt på ul...att de inte ftt

    en chans ännu....hoppas hoppas håller tummar och tår för dig!


    Jessy01 skrev 2017-01-28 09:21:46 följande:

    En sak till Smurfen

    Vill absolut inte lägga mig i men du kanske ska byta dr.

    Tänkt på det där m Menopurdosen. Max är ju 425 IE, det är väl klart som sjutton

    att d har betydelse! Sen vet jag ju inte om du har värden då

    kanske det inte är bra men.....var bara tvungen att lägga mig i

    Sen....får man inte så många ägg sv menopur som puregon MEN om jag förstått det rätt

    av bättre kvalite och det behövs ju egentligen bara ett bra!

    Kram!


     


    Kan inte ta bort alla citeringar:)

    Japp, prolaktin är känsligt för stress så det kan vara olika, så bra du fick rätsida på det.

    Läkaren är lite chockad över det faktum att mina värden är bra, men ändå funkar det inte.

    Mao så gick inte andra ul idag bra heller. Kunde lika gärna skitit i sprutor plus östrogen innan, då bara två ägg blivit stora, ett på 16mm, ett på 13mm. Så brukar det ju vara vid vanlig cykel också...så behandlingen är avbruten. Hoppas då Menopur har gjort det till ett bra ägg, så vi har chans på naturlig väg nu då.
    Ev kan vi prova annat läkemedel sa han, men tyvärr kanske att mina äggstockar inte reagerar då heller. Ändå är värdena bra som sagt. Så just nu vet vi inte vad vi ska göra. Vill ju gärna få ett riktigt ivf försök åtminstone innan äd eller lägga ner bebisverkstaden helt. Kanske byta till närmare klinik, så kostnader blir mindre...

    Iaf så är jag helt matt nu. Så snopet, är nog en av få som inte reagerar alls:(
  • smurfen 11
    Superfurry, ja, som sagt, det sket sig ju, så vi ska också försöka själva. Kommer nog kolla mina äggledare tills vi vet vad vi sak göra härnäst. Vet ju inte om de är hela, har nog inte haft nån sjukdom eller så som ska störa men vem vet?

    Maran; hoppas det blir bra resultat nu med sprutorna! Kanske får även jag byta till Puregon, finns väl inte så många andra preparat va? Och den är förfylld den sprutan va, så vi inte behöver blanda och så? Blir det även ovitrelle och orgalutran på det sen då?
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-01-30 18:48:50 följande:
    Supertråkigt Smurfen! Känner med dig, verkligen! <3 Håller tummarna att du släpper ett guldägg som kan dansa med simmarna på egen hand.

    Tack, hoppas förstås på ett guldägg jag med, men tror chanserna är rätt små tyvärr. Har därför tagit en första kontakt med AVA Riga idag ang ÄD. Ska bli inbjuden t ett "webbinar" om ÄD på söndag. Generell info gissar jag. Fick också kontaktuppgifter för att kunna ta en första kontakt sedan. Känns bra att ha tagit ett första steg iaf! Så blir startsträckan kortare, känns som att tiden rusar fram!

    Tror Gonal-F används också? Kan ha fel... Puregon är färdigblandad som tur är, meckigt hålla på själv! Har så mkt m sprutor som det är, m diabetesen menar jag.
    Tack för stödet! Själv har jag inte kontaktat nån ang äd. Känner jag har fullt upp med att smälta detta nederlaget:(

    Har fullt upp med att fundera på vad göra...och min sambo sa igår " kanske inte det är meningen att vi ska ha barn", usch hemska tanke. Han har för övrigt accepterat att inte bli pappa, men jag har inte accepterat att inte bli mamma än. Så hoppas vi kan lösa detta.

    Har kommit på att jag vill ha ett hem. Med liv i= ett barn. Vad ska man annars göra hela livet? Tycker jag är lite egoistisk utan barn, har ju bara sig själv tänka på.

    Kanske ska jag testa puregon då, om det kan ge fler ägg??
    Maran73 skrev 2017-01-31 10:10:11 följande:

    Hallå allihopa!

    Hoppas ni mår bra! Hmmm vad skulle jag skriva nu?... Jo, kollade Gonal-F o Puregon, och som Jessy skriver så är de mycket lika, bara små strukturella skillnader (Follitropin alfa och beta) men båda är rekombinant humant FSH. Puregon produceras genom att använda äggstocksceller från "chinese hamster"! Hur coolt som helst! Vad mer... har inte kollat äggledare då jag ju blivit gravid två ggr naturligt.

    Så, här en rapport från UL nr ett imorse. Tagit tre sprutor Puregon, och det har resulterat i 6 stycken lite större blåsor, 3 på varje sida, samt ett gäng smått på varje sida. De små kan också ta sig enligt min läkare. Vilket jag förstås hoppas! En aning nedslagen kanske, då han såg 11 stycken lite större vid denna tidpunkt förra gången. Men, men, kan gå hur som helst detta, som vi ju har lärt oss.... Glad Är väl ingen idé att varken jubla eller gråta på detta stadie tänker jag. Mejlat Riga precis och frågat när jag ska tillbaka för nästa UL, torsdag eller måndag (min läkare är lite till åren och jobbar inte fredagar). Så det är bara att spruta vidare och vänta!

    Jessy, skulle du sätta igång igen i slutet av februari, eller hur var det? Vilken klinik?


    Så bra det ser bra ut på "blåsfronten". Hoppas nu de utvecklar sig som de ska:)

  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-31 06:42:19 följande:
    Usch Smurfen vad trist :( Det kan gå med annan preparat och högre dos. Som jessy skrev, Menopur ska ju ge få ägg... Håller verkligen tummarna för att det var bara en kass månad denna månad och att det går bättre om ni provar igen!!! Klart ni ska ge egna ägg en chans! Hur tänker ni om att byta klinik då? Sverige?

    Avbryter ni behandlingen helt som i att du inte tar ägglossningsprutan också? När jag tog pergotime så fick jag ta ägglossningsrptutan när den största blåsan var 18 sen hem och ligga i tre dagar på raken.Tänkte att du kunde iaf. tagit vara på de blåsorna som blev och ta äl sprutan för att försäkra sig om att de släpper? Jag blev ju gravid 2 ggr på pergotime så man ska aldrig säga aldrig på "få" blåsor och naturlig "ligga" befruktning. Som du säger Menopuren kanske gör dem till bra blåsor!

    Tycke absolut att du ska kolla äggledarna! tyckte att det var en lätt procedur när jag gjorde det. gyn gjorde det utan att jag ens bokade tid för det... Hon bara: har du kollat äggledaren jag: nej Hon: ok då gör vi det nu! Sen upp med benen i vädret och hon sprutade en vätska och kollade på ultrajud att det rann "bra"... hur har ni andra kolalt era äggledare? hört att man kan göra en kontraströntgen och kolla det eller har jag missuppfattat det? :)

    Massa styrka skickar jag! Det är f-n en jäkla berg och dalbana detta med IVf :/ från hopp till förtvivlan och så igen....
    Japp, är som sagt knäckt, och det inte ens med ett försök!

    Har inte orkat mejla den finska kliniken om vad jag skulle få istället bla bla. Men som du säger, det kan bero på kass månad, men värdena såg ju så bra ut, och 12 blåsor.

    Har också gluttat på Triangeln...de verkar ok, lite liberalal i sitt tänk plus 5 dagars odling. Inte för att jag vet om nåt ens kommer till 5 dagar, men då är det iaf större chans att det är ok. Men om jag får med min sambo på ny klinik, ja vetekatten...berättade för honom igår att vi kommer få betala nya mediciner då eftersom vi inte gör det i Sverige. Tror vi skippar pgs, äsch känns så hopplöst, ursäkte min neggo syn på allt nu. Vi har avbokat hotellet i Finland och flyget , så får tillbaka hela hotellet plus halva flyget iaf.

    Nä, vågar inte experimentera med älsprutan...dessutom behövs den  kanske till nästa ev ivf försök. Alltså hur funkar pergo? Kan man bara få det hur som? Sett det slutat säljas dock men liknande finns väl kvar. Få man fler ägg då vid äl?

    Ska göra koll på äggledare på min gamla ivf klinik om några veckor. Då om de funkar så är det garanterat nästan kassa ägg. Hur känns det?

    Ska börja käka albyl minor om några dagar, lite blodförtunnande, ifall jag får små proppar till embryot, en del har ju problem med det, så det inte fäster eller dör tidigt. Har någon testat det?
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-31 16:44:50 följande:

    Hallå! Oj vad bra ja sex blåsor är ju helt ok, och det kan ju bli fler desto mer du sprutar! Så heja heja på dig och blåsorna!

    Jag har faktisk ingen aning om skillnad på dessa så tack för infon. Vet bara att Menopur ska vara annorlunda och så läste jag i en annan tråd att Fostimon är tydligen väldigt likt Menopur i övrigt är jag ovetandes om deras förmåga :)Usch ja jag förstår dig! Jag har inte fått avbryta men jag har ju fått få ägg och sen att de inte delar sig. Det är ett jäkla s-it alltså. Det känns som om det är så mycket som går emot en :(

    Ja Triangeln verkar bra och som du säger de odlar ju vidare i fem dagar. Vet ej om jag ens heller kommer så långt. Kan ju hända att jag enbart får ett befruktat ägg och vad gör man då? känns riskabelt att odla den vidare kanske lika bra att den åker in direkt efter två-tre dagar!

    Du får vara hur neggo och deppig som helst. Vi är här för att lyssna och trösta. Alla här har ju varit med om motgångar och kämpar så bara ös på och sen hoppas jag att ni hittar styrkan att kämpa vidare om det kämpa vidare är det ni bestämmer er för att göra. 

    Apropå mediciner, skulle gissa på att Triangeln har gyn de samarbetar med och som kan ta UL och kanske skriva ut mediciner? Det hade CFC iaf. inte många i Skåne men en del i Stockholm och Göteborg vad jag minns!

    Pergo får man utskrivet av en läkare gyn då oftast. Man tar tabletter från mensdag 3 eller 4 sen i fem dagar. Det ska lura hjärnan att släppa mer FSH i blodomloppet så att en blåsa bildas och växer. Jag fick alltid två blåsor på det (helt sjukt att jag fick typ hälften blåsor av vad jag får på IVF på fullt blås hormoner och Pergo som är sjuk mycket svagare!!!) ja sen fick jag äl spruta. Allting kollades så klart upp av gyn så hon bestämde när sprutan skulle sättas in...

    Kan inte mycket om albyl dessvärre... Men fråga din gyn om pergo, kostar mindre och det kan ju hjälpa!

    Hoppa hoppas att det känns bättre om några dagar Smurfen! och som ovan sagt, bara skriv av dig!


    Menar du att gyn då skriver ut på högkostnadsskyddet iom även om det går via Danmark? Tänker på sprutor, de är ju dyrast. Hade ju vart kanon. Tack för info om pergo :)

    Vi vet inte hur vi ska göra...Inte orkat diskutera så mycket. Känns som jag kanske släpper ägget från båda äggstockarna så jag ska käka Albyl nu och ta progesteronkräm. Gud vad man håller på...Ja ni vet. Behöver knappast förklara mig för er. Ska mejla läkaren i Finland och se vilket upplägg han tänkt sig.

    Ska på massage idag då vi egentligen skulle åkt till Finland, får jag lite tid över i veckan. Sen lite jobbgrejer att fixa som kanske tar bort tankarna lite.

    Har ni kontaktat triangeln?
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?