Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Herregud flickor, vad ni skriver :) , hinner knappt läsa allt! Men kul.

    Jessy, amh på 1.5 är riktigt bra vid 42. Jag hade 1.1 nu i december. Det där med immun har jag också funderat på...enda gång jag starkt misstänker att jag blev gravid var när jag blev förkyld vid äl. Dessvärre blev det också isf tidigt mf, så hann inte testa. Jag tar knappt ipren annars, men för kort tid med medicin som kan hjälpa bli gravid, ja helt ok. Trombyl är många som får har jag läst, som du. Ok, tre befruktade, försöker ju fundera på vad jag kommer producera, men alla är  vi ju individuella.

    Går du på Carlanderska? Ivf Nordic? Jag bor också i Göteborg, skulle gjort på Carlanderska, men är inte alls nöjd med dom, missat flera viktiga grejer mm. Carlanderska ska ju ha en studie på pgs, men tror det går segt.

    Och ja, pgs kostar extra, min klinik, Dextra tar 2000 Euro för upp till att kolla 5 embryon.Lite olika hur kliniker tar betalt för det. Precis som Maran säger, helt otroligt Sverige är så långt bakom med sånt här.

    Maran, vi får nog blanda ny Menopur imorgon så ska nog gå bra? Ok, små blåsor som inte tar upp hela, ok, jo så har det sett ut, så borde vara ok då. Även kliniken sa det, och hon trodde inte lite vätska utanför skulle spela roll. Fick bubblor igår kväll med, men orkade inte hålla på så stack in ändå.
    Så har du fått lingonveckan än?

    Superfurry, bra du känner dig ok att jobba, ibland hjälper det inte sitta hemma, man funderar ju ihjäl sig då:(
    Du läste säkert längre upp, men Carlanderska i Göteborg. Men som sagt, för många kockar inblandade i soppan så inget bra...
    Triangeln kollade jag lite på innan vi bestämde oss för Finland, stämmer nog de gör lite extra där också. Tyckte också det var bra de odlade i fem dagar, då ser man ju bättre vilka som överlever dit. För mig de inte var så fasligt dyra heller? Än så länge känns inte Dextrakliniken som rullande band, och de svarar tålmodigt på tusen mejl från mig.
    Nope, dessa bubblor, men ska tydligen vara ok, även prolaktinet mejlade jag om till kliniken, men han tyckte inte jag skulle ta prov på det igen.

    Allmänt:
    Det är egentligen bara 10 dagar kvar till äggplock! Gud så fort det går! Känner ingenting i äggstockar, men kanske för tidigt??
    Hur tidigt kände ni av behandling?
    Är det bara jag som har typ noll lust att rumla runt i sängen? Förutom vid äl då;)

    Ha det gott så länge.

  • smurfen 11
    IngridMarie skrev 2017-01-23 23:15:56 följande:

    Hej!

    Jag har följt er "i det tysta" i ett par månader och tänkte efter uppmaningen ta mod till mig och ge mig tillkänna.

    Min situation är väl lite annan än er, än så länge i alla fall. Jag fick två mf/ma under 2016, ett i juli och ett i slutet på november. Är 39 år och har inga barn sedan tidigare. Ska väl försöka igen på naturlig väg, men har ju börjat inse att det kanske inte blir så lätt.

    Har precis börjat läsa på om hormoner och hormonnivåer och även lite om ivf och vad det innebär och jag är väldigt glad att ni delar med er! Ni har verkligen samlat på er mycket kunskap.

    Eftersom jag inte har påbörjat någon ivf ännu, så har jag inte så mycket att skriva om i tråden. Men jag läser den nästan varje dag och jag håller verkligen alla tummar och tår för er/oss!

    Kram! 


    Välkommen!

    Ja det är mycket att sätta sig in i med ivf/ äd. .Det blir ens liv...

    Tråkigt att höra om dina mf????men hoppas du lyckas på något sätt! Jag försöker också få första barnet.
  • smurfen 11

    Svarar längre senare men först lite panikfråga !

    Ska man sätta sprutan rakt in mot magen eller lite snett in??

    Har gjort det lite snett in. Men nojig det inte kommer ända in!?

    Måste man byta stickställe?

  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-01-23 17:33:55 följande:
    Hehe ja den ENDA gången man vill att mensen ska dyka upp så håller den sig borta. Kroppen alltså!! :O

    Ja intressant att du skrev om det i dina uppsatser! Men tog du reda på DHEA och infertilitet/fertilitet eller var det bara allmänt DHEA kunskaper? Jag vill gå och testa mig imorgon på dag  3 av cykeln, MEN tänkte liksom så: är inte halterna av alla hormoner helt coco nu precis efter en omgång IVF med stora doser av allt möjligt? Borde det ge bra och korrekt resultat? hmmm

    Ska jag vänta till en normal cykel? Vad säger ni tjejer?

    Ja det heter baltisk folk men finnarna tillhör ju sig själva så att säga. Finländarna är närmare släkt med ungrare både språkligt och folkmässigt än med balter. Men ja jag förstår hur du tänker. Jag har ju väldigt medelhavs utseende: ganska brun, grönbruna ögon och brunt hår, så Spanien eller Grekland hade passat oss utseendemässigt men det finns ju polacker som har den kombon också! tror polackaer har ganska blandat! träffat dem som är jätteljusa och dem som är mycket mörka... Vi får se som sagt sambon vll gärna att vi kör igen nu när vi vet vad som funkar på oss.

    Smurfen: ja nu är jag hemma och mer aktiv på FL än vad jag trodde jag skulle vara i lördags när jag var så deppig men måste läsa om saker. Som du såg ovan så tvekar jag om jag ska ta alla värden nu eller vänta till nästa cykel... Så jag måste ju googla! Så underbart att de svarar på frågor! Det låter riktigt bra! 
    När jag läser runt så ser jag att folk blir uppringda av sin klinik för uppföljning alt. att de åker dit på uppfölningsmöte. En sådan "möte" har vi aldrig blivit erbjudna. Vi fick ringa och fråga när vi skulle starta upp och också ringa för att dubbelkolla resultaten. Blir mer och mer besviken på CFC vilket gör mig ledsen. En vän som gör behandling på Storken i Danmark säger att de hade ringt henne nu i dagarna och frågat hur allt var och om hon var redo för att starta en ny behandling och när det passade etc etc  Hmm..... :( läser också att folk får ta sprutor för att kolla östradiol och se hur många ägg som är på gång, som jag förstod det (rätta mig ifall jag har fel) de har aldrig tagit nån blodprov på mig medan vi gjorde stimuleringen. är detta något som ska göras? Men men ja. trist men vad gör man? nu är dte gjort liksom. 

    Bra iaf att bubblorna inte är i vägen! Jag minsn att jag också fick en del bubblor men eftersom sambon gav dem till mig så tänkte jag inte på det. Han slog lite på sprutan för att få bort dem värsta... hur går det annars? Jag kände inte så mycket runt trakten där förrän typ 6 sprutdagen så det kommer!

    Jessy: nej Danmark gör inte helelr PGS/PGD dessvärre :/
    Blev det tester av hormoner idag?

    Uppföljning låter ju bra, då bryr dom sej. Får se hur vår klinik gör där.
    Jag ska inte heller ta blodprov för att kolla östrogenet, bara ul, frågade kliniken .
    Jaså du säger typ 6:e dagen, då börjar det märkas, tycker mig känna lite molvärk idag, hoppas det är ett gott tecken! Brydde mig inte om bubblorna igår, får hålla på i evigheter annars.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-01-24 08:03:33 följande:
    Det beror dels på kanylens längd, dels på hur mkt underhudsfett man har. Gissar att din kanyl är 8 cm kanske? Snett bör funka jättebra! Så länge du kommer ner till fettet så funkar det! Lovar!
    Haha, blev orolig där! Ja den är nog typ 8 mm, och kör in hela. Men fettet vet jag ju inte om jag kommer ner till?

    Så mens är kommen, bra du får sätta igång. Min mens har varit så denna gång också, som du beskriver, tror i mitt fall det beror på östrogen pillren jag tog.

    Du nämnde det jag redan tänkt också, att tänk om detta är helt onödigt, varför då utsätta sig för det, åh, så jobbigt det är att inte veta om nåt ägg ens blir bra, det är en pärs gå genom detta!

    Så vi har alltså fullt med experter här, så bra! Sjuksköterska och farmaceut:)
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-01-24 08:03:52 följande:

    Smurfen....spelar ingen roll om det är lite snett......försök så rakt som möjligt 90 graders vinkel och sen spruta ganska sakta....vänta några sekunder innan du tar ut nålen Var inte orolig du har fått i dig...jag är sjuksköterska


    Så rakt som möjligt, rädd den kommer för långt in då, men litar på dig! Körde på vänster sida igår, men det var svårt, sved och hade sig. Blev lite fel vinkel tror jag, iom att jag är högerhänt. Så hur det ska gå med Menopur och urgaltranen sen vet jag inte, tycker detta är sååå jobbigt, men faktiskt bara en vecka kvar till sprutstopp. Men är det så att höger och vänster äggstock inte får lika mycket aav hormonet om jag tar samma sida hela tiden?
    Jessy01 skrev 2017-01-24 08:14:42 följande:

    Förresten Smurfen hur mycket menopur tar du?


    Jag tar 300.
    Jessy01 skrev 2017-01-24 08:18:11 följande:

    Oj vad jag tjatar
    Smurfen råkade läsa att du sa "tar knappt ipren! Ta helst inte Ipren i dessa
    sammanhang utan endast Alvedon eller Panodil....kan bli svårare för ägget att fästa med Ipren...inget inflammationshämmande
    Kram!


    Jag ska inte sätta in nåt nu, utan bara ta ut, och sen när (förhoppningsvis) ett bra embryo är hittat, då ska det in. Ska skickas på analys först. Men tack för tips, ska tänka på det när det är dags

    Men då har väl haft en normal cykel emellan? Då är det ok med start?

    Jag skulle också viljat bli farmaceut, men orkar inte läsa upp de ämnen som behövs...men intressant läsa om kroppen mm hade det varit.


  • smurfen 11

    Helt knäckt är jag????helt otröstlig. Bm såg bara tre pyttesmå blåsor på hög sida. Vänster såg hon inte alls. Läkaren 11 januari såg ju 12;, 6 på vardera men även han hade svårt se vänster men såg ju de till slut iallafall. ..Så nu väntar jag på svar om höja dos eller avbryta :(

    Kanske har jag tagit sprutan fel eller inte svarar helt enkelt. Men trodde nog jag skulle utveckla några...läkaren trodde 6-8 ägg.

    Så psykiskt påfrestande detta är. Vaknade inatt av att det gjorde ont i bröstet när jag andades. Helt lipfärdig är jag inte ens orkat ringa sambon han var inte med idag.

  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-01-25 15:14:13 följande:

    Nej så ledsen för din skull!

    Vill absolut inte ge dig falska förhoppningar men när jag var på u-l som var dag 9 i behandlingen så gade de svårt att upptäcka mina blåsor på ena sidan, sen vid äggplick upptäckte de att det fanns. Bara min erfarenhet av drnna gång.

    De såg men inte alla som fanns. Hur många dagar har du sprutat?

    Skickar massa kramar till dig och hoppas allt går bra så du bara behöver höja dosen


    Tack alla för era värmande ord! Det hjälper att kunna prata av sig med er som vet vad man går igenom. Idag är jag helt matt, jobbar men tänker ständigt på detta. Var ledig igår så jag kunde gråta ut :(

    Att jag inte skulle få ut 12 ägg, även om jag har 12 blåsor, det förstod jag, men att de inte växt alls! Läkaren är chockad han också. Han sa med ditt amh på1.1 plus bra FSHoch 12 stycken borde du reagerat. Även bm igår på ul sa," har du 12 ostimulerade? Det är ju bra!" Det var innan hon kollat :(

    Så nu blir det nytt ul på måndag, ingen ändring av dos!, och har inget hänt på måndag, blir det sannolikt avbrutet. Läkaren sa det kan skilja från en behandling till annan hur man reagerar.

    Men jag hoppas det är så, att de gömts sig, som du råkade ut för också, men ändå växer. Men då gäller det att de andra växer till sig, annars gör de inget äggplock om de inte ser såklart.

    Igår var dag fem med sprutor, känns onödigt ta dem då vi såg det kassa resultatet.
    Huvudvärk är det enda jag fått.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-01-25 15:50:31 följande:
    Nej men fy så trist Smurfen!!! <3

    Men säger som Jessy, de missade en av mina också, den hade gömt sig under på ngt sätt. Och jag undrar också hur många sprutor du hade tagit innan detta UL, vilket jag antar var det första? Undrar också om de mätte blåsorna eller inte, dvs hur små är pyttesmå?

    Tror inte att du tagit sprutan fel! Fast det vore ju heller inte kul om du inte svarar på behandlingen förstås... Verkar som att de får byta läkemedel och/eller protokoll då och då, det passar inte alltid individen.

    Men iaf, så jobbigt och frustrerande! Lider med dig, hopp blir förtvivlan och så hopp igen, fram och tillbaka. Vilken jäkla röra det är detta...

    Hoppas hoppas att de finns där men är svåra att urskilja, samt att en höjd dos gör susen! Lipa på, det behöver man.. Stor bamsekram! Uppdatera gärna när du orkar.
    Missade dom dina också?? Ok, kanske finns strimma hopp då...fattar inte hur de bara kan försvinna? Hela sex stycken? Barnmorskan jag hade bökade runt för fullt, hon kändes lite ovan, och till slut borde hon sett alla blåsor tycker jag. Det gjorde läkarna till slut i alla fall. Ska jag gå till annan och göra ul tycker ni?? Eller om hon inte ser, ska jag be att en annan läkare kommer in också. För tänk om de finns, och bara hon som inte kom runt och se dom??

    Hade tagit 4 sprutor, och läkaren skrev " det ser ut som du inte tagit nån menopur alls!" Han var chockad också över resultatet. Jag som kämpat så !

    Nä, efter mejlande med kliniken så är jag rätt säker på att jag tagit sprutan rätt, och även blandat rätt. De små mätte bara 3mm.

    Så på måndag ul igen, har de inte växt så avbryts det. I annat fall, förlängs sprut med en vecka med äp veckan därpå. Skit också!
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?