Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Jessy01 skrev 2017-01-31 18:05:59 följande:

    Smurfen förstår att det känns för jäkligt just nu...precis dom Superfurry skriver....

    skriv av dig. Hoppas fortfarande för dig denna månad. Jäkla tortyr det här.

    Albyl är bra... precis som trombyl som jag tar varje försök. 75 mg.

    Tar du ngt annat? Hade du ngn autoimmun sjukdom?

    Jag ska till läkaren imorgon...ska då fråga om dosen på Menopur... är själv nyfiken då

    jag ska börja spruta m det om 3 v. ca.

    På mitt försök gick följande: Trombyl, kortison, Fragmin, Assisted Hatching då ägg på äldre kan

    vara hårdare, sen 2 embryo in. Försöker m samma denna gång

    Kram!


    Nej tar inget annat men som sagts ovan, ska ta progesteronkräm också nu. Kom iofs på att jag har ju massa lutinus hemma, ska jag testa det kanske? Har ingen sjukdom men misstänker att immunförsvaret i detta fall är starkt då vi aldrig ens blivit gravida. Eller äggledarna. Fragmin, vad är det? Går du i Göteborg, och hur gick det hos läkaren?

    Som superfurry och Maran så tänker jag en del på äd, men inte grottan ner mig helt där än. Men förstår mer och mer det är enda alternativet :( , kommer man känna annorlunda eftersom det inte blir ens egna biologiska barn? Eller försvinner de känslorna om man har de från början?
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-01-31 18:46:07 följande:

    Hallå hallå! Försöker svara alla på en gång...

    Ja, alltså 6 blåsor är absolut inte fy skam, men nog hoppas jag på fler... skulle kännas lite surt då vi ju väntat 3 månader för att DHEA skulle ge ännu fler ägg, och vi fick ju 10 st sist. Visst är det en chansning, men nästan hälften så många trots DHEA.... Tja, känns lite surt som sagt. Men, det är ju som ni säger, är ett av dem ett guldägg så räcker det ju! Får vänta o se. Kliniken svarade och hade velat ha ett mått på de 6, för att veta om de skulle öka dosen. Ringde gyn men han ringde tyvärr inte upp. Ska iaf tillbaka på torsdag igen enl order fr kliniken, och då får han mäta dem. Så ev högre dos om det ser lite magert ut.

    Smurfen, det är inte lätta saker vi grunnar på... man vet vad man vill, men vägen dit blir snårig och krokig och svänger åt fel håll! Och så kommer ett vägskäl helt plötsligt och så hänger inte mannen med dit DU tänkt gå! Så får man backa och vänta in fast man vill rusa på... Urk!!! Visst fyller man livet med annat om det inte blir barn, det tror jag, men förstår hur du känner! Hoppas iaf att ni kommer överens om ngt som känns bra för er båda. Apropå Puregon så ger det enl företagets kliniska studier fler ägg än urinderiverat FSH som Menopur (och tydligen också Fostimon). Samma för Gonal-f, alltså fler ägg. Enl min gyn är Gonal-f mkt vanligare i Sverige, vet inte varför. Kan vara så enkelt som företagens marknadsföring, att de satsar på olika länder. Tog Trombyl (samma som albyl) under graviditet två, sket sig dock iaf...

    Usch ja, som Furry sade, IVF tycks sannerligen inte vara svaret på alla problem. Men, it ain't over until till the fat lady sings!


    Hoppas ul imorgon går bra!

    Jag känner att det börjar bli lite mycket med allt detta, behöver verkligen komma iväg. Önskar jag var temporärt arbetslös så det gick sticka bara för några dagar, hade räckt!

    Jaså Tack för infon att Puregon ger fler ägg..Ska fråga min läkare om jag ska ta det. Läst andra trådar och det verkar inte helt ovanligt med få ägg eller inga tyvärr, i alla åldrar. Läste studien du länkade, förstår att om några stora blåsor bildas, så försvinner resten. Kanske det som hände mig. Blitt lite orolig dock med alla hormoner jag tryckte i mig, till ingen nytta. Undra hur farliga dessa behandlingar är?
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-01 14:33:21 följande:
    Tack! Hoppas jag med.

    Det är förstås aldrig helt riskfritt med läkemedel, men man tänker oftast på längre behandlingar när man pratar biverkningar och negativa effekter på kroppen. Våra är ju i det sammanhanget mycket korta, jämfört med de som står på ständig behandling eller beh flera månader eller år. Så jag är inte så orolig för det.

    Brukar du ha spottings innan mens? Kollat progesteronvärdet? Om du vet att du ligger lite lågt skulle jag ta Lutinus, bättre upptag genom slemhinna och högre styrka dessutom. Annars räcker det nog m krämen. Fast egentligen ska man ju kolla m läkare först... Lutinus är dessutom såååå jobbigt att hålla på med, rinner o kladdar... Bunkra upp m trosskydd i så fall...

    Ang ÄD så tänker jag att det blir mitt barn biologiskt, men inte genetiskt. Det får ju näring, skydd etc från mig, det är jag som liksom "bakar och jäser" barnet, även om huvudingrediensen kom från ngn annan.
    Ja, så försöker jag tänka också, det är så kort tid man tar detta, så borde va ok. Annars hade de väl inte fått ge oss detta. Dom har ju hållt på med ivf sen 1987.

    Jag kan ha spottings, denna gång var det ganska mycket, men ajg käkade ju progynon också, en biverkning var just mensliknande blödningar. 2, ibland tre dagar innan kan det komma små bruna strängar i trosan. Men kollade upp det dag 19 i december nu, och hade då 60 i värde, vilket tydligen är ok.

    Beställde ju hem albyl minor, som ska delas i tre delar, och vet inte hur jag ska få de till tre delar...beställde delare, men den visade sig bara dela i två. Suck. Så kanske knaprar jag dom inte, lite rädd också, ( som vanligt ), för biverkningar.

    Ibland har jag tänkt så också, har ju burit barnet åtminstone, med skydd, näring mm, så nån del borde kommit från mig också, om det blir äd barn.
    Maran73 skrev 2017-02-02 12:18:17 följande:

    Hallå allihopa!

    Usch då, Furry, hoppas du blir bra snart! Sjäääälvklart måste det komma just nu... Skrikandes 

    Var på UL nr 2 imorse, de små rackarna hade nu växt till sig lite så de gick att mäta. Dessutom hade två stycken till börjat växa vilket ju är toppen! Så, totalt 8 blåsor som mätte från ca 9 mm upp till ca 13 mm, de flesta runt 11-12. Helt ok resultat även om det inte blir fler än förra gången utan tvärtom. Men, man kan inte få allt antar jag! Så, mejlat Riga och väntar besked. Förra gången gav de mig ett schema för ÄP redan på detta stadium, dvs när blåsorna var ungefär så här stora. Så jag gissar att de gör likadant nu. Min läkare trodde att det var dags att åka redan på söndag, eller möjligtvis måndag. Spännande värre! Ska försöka att vara en aning coolare denna gång, och inte bli för exalterad... inte lätt, men försöka kan man ju. Det var inte kul när vi hade 7 befruktade, som sedan en efter en slutade dela sig... Så snopet. Ja ja.  

    Så, ha det bra så länge!   


    Så bra! 8 blåsor, inte att förakta. ÅH, önskar jag hade svarat så bra också...nä behålla lugnet går väl inte, man hoppas ju! Så de ska hinna bli runt 15-20 mm nu då?

    Förresten, vad har ni gjort med alla sprutor? Slängs de i sopor ( i låda då el liknande förstås ), eller tar apotek dom, du vet Maran kanske?

  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-02-01 18:21:14 följande:

    Hej alla!

    Smurfen...ja jag är också orolig för alla lm man stoppar i sig. Men för mig

    iallefall finns ingen annan utväg så försöker att inte tänka på det. Skönt att Maran sa det

    med kortsiktigt...

    Annars var jag hos läkare idag. Skulle ju ställa hundra frågor och GLÖMMER papperet där

    jag samlat på mig frågor Frågade iallafall ang. Menopur och det spelade inte så stor roll

    om jag skulle ta 325 eller 375 IE.....men jag ska iallafall ta 375 IE. Sen helt nedslående så

    ksn jag inte börja förräns i slutet av Mars då min kille måste aspireras på spermier och

    då måste nya bildas =90 dagar. Jag kommer nog ta en liten paus från familjeliv då jag blir

    lätt manisk här inne.. .måste vila huvudet lite men kommer att logga in en gång i v. för

    att kolla denna tråden och se hur det går för er! Håller alla tummar och tår....

    Smurfen ang. äggdonation tror jag absolut att du kommer känna att det är ditt till 1000 procent.

    Man måste nog bara vänha sig vid tanken. Själv skulle jag adoptera som ensamstående för

    5 år sedan, allt var klart, kurser social utredning allt men precis innan träffade jag min nuvarande. I min tanke visste jag redan då att vad det hade blivit för barn så skulle det

    vara 100 procent mitt i både hjärta och själ.....


    Så är det säkert, moderskänslor tar väl överhanden när den dagen kommer !

    Ok, hade du 375 IE sist också?

    Ja, man blir lätt manisk här inne, man får stålsätta sig ibland, men samtidigt är det bra med stöd och tusen frågor har man ju alltid...:)

    Men hör av dig när du vill och orkar!
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-02-02 09:23:43 följande:

    Hej tjejer!

    Hoppas alla mår bra! Jag har blivit matförgiftad och legat och spytt och "crapat" ;) i två dagar nu. Skriver lite mer när jag tillfrisknat. Typisk att det ska ske i ägglossningstider! Vi har inte kunnat ligga nu under två dagar :(

    Ha det fint så länge!


    Men usch!!. Hoppas du mår lite bättre nu, eller gärna helt frisk såklart :)

    Men kan ni inte få till några minuter ;), kan ju belöna sig i slutändan !

    Jag ska förresten kontakta Triangeln idag eller imorgon, får se vad de säger om en gammal tant som mig !
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-02 19:29:28 följande:

    Hallå igen!

    Smurfen, gå in till Apoteket och be att få en liten kanylburk, de fattar. Kostar inget! Ta hem, lägg i, förslut och lämna in den t Apoteket igen. Sist fick jag t o m en "miljörabatt".

    Javisst är 8 bra, man drabbas lätt av "mycket vill ha mer" syndromet och tänker f mkt på att det är mindre än sist ist f att vara tacksam! Dumt men mänskligt, antar jag.

    Just tagit första Orgalutran sprutan. Kliniken tyckte att resultatet var bra, MEN att blåsorna växte fortare än förväntat (jaha, men ni ändrade ju schemat och sa till mig att börja m Puregon en dag tidigare i cykeln än sist...?), så de beordrade mig att börja m Orgalutran och dessutom försöka få till ett till UL på LÖRDAG... Var sjutton kan jag få ett UL på en lördag?? Suck. Mannen fick order att kolla runt, ingen hade förstås telefontid längre då. Fick ett par uppslag iaf, bl a Sophiahemmet som ju är privat, så där finns kanske en möjlighet. Har ni råkat ut för detta?? Annars får vi helt enkelt chansa utan UL för de tyckte att ÄP ev skulle bli av redan på tisdag. To be continued... Säkert är att det närmar sig m stormsteg!

    Smurfen, ta en vass kniv och försök få av några små bitar av en halva, så att det är lite mer än 1/4 kvar. Såååå himla petigt är det inte, Trombyl som gyn skriver ut ligger på 75 mg, om du får 70 mg el 80-90 mg är inte hela världen, promise! Som lite jämförelse så ligger en vanlig aspirin på 500 mg. Eller ta en halv halv om det känns läskigt. Eller så låter du bli.


    Tack! Tänkte väl farmaceuten visste :) ska hämta kanylburk och ta en fjärdedelstablett borde ju bli bra också! Ska bara övervinna min rädsla att ta mediciner ! Tur man har er att fråga.

    Hittat nån som gör ul på helgen ? Sorry, kan inte hjälpa dig med råd där...
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-02-03 12:40:54 följande:
    Hej!! Svarar nu eftersom jag mår bättre. Hua att vara magsjuk!! :O

    Vad bra att blåsor växt till sig! :) hoppas hoppas på att det blir nån fin embryo utan konstiga kromosomer då! 

    Jag hade också problem med blåsor som växer för snabbt båda sista gångerna. Finns det egentligen någon protokoll som kan hindra detta? De v¨xte ju mer j¨mnt under den långa metoden, men de var färre. Kanske en kombo av långa och korta metoden. Det är väl det du gör nu Maran, eller tar jag fel? Var det meningen att du skulle ta orgalutran från början? Sorry för förvirrelse tror att jag fortfarande är svag efter tre dagars kräkande :O

    Jessy: Ja alltså man blir manisk ja. Man googlar läser och grubblar jag tänkte också ta en paus efter den misslyckade försöket nu men kom på att det är rätt skönt att prata av sig här och fråga folk om saker också...

    Smurfen: ja gött att ni tar kontakt med triangeln! Du är ingen tant och har bra värden! De kommer säkert på ett sätt att få fler blåsor! :)

    Apropå äd så tänker jag lite som Maran, att eftersom barnet kommer att växa i mig så blir den närd av mitt blod oh vi delar blod, den växer i mig och dessutom kommer jag och sambon att ge den en uppväxt och våra värderingar ja tror att man glömmer att man lånade ägg för detta. Det blir vårt barn helt enkelt! Klart att drömmen hade varit (är) att man ska få ett biologisk barn, men om det inte går så får man ta till det närmaste... Men det är klart att man tänker på det mycket! Men vi ser fler fördelar än nackdelar.

    Det lutar mer och mer åt att vi ger mina ägg tre försök till och att vi nu kommer att köra på det som funkat bäst för oss. Men jag är orolig för att blåsor igen ska växa så snabbt så att andra små inte hinner ifatt. Jag hoppas att triangeln har en lösning på det eller förslag...
    Härligt att du är på benen igen.

    Triangeln mejlade över en lista att fylla i, har inte visat den för sambon än, men nämnde igår kväll att jag kontaktat dom. Han är lite trött på detta, inte alls den som mejlar ringer kollar på nätet om detta så ibland känns det lite ensamt faktiskt :(
    Ändå har vi inte gjort ett helt försök än. Jag kan också känna, öh ska vi byta klinik igen....jobbigt resa sig igen känner jag. Man får ta en dag i taget.

    Kul att ni också tänker göra nya försök! Du är ju den yngsta bland oss, så håll hoppet uppe! Testade ni din sambos simmare förresten?

    Vi, eller jag då, ringde en klinik här i Göteborg, men de var upptaget tyvärr, tänkte höra om de ens tar emot nån på 42. Blir ju i så fall närmre plus "gratis" medicin. Hört bra om dom. I dagsläget går vi väl inte tillbaka till den gamla kliniken i alla fall.
  • smurfen 11
    Superfurry skrev 2017-02-04 12:33:49 följande:
    Jag är också immun, eller ja jag trodde det iaf. Men misstänker faktisk magförgiftning då jag fick feber. Eller det får man kanske när man får kräkisen? Denna protokoll låter ju kanon! Man vill ju ha mer ut av det hela om det går!!
    Ja vi provar igen vi har ju inte haft möte med triangeln är men det lutar väl åt att vi kör så fort jag har fått nästa mens... Vi har egentligen inte ekonomi men bestämt att inte resa i år så som vi skulle och spara pengar och låna lite av mina föräldrar. Igen. Hoppas verkligen att det ger nåt, annars så har vi ju gjort allt i våar makt och då är det ok att gå vidare.

    Smurfen jag glömde att svara dig innan, angående läkare hemma om man behandlas i Danmark. Ja alltså, jag är ganska säker på att dessa läkare hjälper till med det mesta... Men jag kan ha fel!

    Apropå detta med männen, jag har det på samma sätt. JAg tar reda på allt och han godkänner. Fast sist blev han smittad av att googla, men det var mest artiklar och annat om ISCSI IVF och embryos så inte kliniker och annat. Men det är faktisk han som aktivt tagit beslutet att vi ska köra igen. Så jag skulle säga att det går i perioder.

    Hoppas att mannen kommer igen och är med mer i allt smurfen!! Det är tungt att dra i alla tunga beslut själv! Skickar lite styrka till dig vännen! 

    Och lika till idag Maran på din UL!

    Och Jessy hoppas allt är bra med dig med!
    Kan man få börja även om man inte haft möte? Jag vill ju inte förspilla nån månad till med tanke på åldern. Väntar in mens nästa onsdag typ så hinner kanske inte ändå. Men förstår om de vill ha möte, kan iofs vara bra träffa dom också.

    Ska forska lite i det där med medicin, det är ju så dyrt om man får stå för det själv.

    Hoppas ni fick till lite mys, ( usch vad jag lägger mig i ), för är det inte så det är lättare för ägg å fastna om man är lite krasslig? Enda gången jag ens misstänker graviditet för egen del var när jag blev förkyld på äldagen.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-05 10:46:19 följande:

    Hej igen! Äntligen fått besked efter att ha tröttnat och skickat ett sms... ÄP blir på onsdag! Ska hoppa in till min vanliga gyn imorgon bitti och se vad han mäter blåsorna till, mest av nyfikenhet f att se om det skiljer sig mycket mellan olika metoder och läkare.

    Så, upp och boka resa! Mina mediciner räcker preciiiiis, tur det.

    Ha en bra dag, kram t alla kämpare!


    Åh så spännande!

    Hur gick ul idag?

    På mig fick hon göra både ul och vul för å se allt. ( med tanke på inlägg från Lillan15 )
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-02-05 21:13:31 följande:

    Hej tjejer!

    Oj vad jag saknat er! Men lovade mig själv endast en gång i veckan

    Läst igenom och hoppas ni alla mår bra!

    Lite svar....min man aspireras då han inte har ngra rörliga

    spermier...och såklart ok att fråga

    Sen yes 325 förra gången, tror jag ska be att få ändra

    till detta denna gången med....det växte ju för fort sist

    och om jag förstår d rätt är d bättre om de växer lite långsammare...fast får väl bli nöjd om d växer alls

    Spännande Maran på onsdag!!!! Då måste jag ju bara kika in här

    i veckan, där rök mitt avtal m mig själv Lycka till!!!!!

    Annars är det segt försöker tänka på mitt Prolaktinvärde och inte

    stressa....kommer numera alltid försent till jobbet men det är det

    värt

    Ja jobbigt när mannen inte hänger med riktigt...de behöver ju inte använda sin kropp som oss, känna varenda hormon eller symtom eller denna jäkla väntan som

    är ren tortyr sen har vi ju oxå ovissheten Sååå vi har bråkat...att jag hänger här

    för mkt, att jag läser in för mkt och inte bara gör vad läkarna säger....att jag inte bara kan chilla....det som händer händer... grrrrrrrr.....svårt att få dem att förstå....de är inte inställda som vi är biologiskt Har också bara fått presentera vad nästa steg kommer att vara osv....att vänta

    in finns inte på min karta...inte efter att han okeyat det hela....nu får han bara hålla sig kvar på täget och "gilla" läget

    Massa kramar och tummar o tår för oss alla!!!!


    Jo svårt hålla sig borta...jag har kollat under helgen men inte haft möjlighet skriva.

    Detta med männen, får krupp snart!

    Hela helgen har gått och min sambo har inte ens lyft tanken! Blev mer och mer frustrerad, så igår var jag sur som en citron. Men annat han vill diskutera ska JAG lyssna på. Så nu innan jag gick till jobbet sa jag, " du kan ju ringa ivf kliniken", då säger han ja faktiskt, får se hur det där går. Egentligen bättre jag ringer som kan alla siffror med hormoner och sånt, men jag ville nog höra vad han svarade bara. När jag läst i andra trådar verkar det som att många har detta problem, att männen är i bakgrunden och inte säger mycket. Min sambo är också cool, " händer det så händer det " Blir tokig!


Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?