Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Alltså måste skriva lite till :)

    Har funderat mycket på äd igår..kanske inte är så tokigt ändå? Blir ju jag som bär och föder barnet, ger näring osv.

    Får väl inse till slut att mina ägg är kassa helt enkelt, behövde liksom landa i det.

    Men vet ni hur mycket de kollar om de har farliga sjukdomar i släkten, de här kvinnorna som donerar?

    Och hur mycket mediciner tar man, nån som har koll? Hur mycket piller och sprutor?

  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-06 15:26:19 följande:
    Hallå där! Ja, det är mkt spännande nu!

    Min läkare, som jag litar mer på trots att vaginalt UL är mer vanligt och säkrare, säger att det absolut går att se även med UL på buken. Han är gammal i gården och har måååånga IVF patienter, så... Han mätte upp 6 blåsor på vänster och 6 på höger, varav totalt 6 stycken var mellan 17 och 21 mm. Sedan har vi några eftersläntrare som kaaaanske går att plocka mogna ägg ur, ca 3 stycken. Det lustiga var att han mätte slemhinnan till 8,3 mm och den andra läkaren sa 14! Ja, ja, det får vara som det är med det tänker jag.

    Så, 6-8 ägg kanske? Den som lever får se!

    Angående mediciner vid ÄD så känns det som att jag var ute och cyklade tidigare när jag skrev att det inte var lika mycket läkemedel som vid vanlig IVF... Ursäkta så mycket för det! Men, det skiljer sig förmodligen mellan olika kliniker hur mkt de vill att man medicinerar, och det skiljer sig också beroende på om det är "färskförsök" eller transfer av frusna embryon. I det första fallet måste de ju synka mottagaren (dig) med donatorn, så att livmodern och hormonnivåerna är redo och i rätt fas för implantation. Det verkade kunna bli både ned- och uppreglering, östrogen i olika former, p-piller, sprutor... och efter transfer progesteron och ev också östrogen, samt att en del nog ger kortison för att minska risken att kroppen stöter bort embryot då det i detta fall är ÄNNU mer främmande än vanligt (pga donerat ägg). Vid frysförsök kan man iaf ta bort de mediciner som bara ges för att synka mottagare med donator. Som sagt, en hel del mediciner blir det nog även vid ÄD.... Obestämd 

    MEN jag tycker inte att du behöver "döma ut" dina egna ägg redan nu, om du/ni känner att ni vill så finns alltid andra kliniker som är villiga att pröva andra protokoll och/eller doser för att se om det funkar bättre än ditt förra "schema"! Men visst är ÄD helt ok som plan B, tycker jag också! Vad jag har läst så får donatorn genomgå ett gäng tester, prover och intervjuer för att i så hög utsträckning som möjligt eliminera risk för ärftliga sjukdomar, missbruk hos donatorn eller i släkten, och liknande. Finns aldrig garantier förstås, men klinikerna verkar noga med detta. Enligt vad jag förstår. Glad
    Kanon med 6, kanske upp till 8 ägg :) ska bli så intressant höra hur det går för dig imorgon !

    Har också kollat upp mer om ÄD. Som du säger mer mediciner om det är färskförsök än FET. Undra om chansen är mindre vid FET? För det låter ju bra, så lite hormoner som möjligt, tack...såg också de får göra massor av tester.

    Min sambo ska ringa en annan klinik här i Göteborg idag ( jo han protesterade inte alls! ). JAg har skrivit ner på en lapp vad han ska säga / fråga, ibland är man som en morsa haha!

    Ska försöka få till en äggldarspolning nu i Februari, och kolla om det ens är möjligt att de tar emot en 42 åring...väntar ju mens nästa vecka så kort om tid. Insåg imorse att jag blir 42.5 i april, urk!

    Har börjat käka en halv halv albyl minor per dag, måste övervinna min rädsla och testa tänkte jag! Använder progesteronkräm också.

    Lycka till imorgon nu då :) !


  • smurfen 11
    Jessy: ja visst är det fantastiskt att han försöker ringa! Vi gör ju allt grovjobb så nu ska han få jobba också:) Min sambo har inte så mycket empati heller, eller, han visar det inte så mycket iaf, helt känslokall är han ju inte. Men är frustrerande emellanåt! Vi bygger ju hus nu och om huset tomt och lån kan han babbla om i evighet, men då behöver han ju inte vara känslomässig.

    Ivf är han med på, men inte riktigt ÄD än. Han är lite rädd för vems gener vi får. Plus det kostar mer.

    Jaha, är gräns 45 om man har barn sen innan för adoption? Så bra, då finns det fler möjligheter för er!

    Vet inte om frågan var riktad mot mig, men vi har försökt naturligt i 2 år, men seriöst i 1 och ett halvt med stickor. Ska försöka få till äggledarkoll den 24 fwbruari. Kanske strular dom.
    Maran73 skrev 2017-02-07 09:42:32 följande:
    Tack! Ska snart dra till Arlanda. Ska bli såååå skönt att få det gjort!!!

    Den mest "liberala" kliniken i Sthlm var tyvärr vääääldigt motsträviga när jag kontaktade dem, skulle fylla 43 om hmmmm tre-fyra månader då om jag minns rätt. Fick tid för "konsultation" men absolut inga garantier att de skulle hjälpa oss. Suck. Fattar INTE det där, vi betalar ju för faan själva! De kan stoppa upp sin etik på ngt mörkt ställe! Hoppas de är mer hjälpsamma i ert fall!

    Hmmm om embryot överlever upptining bör väl chanserna vara samma? Det är nog det steget som är lite riskabelt tippar jag på...

    Nehej, in i duschen! Detta plan får vi INTE missa... Kram!
    Va konstigt, som du säger , du betalar ju! Vi är ju också väldigt medvetna det kan gå dåligt, men vet inte om deras statistik har ett finger med i spelet? Det finns ju stora variationer, även äldre lyckas ju. Har skickat meddelande till klinik här i Götet, hoppas de svarar snart.
    Superfurry:
    Gött ni fick till det även om du var krasslig, i vår ålder får man ta vara på varje chans!
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-08 11:16:09 följande:

    Hej alla fina!

    Rapport från ÄP kommer här, enligt beställning.

    8 ägg blev det, har kommit över "det skulle ju bli ännu fler!" stadiet och är mycket nöjd! För min ålder (43,5) är det ett mkt bra resultat tänker jag, DHEA eller ej.

    Så, nu har vi verkligen gjort allt vi kan, nu väntar stenhård tumhållning några dagar och sedan (eventuellt) resultat av gentesterna, det tar två till tre veckor. Min läkare sa "if it goes badly, we go to plan B!" Antar att hon menar ÄD, min man säger att vi diskuterade det sist men det minns inte jag... Tänkte ju byta klinik, men blir en aning tveksam då alla är så trevliga på kliniken. Min koordinator också, dock sååå slarvig som sagt... Har bytt både för- och efternamn då vi gifte oss, vilket jag meddelat flera ggr. Trots det uppstod STOR förvirring imorse då alla undrade om de hade fel patient i gynstolen! Suck...


    Härligt! Javisst är det bra resultat:)

    Hur har det gått med äggen, hört nåt? Delar de sig fint?

    Lustigt de inte har koll på vem som ligger i stolen, sent komma på det då :)

    Blev det narkos?

    Den boken läste jag i somras, bra faktiskt.
  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2017-02-09 11:49:55 följande:

    Jag håller med, jag har också läst "Den tuffaste ronden" och tyckte att den var jättebra.  Kan också rekommendera en liknande bok som heter "Operation barn" av Marie Granmar. Båda dessa kvinnor har gjort flera fertilitetsbehandlingar och lyckades få barn till slut. Böckerna finns på biblioteken.


    Tack för tips om "operation barn" ! Ska kolla den på bibban.
  • smurfen 11

    Finland tyckte jag skulle ta t.ex 300 E Puregon denna gång, plus 150 Menopur för å sätta igång produktionen. Samtidigt sa han att "alla månade är olika, kanske skulle du svara bra på gamla protokollet, men testar nytt ändå"

    Nån av er som haft blandad medicin? Bävar inför fler sprutor per dag, och frågade om jag fick skippa Progynon då jag fick satans huvudvärk av den, plus konstig mens.

    Ska prata med kliniker idag...de ringer alltid när jag jobbar så idag ska vi väl klaffa in det med mer ledighet.

    Hoppas alla har det bra!

  • smurfen 11

    Maran,

    Hur går det med ägg?? Gott å slappa sen va :)

    Superfurry,

    Ja sex in The city är riktigt bra! Kollar dom också. Även om jag sett dom massor av gånger.

    Vet preciis. ..Vi hälsade på min kompis i helgen som fick första barnet nu när hon va 42.5. Så söt han är men blir nästan samtidigt irriterad då de inte ens försökt!

    Jag har fått tid till koll av äggledare om två veckor. Om jag får remiss från gyn, vilket jag snabbt frågade om, så får jag kollen för 200 kr, istället för 2500! Så hoppas gyn är snäll...

    Även pratat med en ny klinik här i Göteborg och hörde kanske fel, men hon sa nog de tog emot upp till 44år?!

    Så de har tider i mars. Då blir ju medicin gratis och nära.

    Och även Finland hörde av sig nu. I så fall skulle jag börja nästa vecka igen...ööhhh vet inte om jag pallar...sååå trött. Då får vi ju betala medicin själva, Bemfola, misstänker den kostar typ 10-15000 kr. De har ju dock narkos, vilket jag kan tänka mig. Och pgs , OM vi nu ens kommer så långt.

    Så vet inte hur vi ska göra! Och hur snabbt kan man få en gyn här till å skriva ut mediciner??

  • smurfen 11

    Superfurry, Känner inte heller ett skit efter äl ..brydde mig inte ens att ta ältest denna gång eftersom kroppen var väl knökfull med hormoner!

    Hur går det för dig Jessy?

  • smurfen 11

    Hej på er!

    Är det bara jag som inte ser att inlägg har skrivits?? Får liksom gå in och kolla..


    Maran73 skrev 2017-02-13 09:49:18 följande:

    Hej på er!

    Har äntligen fått besked från Riga, tyvärr var de inte alls bra... Rynkar på näsan En stycken blastocyst av "not so good quality" (vilket jag tolkar som mkt dålig kvalité annars skulle hon nog inte säga så), och en i Morula-stage vilket embryot borde ha passerat vid det här laget. Så, de två hade även från "the doctor" (embryolog?) fått tummen ner, och det är osäkert om de kan göra PGS överhuvudtaget. Mer info kommer imorgon, men min koordinator sade rakt ut att de inte tror att det blir någon ET denna gång heller. Gråter Ledsen och besviken givetvis, även om det var väntat så hoppas man ju. 

    Det är dags att gå vidare nu. Det blir inget barn som är en blandning av mig och min man på det sättet. Ibland blir det inte som man vill, men det kan bli bra ändå. Antar jag. Obestämd  Får deppa ett liten stund, det brukar inte bli så länge, och sedan kör vi igång med ÄD-processen! Känns ändå skönt att veta att det finns något framför oss som innebär mycket större hopp och chans att det går som vi vill, även om stigen "vek av åt fel håll".

    Ser även fram emot era äventyr i Mars!     


    Maran, det är ju fruktansvärt! Allt lät ju så bra, och så blir det såhär...:(, det var riktigt tråkigt att höra !

    Ingen bra tröst men nu har ni försökt, och då är det lättare gå vidare. Precis som du säger, det blir inte alltid som man vill, men bra ändå. Man bara måste försöka vara positiv i allt elände, men också få landa i det och tycka synd om sig själv.

    Blir det samma klinik eller byte som du pratat om? Går ÄD mediciner på högkostnadsskyddet, tänker eftersom  den vården inte ens finns här. Eller rättare sagt, finns inga ägg här.

    Kan de inte göra fler tester på spermier där i Riga än här? Vi kvinns är ju så jäkla noga kollade, då borde de kolla simmarna också tycker man .
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-02-13 13:26:02 följande:
    Hej!
    På datorn ser jag nya inlägg.

    Ja, det var såklart tråkigt, tack! Jag tror egentligen att jag tyckt synd om mig själv klart i ganska hög utsträckning. Har ju sedan ganska länge insett att "ok, detta lär högst troligt inte gå", så jag tror att jag redan bearbetat det ganska mycket. Men det är klart, när det går bra med ägg och befruktning, och kliniken är positiv, så eldas ju hoppet på ganska mycket. Men, jag känner som sagt redan att jag är på god väg upp ur hålet man dimper ned i efter ett sådant besked, det var mycket mycket värre förra gången! Det blir så abrupt med dåliga besked när man först fått bra och positiva besked, var nog egentligen det som var värst. Vi har ABSOLUT gett mina ägg alla chanser, nu får det vara nog!

    Hur som helst, fått mejlsvar från nya kliniken (AVA Riga) redan, snabba puckar. Glad Fått blanketter att fylla i och jag ska även skicka in våra journaler från IVF Riga när vi får dem, vi tog lite blodprover när vi var där och de resultaten vill vi ha in i journalen först, samt förstås resultat från denna behandling. Beträffande medicinerna... ingen aning faktiskt, beror nog på läkare och landsting vilken inställning de har... Det jag skrev sist gäller ju behandling i Sverige, så hur det funkar när man går utomlands är mkt mer tveksamt... Hoppas helt enkelt på min läkares "barmhärtighet" Skrattande

    Tror det är ungefär samma tester på spermier där som här? Typ koncentration, rörelseförmåga och utseende? Vet Jessy?  

    Ok hörrni, om inte annat kan jag äntligen släppa det lite! Även om det förstås blir en hel del bebisfabrik-tankar ändå så känns projektet mycket mer... hoppfullt. Tror det är lättare att lägga det lite åt sidan ibland då. Hoppas jag... Flört 
    Visst är det så...sakta men säkert inser man att det inte är lönt mer...dock är jag själv inte där än! Min sambo har i stort sett kommit dit dock.

    Ava Riga, de hade vi ev tänkt göra pgs hos, mejlade mycket med Katerina som svarade snabbt och tålmodigt ! Blir det ÄD så går vi kanske även till dom.

    Ibland tänker jag att det skulle gå vägen naturligt om man väl bestämmer sig för ÄD, för då slappnar kropen av mer kanske, när du själv inte behöver producera bra ägg...

    Men blir intressant höra fortsättningen då!
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?