• Anonym (A)

    Att jag är trevlig och ser bra ut har bara påverkat nig negativt i livet. Någon mer som känner igen sig?

    Det har påverkar mig enda sen tonåren. Jag ser bra ut och är trevlig. En sån tjej som många killar vänder sig efter.

    För mig är det inget positivt dock, det har gjort svårare att få jobb, kvinnor ser mig som hot på arbetsplatser och manliga chefer kärar ner sig eller bara är kåtbockar och visar man inget tillbaka blir man behandlad som skit.

    Upptagna killar skriver på social medier och är sugna när deras tjejer ligger och sover, detta har lett till att man fått dålig tillit till män man träffat för man tror de gör likadant mot en själv.

    Skulle kunna räkna upp tusen saker. Finns det flera där ute som kan dela med sig av erfarenheter av just detta?

  • Svar på tråden Att jag är trevlig och ser bra ut har bara påverkat nig negativt i livet. Någon mer som känner igen sig?
  • Anonym (bbonmars)
    Anonym (Min erfarenhet) skrev 2017-01-17 19:53:45 följande:

    Problemet är att man ofta uppfattas som flörtig bara för att man är glad och trevlig. Nej, de skickar inte till en random kvinna, utan någon som är glad, trevlig och ÖPPEN eftersom det senare är lite inbjudande. Som att gränsen går att kliva över. Tror inte alls att det är ovanligt.

    Är det ens eget fel att man blir våldtagen också?


    Jag rättfärdigade inte de där männen på något sätt. Men om man "drar till sig" en viss grupp människor så är det oftast något man gör, inte något man är.
  • Celines Essence
    K grrl skrev 2017-01-17 23:23:36 följande:

    Hm... Jag tror faktiskt att ett vackert utseende kan göra att ens kompetens underskattas, om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig tänkt på det så, men jag upplever en stor skillnad i bemötande i en jämförelse i hur jag har det nu (som "snygg") och under den period i mitt liv då jag inte uppfattades som vacker.

    Jag behandlades t ex mer sakligt och uppskattades för min intellektuella förmåga. Jag får mycket gratis numera. Lite gräddfil i livet liksom. Men förr var det ingen som blev förvånad över min kompetens och höga utbildningsnivå; det är det nu, och jag är exakt samma nördiga person som då. Och nu får jag komplimanger för min kropp snarare än min vassa intelligens.

    Sen kan jag säga att jag en gång varit med om en intervju där den kvinnliga rekryteraren var uppenbart negativt inställd till mig medan hennes manliga chef som var bisittare var imponerad. Hon gav mig inte jobbet (föga förvånande, hon vilar ovillig från den stund vi tog i hand) men han ringde och erbjöd mig ett annat jobb en vecka senare. Hon hälsar knappt. Jag och hennes man är numera vänner och kollegor, men hon gillar mig inte.


    Okej. Jag har många vackra kvinnor på mitt jobb. Har aldrig upplevt att de blivit särbehandlade på något negativt sätt, men så kanske de själva upplever det.

    Jag tror dock definitivt att snygga män gynnas mer av sitt utseende, även på arbetsmarknaden. (jämfört med snygga kvinnor där det KAN vara dubbelt)

    Jag har ingen egen erfarenhet av att vara snygg. Upplever att jag allt som oftast bemöts med respekt och att folk lyssnar på mig ( i verkligheten alltså) och ser till min personlighet och kompetens. Har fått de jobb jag sökt, så det talar väl sitt tydliga språk . Har inte bytt jobb så ofta iofs, så det är inte så märkvärdigt
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Anonym (Cat)

    Jag känner igen mig men vill inte säga att det BARA påpekat mig negativt. Men tjejer blir avundsjuka. Killar blir typ avundsjuka fast jag dissar snällt, kanske just därför. Vissa killar som varit väldigt intresserade har neggat mig så jag blivit jätteledsen och då sagt att dom trodde att jag redan hade så bra självförtroende att jag "hade råd" med det typ.

    Kan aldrig lita på trevliga män, dom raggar. Kan bara lita på jättesnygga och charmiga tjejer för dom blir inte avundsjuka. Tills dom behöver bli avundsjuka för att killen dom ville ha vill ha mig OCKSÅ.

  • Anonym (Cat)
    Anonym (Me2) skrev 2017-01-17 19:35:39 följande:

    Det kan faktiskt vara så. Finns flera studier som visar på att attraktiva kvinnor sållas bort vid rekryteringar (om rekryteringen inte sköts externt). Detta gäller dock inte attraktiva män vilka gynnades vid rekrytering.

    Inte förvånande eftersom vi alla vet att många rekryterare idag är kvinnor.


    Välkommen till patriarkatet. Och innan du påpekar att du skrev att kvinnor rekryterar; dom spelar med patriarkatets regler där vi ska konkurrera.
  • Anonym (...)

    Enda fördelen är att det är lättare att få män, men det ger ingen tur i kärlek heller..

    Kvinnliga vänner är svårt. Inte så kul när grannens man försöker kyssa en..

  • Anonym (bbonmars)
    Anonym (Cat) skrev 2017-01-18 00:52:10 följande:

    Jag känner igen mig men vill inte säga att det BARA påpekat mig negativt. Men tjejer blir avundsjuka. Killar blir typ avundsjuka fast jag dissar snällt, kanske just därför. Vissa killar som varit väldigt intresserade har neggat mig så jag blivit jätteledsen och då sagt att dom trodde att jag redan hade så bra självförtroende att jag "hade råd" med det typ.

    Kan aldrig lita på trevliga män, dom raggar. Kan bara lita på jättesnygga och charmiga tjejer för dom blir inte avundsjuka. Tills dom behöver bli avundsjuka för att killen dom ville ha vill ha mig OCKSÅ.


    Så hierarkisk är intw världen att ALLA män raggar på snyggaste tjejerna. Min erfarenhet är arr tjejer som upplever att alla män raggar på dom och att alla tjejer blir avundsjuka - der är tjejer som medvetet eller omedvetet sexualiserar alla sina relationer. Ett par såna tjejer jag känt har menat arr JAG raggat på dom

    när jag i princip bara sagt hej och varit trevlig. Sedan har dom sagt det till min tjej och sedan har bitch-cirkusen varit igång.
  • i-o
    Planta skrev 2017-01-18 00:57:53 följande:

    Tur man är ful som stryk, så har man ett par bekymmer mindre!


    +1

    Inga bekymmer i hela världen. Den är vårt smörgåsbord.
  • Anonym (En till)

    Känner igen mig till 110% är o har alltid varit naturligt vacker, smal blir lätt brun stora gröna ögon lite fräknar perfekta tänder snäll mot ALLA 167 lång fin rumpa. (får ofta höra att jag ser ut som helena christensen)

    Folk stör sig så fruktansvärt på detta, är även väldigt glad o morgonpigg. Då man kommer till jobbet på morgonen o glatt säger "god morgon" till sina kolegor så får man ett morr tillbaka o de muttrar något om att hälla i sig kaffe. 

    Klär alltid ner mig vid intervjuer, gör mig fulare än vad jag är för att ens få jobben o bli tagen seriöst. 

Svar på tråden Att jag är trevlig och ser bra ut har bara påverkat nig negativt i livet. Någon mer som känner igen sig?