• Anonym (A)

    Att jag är trevlig och ser bra ut har bara påverkat nig negativt i livet. Någon mer som känner igen sig?

    Det har påverkar mig enda sen tonåren. Jag ser bra ut och är trevlig. En sån tjej som många killar vänder sig efter.

    För mig är det inget positivt dock, det har gjort svårare att få jobb, kvinnor ser mig som hot på arbetsplatser och manliga chefer kärar ner sig eller bara är kåtbockar och visar man inget tillbaka blir man behandlad som skit.

    Upptagna killar skriver på social medier och är sugna när deras tjejer ligger och sover, detta har lett till att man fått dålig tillit till män man träffat för man tror de gör likadant mot en själv.

    Skulle kunna räkna upp tusen saker. Finns det flera där ute som kan dela med sig av erfarenheter av just detta?

  • Svar på tråden Att jag är trevlig och ser bra ut har bara påverkat nig negativt i livet. Någon mer som känner igen sig?
  • Anonym (nja)

    Hej TS har haft lite samma problematik... men tycker fördelarna klart överväger nackdelarna.

    (Just nu är jag dock lite överviktig + gravid vilket gjort att jag märkt en klar förändring i vissas bemötande, känns mer normalt)
     
    Det jobbigaste över tid har varit min relation till andra tjejer, särskilt sådana jag blivit nära vän med. En väninna som jag såg som en syster svek mig något otroligt efter att jag "dissat" en invit från henne, är inte lagd så, vi hade varit vänner i flera år, jag saknar henne fortfarande. En annan tjej som jag gillar mycket har många roliga familjefester, men bjuder bara mig när en av hennes andra väninnor som är svartsjuk av sig (har alltid med sig sin karl)  inte kan komma på festen, vilket lett till att jag tackar nej numera. Jag är aldrig flörtig och måste alltid vara extra "lugn" på fester då mitt glada sociala jag inte alltid uppskattats av andra kvinnor.

  • TiltOnMe
    Anonym (En till) skrev 2017-01-18 13:47:21 följande:
    O JA jag vill inte byta med en "ful" människa med trist attityd o blyg för hela världen. 
    Något som oxå verkar störa är mitt goda självförtroende o självkänsla, sticker i ögonen att jag är tillfreds med livet. 
    Är du nöjd? Du sitter ju precis och gnäller på ett internetforum? 
  • Anonym (...)

    Lustigt att så många tycker att det bara är gnälligt och bortskämt att klaga på det här. Som att man ska vara tacksam för att man lever i en värld där man blir diskriminerad pga utseendet..

  • VictoriaJ02

    Oh ja. Inte så mycket nu längre, men när jag var "ung och vacker".. Var på en arbetsplats där killarna mer eller mindre "tävlade" om mig, och där tjejerna hade onda ögat till mig, just pga detta.

    Jag var den enda mörkhyade kvinnan på den arbetsplatsen och därför lite "exotisk" för dem (detta var i mitten på 90-talet). Man hade verkligen kunnat göra en dokusåpa av den arbetsplatsen, för där förekom en hel del intriger, förtal och annat. Jag gick ut med en kille som jobbade där som jag tyckte stack ut från de övriga. Han var verkligen snäll och han tyckte om mig "på riktigt" (allstå såg mig inte bara som ett potentiellt ligg). Det ledde till att de andra killarna och tjejerna gaddade ihop sig och började förtala mig, att jag var en slampa och trodde att jag var något osv.
     
    Jag slutade självmant eftersom det inte gick att arbeta och vara fokuserad under sådana omständigheter. Jag berättade för chefen hur det var och han förstod. Han gav mig goda referenser, då jag hade visat framfötterna, så jag hade relativt lätt att hitta nytt jobb sedan. Slutade sminka mig och försökte se mer alldaglig ut efter det, och då la det sig lite.

  • Anonym (Lisa)

    Jag har en sån där jättesnygg tjej på mitt jobb. Det är så fascinerande att se hur män i alla åldrar blir helt konstiga runt henne och hur kvinnorna vill umgås med henne och samtidigt snacka skit bakom hennes rygg. 

    Förstår att det måste vara irriterande ibland, men ärligt talat, väger inte fördelarna tyngre? Jag märker ju vilken positiv särbehandling hon har fått i precis alla sammanhang vi har bevistas i. 

    Folks behandling beroende på utseende är spännande. Jag håller på att gå ner i vikt och har gått från att vara överviktig till att ha idealvikt. Sparade samtidigt ut håret från kort till långt och lärde mig att sminka mig diskret men snyggt. Märker JÄTTESTOR skillnad i hur jag behandlas i olika sammanhang. Får ofta komplimanger om saker som inte rör utseende alls, jobbrelaterat t.ex., och det fick jag nästan aldrig tidigare. 
    Vill gärna tro att man själv inte är så ytlig, men det är väl alla, antar jag.

  • Anonym (Igenkänning)

    Jo men absolut är det så. Ju vackrare du är (på en skala klassiskt kvinnligt; byst, smal midja, långt hår, mandelformade ögon, klänning och klackar på det), desto mer kommer din omgivning övertolka dina signaler. Är du trevlig, ställer frågor, tas det som invit och flört. Skrattar du och har fixade naglar, tror kvinnliga kollegor att du ligger dig till toppen. 

    Om du tycker det är jobbigt, så måste du bli mer low-key. Klä ner dig lite, strikt professionell i jobbet (skoja aldrig!), prata med kvinnor heller än män.

    Eller så står du för dig själv, som en powerwoman, och hävdar din rätt att vara vacker (och sminkad/ välklädd/etc) och säger ifrån varje gång någon klampar över.

    Christian Saliba (Camilla Läckbergs agent) är en bra förebild. Står för sin superkvinnliga vackra stil, och bara kör på.

  • VictoriaJ02
    Anonym (Lisa) skrev 2017-01-18 14:57:02 följande:

    Jag har en sån där jättesnygg tjej på mitt jobb. Det är så fascinerande att se hur män i alla åldrar blir helt konstiga runt henne och hur kvinnorna vill umgås med henne och samtidigt snacka skit bakom hennes rygg. 

    Förstår att det måste vara irriterande ibland, men ärligt talat, väger inte fördelarna tyngre? Jag märker ju vilken positiv särbehandling hon har fått i precis alla sammanhang vi har bevistas i. 

    Folks behandling beroende på utseende är spännande. Jag håller på att gå ner i vikt och har gått från att vara överviktig till att ha idealvikt. Sparade samtidigt ut håret från kort till långt och lärde mig att sminka mig diskret men snyggt. Märker JÄTTESTOR skillnad i hur jag behandlas i olika sammanhang. Får ofta komplimanger om saker som inte rör utseende alls, jobbrelaterat t.ex., och det fick jag nästan aldrig tidigare. 
    Vill gärna tro att man själv inte är så ytlig, men det är väl alla, antar jag.


    Det verkar vara den bistra sanningen. Samma människor som i andra sammanhang säger att de inte dömer efter utseendet? Tror egentligen aldrig vi kommer ifrån att det är så. Det har med biologi och hormoner att göra. Alla uppskattar ett vackert/ snyggt utseende framför ett mer oattraktivt. Människor, liksom djur, vill para sig med någon som kan föra de bra generna vidare, samtidigt som det ligger prestige i att ha en "trofe" att visa upp.

  • Anonym (Mjau)

    Jag ser bra och har väl ett rätt idealiskt och sött utseende. Det har gett mig en hel del problem, speciellt i tonåren. Jag var den populäraste tjejen på skolan och var omtalade i hela stan och orter runt om. Detta var verkligen inte bara positiva saker, utan många elaka rykten som spreds speciellt bland tjejer. Jag är väldigt blyg och känslig, så detta var den värsta tiden i mitt liv. Det fanns tjejgrupper som spred rykten för att försöka få mig mobbad och hatad av alla, och jag grät varje dag för att jag inte förstod varför de var så elaka. Jag skulle kunna skriva mycket om det, men för att hålla det kort gav detta mig rejäla psykiska men som jag har i vuxen ålder. Bland annat social fobi, och de senaste 15 åren har jag försökt göra mg så osynlig som möjligt för att jag är så orolig att folk ska tala illa om mig.

    Hursomhelst, jag har fortfarande riktigt svårt att få tjejkompisar, men detta beror enligt min psykolog inte på mitt utseende, utan snarare vad jag utstrålar till folk runt omkring mig. Eftersom jag är så rädd för tjejer och har svårt med ögokontakt eller våga hälsa uppfattar tjejerna snarare mitt beteende som att jag anser mig själv bättre än dem, och att jag tycker illa om dem. Så hur folk tolkar en beror mycket mer på utstrålning än utseende. Jag vet jättemånga snygga tjejer som har lätt att få tjejkompisar, och normalsnygga tjejer som får jätte mycket ragg.

    En annan sak jag märkt är att ju mer jag fixar mig och klär upp mig (inte utmanande men smickrande) desto mindre vågar killar ragga på mig. Enligt min erfarenhet ochnågra studier jag läst blir inte de "snyggaste" (är ju oerhört subjektivt vad man tycker är snyggt) uppraggade så ofta. Detta för att männen inte alltid tror de har en chans med tjejen och därför raggar på tjejer som verkar vara mer intresserad av dem. Jag har också haft chefer som blivit kära i mig, men detta har berott på min personlighet och kommit efter en tid av att vänskap.

    Nu menar jag inget illa mot er som skrivit, utan talar bara om min erfarenhet. När jag jobbade på flygplats var det en rejäl cirkulation med människor. Rika äldre män kunde ragga på mig och erbjuda mig pengar (har tom fått erbjudande om pengar för äktenskap, som om man vore något boskap) men annars var det inte särskilt många som vågade vara framfusig. De tjejer som fick väldigt mycket uppmärksamhet från många män var de kvinnor som var väldigt lättklädda och ofta opererade. De som hade lite playboy utseende (vilket är inget fel i sig då jag tycker alla får klä sig som de vill). Detta är som sagt bara den uppfattning jag fått under mitt liv, och menar verkligen inte det som en pik mot er tjejer som blir ofta uppraggade. Så jag hoppas ingen blir sårad av vad jag skrivit.

    Hursomhelst, förlåt för en lång text. Enligt min erfarenhet har mäns jagande mycket med utstrålning att göra snarare än utseende. Människor tolkar våra mikrosignaler omedvetet, så ett glatt och livligt beteende kan ses som en invit, medans ett blygt och osäkert beteende kan ses som en förolämpning.

  • Anonym (Mjau)

    Sen tycker jag att ni tjejer som blir uppraggade mycket och har många som blir kära i er ska känna er glada för detta. Det innebär ju att folk är attraherade av er och tycker om er. Det finns ju många människor som utsätter sig för smärtsamma och riskfyllda operationer m.m. bara för att få ha vad ni har. Sen är det självklart rätt jobbigt med de män som ger er skamliga erbjudande trots att de har fru och sånt. De verkar ju bara se er som ett bootycall och är rätt respektlösa. Det är inte kul att bli objektifierad :/

  • Cerena

    Det finns ett dilemma kring detta och som jag själv märkt många gånger. Brukar inte bry mig och undviker djupa analyser som oftast inte ger något eller tillför något positivt.

    En del saker är lättare att uppnå medan andra är svårare pga grund av ett vackert yttre. Det är väl nåt liknande med det mesta annat, om man ser ful ut tex. Då kan det inte vara så lätt, säkert på fler sätt. Om man är fattig så blir man ofta behandlad därefter likadant om man är rik då en del försöker utnyttja och dra fördelar av det.

    Människan besitter en hel del ogynnsamma beteenden men en del lyckligtvis färre än andra.

Svar på tråden Att jag är trevlig och ser bra ut har bara påverkat nig negativt i livet. Någon mer som känner igen sig?