• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Å ingen napp idag heller... Har provat med både bröstmjölk och välling i nappflaska, men det går inte hem något vidare. Vatten däremot älskar J, men det blir han ju inte så mätt av

  • Linnnn

    Haha! Nej, jag undrar varför jag egentligen fortsätter att erbjuda nappen. J somnar utan problem och är glad nästan jämt. Det har nog mer med att göra att andra barnet, som tog napp direkt, hade lättare att komma till ro och enklare att somna och somna om själv än det första barnet. Men det har ju inte något med J att göra. Han är alla gånger den lugnaste och nöjdaste bebisen jag haft. En av hans favoritsysselsättningar är t ex att läsa bok. Storasyskonen klarade möjligtvis några sidor innan de ville äta på boken, men J läser gärna flera pekböcker i sträck.

  • Linnnn

    Håller med om att det är svårt med solen. J har också tunna byxor och långärmade skjortor + solhatt. Har funderat över solkräm på händerna, men är osäker på hur mycket han skulle slicka bort. Har inte varit ute på sätt att det varit aktuellt än.

    Man är ju två om att amma, så det blir ju inte alltid som man själv önskar. Jag ammar nog 4-6 gånger per dygn fortfarande. Tycker att det är väldigt smidigt att slippa packa med mellanmål när vi ska iväg

  • Linnnn

    Är det fler än jag som har en väldigt rörlig bebis nattetid just nu? När jag vaknar kan han ligga med huvudet nedåt eller ha lagt sig precis vid sängkanten och jag kan lika gärna bli väckt av en fot i magen som ett huvud.

  • Linnnn

    6-7 ggr låter ju lite mycket om du vill dra ner på amningen erijon. Du kanske kan börja med att erbjuda mat/mellanmål och inte amma efteråt annat än om han själv visar tydligt att han vill. Och även då går det ju ofta att distrahera med annat om du skulle vilja.

  • Linnnn

    Matschemat här ser ut ungefär som Charlies. Skillnaden är att J dricker vatten till alla måltider, sover en gång till (strax före/efter middagen) och inte ammar så ofta på natten. Jag ska jobba några dagar framöver och då gissar jag på att pappan erbjuder i första hand frukt, men kanske också lite småplock som smörgåsrån. Har försökt med bröstmjölk i nappflaska, men det var ingen favorit, så känns inte värt besväret att pumpa ut. Runt 8 mån "får" man väl börja ge mer mjölkprodukter, t ex blanda yoghurt med frukten? Pannkakor/bananpannkaka (smidigt för dem att äta själva), mackor, äggröra, omelett är väl andra mellisförslag utöver frukt.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här