• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Låter härligt med två veckor i alperna Musetti! Här är det åter till vardagen då barnen börjat skolan idag. Känns konstigt att bara ha en liten hemma. Helt plötsligt fick jag lite egentid.

    Minns att mittenbarnet också hade en period runt 9 månader då hon alltid ville ha mig inom synhåll. J är definitivt också i en fas, men det märks på andra sätt. T ex sätter han sig upp i sängen blixtsnabbt när han vaknar på natten. Får lägga honom ner flera gånger per natt.

    Spännande att ögonen ändrar färg. Alla mina har ju behållit sin blåa färg även om mittenbarnet har lite gröna skiftningar.

  • Linnnn

    Vad härligt det låter erijon (bortsett från att han är väldigt morgonpigg då )!

    J vaknar inte så tidigt, men sover just nu inget vidare på nätterna (eller åtminstone så gör inte jag det). Det varierar lite, men vissa nätter vaknar han till ofta och andra vill han ligga väldigt nära eller har svårt att somna om. Han har långa sovpass dagtid just nu och kan t ex sova två timmar på em trots att han sovit nästan lika länge på fm.

    Han vill gärna äta själv, men tyvärr inte med någon sked Varje måltid är en total kladdfest. Js favorit är nog studsmattan med något av syskonen. Han sitter på rumpan och försöker studsa. Inte roligt när de ledsnat på honom och vill hoppa vildare... Också älskar han ju att läsa och är ganska bra på att bläddra själv (i övrigt är han ingen baddare på finmotorik).

    Sitter på bussen till jobbet där jag ska hänga hela dagen. Första gången på två månader.

  • Linnnn

    Mer än en månad efter första tanden har nästa brutit fram idag.

    J kan äta det mesta av vår mat utan att mixa, men jag brukar laga egen till honom utan salt som jag försöker mata med samtidigt som han äter själv. Ibland får jag och ibland inte.

    Kul att öf var så populär! J gillar det också. Jag har bara varit dagar för barn 0-18 månader och då är det förhållandevis lugnt.

  • Linnnn

    Har också bestämt att det är slut med nattätning. Båda mina andra barn vande jag av vid att amma nattetid tidigare, men har inte känt något behov av att sluta förrän nu den här gången. En natt avklarad!

  • Linnnn

    Tidigare ammade J också 1-2 ggr per natt, men på sistone har han vaknat till ofta och velat amma varje gång. Nappen har han ilsket kastat iväg. Så jag fick helt enkelt nog. Tidigare barn har vi varit hemma 8-9 månader var med och då har jag avslutat nattamning innan jag börjat jobba.

  • Linnnn

    Välkommen tillbaka lisohl! Vi är inte så många som hänger här längre, men jag tycker också det är kul att läsa om hur det går.

    Och att han redan är på gång och går. J går längs med möbler, men jag tror att det kommer att dröja ett tag till innan han släpper. Märkte däremot igår att han klarar att klättra upp för hela vår trappa (och vi har fortfarande ingen trappgrind!).

    Vad mysigt att fundera på en trea! Jag har ju redan fått min trea, så här är det stopp även om jag har lite dåligt samvete över att J inte har något syskon i sin egen ålder.

  • Linnnn

    Ja, första natten var J också väldigt arg och ledsen i flera omgångar, men redan andra natten gick det mycket bättre. Det viktigaste är att bestämma sig, dvs oavsett hur jobbigt det blir kommer jag inte att amma. Jag berättade för J på kvällen vad jag bestämt (antagligen förstod han inte mycket av det, men det känns ändå bättre ) och när han vaknade och grät tröstade jag (sjöng, strök över ryggen, erbjöd nappen,...). Med de andra barnen har mannen tagit hela första natten och jag de andra (det har tagit tre nätter innan det satt sig), men eftersom jämställdheten försvann med tredje barnet så bara bestämde jag mig och började en natt då jag inte skulle jobba och stora barnen var i skolan.

  • Linnnn
    lisohl skrev 2018-08-26 14:51:04 följande:

    Tack!

    Wow! Vi har trappgrind så E kommer väl aldrig lära sig gå i trapp, haha.

    Du behöver absolut inte ha dåligt samvete över det. Av alla ensam- och sladdbarn jag känner är det ingen som mått dåligt över det.


    Du har säkert rätt. Ser bara hur
    lisohl skrev 2018-08-26 14:51:04 följande:

    Tack!

    Wow! Vi har trappgrind så E kommer väl aldrig lära sig gå i trapp, haha.

    Du behöver absolut inte ha dåligt samvete över det. Av alla ensam- och sladdbarn jag känner är det ingen som mått dåligt över det.


    Nej, det har du förstås rätt i. Det är ju bara att jag sett hur stor glädje de stora har av varandra. J kan ju ha en fantastisk relation till sina syskon också även om det blir på annat sätt.
  • Linnnn

    Där lyckades jag med något nytt

    Vilken liten sötnos Litenblomma! Låter som att du kommer att ha fullt upp med skola, jobb och barn.

    Jag tror bvc säger att bebisar inte behöver äta nattetid från runt 6 månader, så mycket är det nog en vanesak och vad man som förälder tycker funkar. Det är ju väldigt smidigt att bara slänga fram bröstet.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här