• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Tja, tioåringen är gärna uppe till 22 nu när det är sommarlov och allas tider förskjuts lite. Jag läser några böcker och sen somnar J på fem minuter, så det är som tur var ingen längre nattningsprocess. Bodde på hotell några nätter (familjerum) och då var det i princip omöjligt att försöka få J att somna innan storasyskonen. Han fick ta en liten powernap på kvällen för att orka.

  • Linnnn

    Mitt mellanbarn är kvällstrött och vi fick ofta kämpa för att hon inte skulle ta natt före kl 18 som bebis - blir så tidig morgon De andra två verkar vara kvällspigga.

  • Linnnn
    LitenBlomma skrev 2018-07-09 17:54:47 följande:

    (Pappan har inte haft något intresse alls i Charlie när vi bodde ihop och han säger inte ens Hej till honom när han kommer förbi för att hämta barnen. Det är tragiskt och känns inte helt sunt? Han är väldigt...fyrkantig, empatilös och självupptagen. En dag kanske Karma biter han i ändan.)


    Åh vad arg jag blir! Hoppas verkligen det blir bättre när Charlie blir lite större. Visst kan jag inse att det mest är pappans förlust, men det är inte rättvist mot Charlie. Han har samma rätt att bli älskad som de andra barnen. Jag skulle vilja ge honom en spark i ändan, så jag kan inte ens föreställa mig vad du känner.
  • Linnnn

    Vad det låter gulligt Musetti! Jag har inte reflekterat över vad som kommer funka på fsk vad gäller t ex sömn. Barnen brukar ju för det mesta anpassa sig och göra som de andra, men så sover ju J lite var som helst när han är trött också Vill helst ha en fsk där han kan sova ute.

  • Linnnn

    Svårt med prickar erijon. Känns som att det kan vara nästan vad som helst. Fråga på apoteket kanske om ni inte har tid på bvc snart?

    Har fortfarande inte fått tid för 8-månkontroll. Antar att det beror på att det är semestertider och kanske för att det är tredje barnet. Tyckte att det var väl många besök i början, men nu tycker jag snart det börjar bli dags för lite vägning och mätning.

  • Linnnn

    Här var det både semesterresor och sjukdomar. Hoppas både små och stora sjuka kryar på sig snabbt! Vi är på västkusten sen en vecka tillbaka och det har blivit Liseberg och mycket bad. Snart dags att åka hemåt. J stoppar också allt han hittar i munnen. Han somnar på 5 minuter även här, men det blir ofta sent i säng.

    Förra året var vi på semester i Ljusdalstrakten, tur att vi inte är där i år. Läskigt med alla bränder.

  • Linnnn

    Angående maten så har J i princip alltid en leksak eller något eget att plocka med, annars skulle han oftast bara äta 2-3 skedar. Han brukar vända bort huvudet då han är mätt och börja gnälla då han lessnat på att sitta i stolen. Hörde också ett radioinslag om det där med att undvika att truga och att barn äter det de behöver.

  • Linnnn

    Bra med tips Litenblomma!

    Vad stora de börjar bli våra små. J flörtar just nu med alla och det märks att han förstår ganska många ord nu även om han själv inte säger ett enda.

  • Linnnn

    Någon som har tips på var man köper trappgrind? Vi beställde på nätet, men den visade sig inte passa. Vill om möjligt åka till affär där man kan få hjälp och det finns mer än ett alternativ.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här