• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Vilken sötnos Musetti! Skönt att hon mår bättre!

    J försöker resa sig även när det inte finns något att hålla i. Ser ut som någon yogaövning när han står på huk med händerna på golvet och försöker räta på kroppen

  • Linnnn

    Tydligt att faserna avlöser varandra när man läser här Jag har jobbat några dagar och mannen har varit hemma med J.

    Jag var på babya för någon månad sen och hittade en uv-dräkt med långa ärmar och ben på rea. Jag är väldigt försiktig med solen.

    Bra att mammografi finns, även om jag inte ser fram emot den 40-års presenten.

  • Linnnn
    Musetti skrev 2018-06-14 13:11:21 följande:

    8-månaderskontroll av Ilse idag. 68 cm lång och 8,1 kg tung. Kan det hon ska. Bad sköterskan att titta henne i öronen och trumhinnorna var lite röda, så det var nog öroninflammation hon hade i förra veckan ändå. Nu gick det ju bra men vi ska vara observanta.

    Dags att köpa första tandborste till de små gaddarna som dykt upp i underkäken :)


    J har redan en egen tandborste, men inga tänder. Han vill ju göra som oss andra
  • Linnnn

    Låter verkligen som skön stil erijon!

    Verkar som att du testat det mesta i mellanmålsväg. J får oftast frukt. Han verkar inte bli så hungrig mellan måltiderna, så det brukar räcka bra.

  • Linnnn

    Vilken sötnos erijon! Och härlig stil

    Hoppas det blir bättre i snittet. Hur lång tid skulle det ta att märka skillnad?

    Har precis märkt att J också börjat bli blyg. Inte mot andra barn, han älskar syskonens kompisar, men han har börjat gråta några gånger då vuxna kommit för nära. Han är en väldigt social typ, så det har gått över snabbt. Inget av mina barn har nog egentligen varit särskilt blyga, så jag har inte så mycket erfarenhet, men jag tror som du FiaW att det hör till åldern. Lyssna på någon podd med Louise Hallin kanske? Hon brukar ofta hylla blyga barn och lyfter fram mycket positivt med den egenskapen.

  • Linnnn

    Får kanske ta tillbaka det där om att J börjar bli blyg. Vi var på midsommarfest och han bara skrattade åt alla. Har också tidigare reagerat på att han ofta blir uppspelt av höga ljud och inte ledsen som jag minns att syskonen blev. Gråter t ex inte om någon nyser högt. Att vara avvaktande mot människor man inte känner tycker jag egentligen känns sunt. Det kanske kommer.

    Kul att det händer så mycket nu! Träffade en liten bebis i helgen och det känns inte klokt vad fort det går. Tyckte nyss att J var liten.

  • Linnnn

    Inte mycket tid att läsa här med tre barn hemma nu när det är sommarlov. Dessutom är äldsta en riktig nattuggla som gärna är uppe längre än jag och mellanbarnet är morgonpigg...

    J dricker ur pipmugg själv, kryper, men har fortfarande inte börjat jollra (ma, ga, ba,...). Båda de större barnen har varit extremt tidiga med att prata (långa meningar då jämnåriga precis börjat sätta ihop ord), så det känns konstigt. Inga tänder än (kanske därför han mest bara får till glädjetjut), men han äter glatt mat med bitar. Vill gärna äta själv, igår tom gröt...

    Bland det bästa han vet är fortfarande att läsa böcker. Har aldrig varit med om att han ledsnat, det går att läsa tio böcker i sträck!

  • Linnnn

    Jag tror inte heller du behöver oroa dig erijon. J har haft samma kläder länge nu och min känsla är att han smalnat av lite. Fast träffade kusinen som är någon månad yngre och hennes lår var smalare än Js armar Medelvikt för killar 1 år är 10,5 kg.

    Läste att det är ok att cykla från 9 månader om de sitter stadigt. Vi har varit på två korta turer med J (kanske 10 minuter) och det har gått bra. Cykelstolen går att luta bakåt så det känns som att han sitter bra. Han har suttit själv i 4 månader nu, så tänker att han är tillräckligt stadig även om det är ett tag kvar till 9 månader.

  • Linnnn

    Skönt att du mår bra Litenblomma. Verkligen ingen självklarhet vid skilsmässa. Hoppas ni får till en fungerande vardag och skönt för dig att ni inte landade i varannan vecka.

    Joni hade tre dagar nyligen då vi inte kände igen honom. Missnöjd och tröttare än vanligt, men nu har det vänt och han är nästan överdrivet glad. Sådär att jag undrar om livet verkligen kan vara så bra hela tiden

  • Linnnn

    Sovtiderna ändras lite efter vad vi gör. Han somnar ändå oftast mellan 20-21 på kvällen och har natt i 11-12 timmar (tyvärr inte utan att vakna...). Sen har han antingen två längre sovpass på dagen eller tre lite kortare. Tycker att han sover ganska mycket fortfarande.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här