• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Idag drog sig J upp till stående själv fast jag för en vecka sen skrev att han inte var i närheten av att klara det... Ibland går det fort

  • Linnnn

    Skönt att det går åt det håll du vill erijon!

    Och vad skönt att ni redan fått erbjudande om förskoleplats Musetti! Jag har inte ens ställt J i kö än. Tänkte jag skulle ta besöken till hösten, men här finns inte flera alternativ inom tio minuters gångavstånd precis...

    J har också börjat sova på mage ibland. Går ju inte att styra och rätt sött med rumpan i vädret.

  • Linnnn

    Jag tror inte du behöver oroa dig erijon. Det brukar inte behövas så stora grejer för att även de större barnen ska vara nöjda, även om det så klart är trist att ha lite pengar. Är det så fint väder som nu räcker bad och lite matsäck långt.

    Skönt att utflykten gick bra Litenblomma. Det låter som att du var väl förberedd . Mina barn brukar tjafsa mycket mindre om det bara är en av oss föräldrar med, då gör de helt plötsligt allt man ber om.

    Bra att ha en lgh centralt att hyra ut Musetti. Och kul med Ilses nya färdigheter. Jag gruvar mig lite då vi fortfarande inte köpt trappgrindar och huset är överfullt med små legobitar odyl.

  • Linnnn

    För att sluta nattamma har barnens pappa tagit första natten och burit/tröstat/erbjudit napp när bebis varit ledsen. Sen har vi turats om kommande nätter och gjort på samma sätt. Det innebar tre jobbiga nätter med båda barnen innan de slutade leta efter bröstet. Jag upprepade också som ett mantra "på natten sover man, på dagen äter man", men det var nog mer för min egen skull än för 7-månaders bebis Den här gången har jag inte känt något behov av att avsluta nattamningen än, lite konstigt, men så är det här ju min lilla bonus.

  • Linnnn

    J äter/gnager på smörgåsrån, bröd, gurka, äpple, päron, potatis, banan, melon, pasta,.., men det beror snarast på att han skriker efter grejer och vill äta själv än att jag försökt introducera. Jag mixar fortfarande all mat som jag matar med. Det har hänt att han kräkts (några gånger all mat), men för det mesta spottar han bara ut de bitar han inte kan svälja. Vore han ointresserad hade jag bara väntat med att introducera bitar. Någon månad hit eller dit spelar ingen roll, de kommer knappast gå igenom livet och bara äta puré

  • Linnnn

    Härligt att ha ett barn som är så förtjust i mat erijon! Blir lätt stressande när det är tvärtom.

    Skönt att ni mår bättre Musetti!

    Jag var på jobbet igår (åkte vid 7 och hemma 16.30), trodde ena bröstet skulle explodera och längtade verkligen hem i slutet av dan. Men nu vet jag ju att det går bra för oss båda.

  • Linnnn

    Rolig idé med flaskan Litenblomma. Inte konstigt att du blir irriterad. Hur går det att hitta boende för pappan?

    Jag tror att Js första tand är på väg. Tycker mig ha sett en vit liten prick. Märks ingen skillnad på vare sig humör eller dregelmängd, men så har han ju dreglat fruktansvärt i flera månader. Har aldrig sett några andra bebisar som dreglar så mycket som mina...

  • Linnnn

    Min mens kom tillbaka för en månad sen. Den har nog aldrig varit mer än 2 dagar sen, men nu har jag gått över 4 dagar och undrar om er mens också varit oregelbunden efter förlossningen? Och nej, jag är inte gravid, vilket väl är enda gången mensen varit försenad annars

  • Linnnn
    erijon skrev 2018-06-08 09:35:03 följande:

    Har någon av er provat används kanel i mat/dessert åt era små?

    Googlat recept på äpple/päronpure med kanel som smaksättning. Vill testa och ha i lite havregryn för mer mättande mellanmål.

    Docl läste lite om att undvika kanel till såhär små. Blir tokig på all dubbelinformation.


    Jag har haft kanel i då jag lagat mat till J utan att ens reflektera över det, tur att det verkar vara ok Brukar ta samma kryddning som till vår mat förutom salt och buljong.
  • Linnnn
    Musetti skrev 2018-06-08 21:15:38 följande:

    Jag har haft mens tre gånger nu och den har inte blivit regelbunden än, senast var den hela två veckor sen och då hann jag bli nervös! Fast jag satte in kopparspiral 6 v efter förlossningen.


    Skönt att höra! Har inte fått mens än, men gjorde ett gravtest i fredags trots att vi varit noga med skydd just för att jag började oroa mig.

    Sjukdomar hos bebisar borde vara förbjudet. Hoppas Ilse mår bra nu!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här