Vad är oxfilé för sorts mat för dig?
Vissa anser att oxfilé är vardagsmat man absolut inte bjuder gäster på och andra anser det är ren lyxmat man möjligen bjuder på till nyår. Vad är oxfilé för dig?
Vissa anser att oxfilé är vardagsmat man absolut inte bjuder gäster på och andra anser det är ren lyxmat man möjligen bjuder på till nyår. Vad är oxfilé för dig?
Folk köper Oxfile för att det rent traditionellt ses som "lyxmat", och då skryter vissa om att de äter det till vardags för att framstå som så rika att de inte behöver äta "dålig" mat, för att de vet att det sticker i ögonen på de som inte har råd.
I mitt tycke är Oxfile ett mediokert kött som inte smakar något speciellt (har provat både att grilla, ugnssteka och koka), kan inte för mitt liv begripa varför man säljer så medelmåttigt kött så dyrt. Fläskfile är mycket godare, och mer "maffigt".
Alla tycker ju olika men min åsikt är att om fläskfilén smakar bättre har man misslyckats katastrofalt med oxfilén . Missförstå mig inte, fläskfilé är gott men en perfekt oxfilé är himmelsk .
Ja är man bara två som ska äta så är ju inte köttet en så svettig utgift! även om man väljer butikens dyraste.
Mycket god helgmat men tråkig att tillreda. Gör mer avancerad mat på helger för det är kul. Idag blir det dock biff Wellington.
Oxfilé är för mig ett rätt fantasilöst val. Det har en bra konsistens, men så lite smak i sig självt att det måste man tillföra efter eget tycke och smak. En annan fördel med just oxfilé är att det inte är lika känsligt som exempelvis vilt för de som inte gillar att ha sitt kött tillagat annat än welldone.
Går man däremot till en bättre sorterad butik med bredare sortiment av fryst viltkött så finns det betydligt mer spännande att välja på. Kött som har så god smak i sig självt att de enda kryddor som behövs är lite salt och peppar. Men då ska man helst vara mer tolerant till rosa-röd tillagning. Ex rådjur är extremt känsligt för överstekning. Det blir mossa med leversmak om man försöker göra den välstekt..
Sen har jag märkt att även produkter som hela harar och kaniner verkar vara på framfart. Och att inte förglömma fasanfilé och ripfilé. Sistnämnda ska bara ner och tvärvända i stekpannan så är det klart.
Bison är också ett väldigt gott kött.
Aldrig-mat av andra anledningar. Killen tycker inte om det och jag vägrar äta kött som inte är väldigt genomstekt, och det är tydligen inte okej med oxfilé som inte dryper blod.
Kött dryper inte blod, då detta är redan är dränerat.
Du kan äta en oxfilé genomstekt, men nu pratar vi exakta temperaturer, för sen blir det torrt och tråkigt.
Väldigt genomstekt, vad är det?
Varför räcker inte genomstekt?
Kött dryper inte blod, då detta är redan är dränerat.
Du kan äta en oxfilé genomstekt, men nu pratar vi exakta temperaturer, för sen blir det torrt och tråkigt.
Väldigt genomstekt, vad är det?
Varför räcker inte genomstekt?
Hur går det med frukt och grönt då, nått som verkligen har bakterier.
Svårt och förlika mig att äta oxfilé som är som tuggummi.
Du gillar tuggummin väldigt mycket eller?
Men kyckling kör jag två varianter, en där jag prickar tempen för en supersaftig kyckling.
Och sen har jag en annan, då jag skär kycklingen i tunna skivor, och sen steker hårt.
Ofta dessa i sallad, men även i annat också.
Men blir lite som crunchy kyckling, och välkryddade, visst är det gott.
Men jag förstår att det handlar om din hjärna uppfattar mat, och inte vad som faktiskt är godast.
Och förstår inget kommer ändra detta.
Hur går det med frukt och grönt då, nått som verkligen har bakterier.
Svårt och förlika mig att äta oxfilé som är som tuggummi.
Du gillar tuggummin väldigt mycket eller?
Men kyckling kör jag två varianter, en där jag prickar tempen för en supersaftig kyckling.
Och sen har jag en annan, då jag skär kycklingen i tunna skivor, och sen steker hårt.
Ofta dessa i sallad, men även i annat också.
Men blir lite som crunchy kyckling, och välkryddade, visst är det gott.
Men jag förstår att det handlar om din hjärna uppfattar mat, och inte vad som faktiskt är godast.
Och förstår inget kommer ändra detta.
Så hur bryter du ned köttet i en stekpanna så det inte längre blir segt?
För det kräver ju tid som bekant.
Eftersom du verkar inte ha koll på hur jävla perfekt kött kan vara när man prickar temperaturer, så frågan är berättigad.
När jag läser om hur du ser på frukt och grönt, så inser jag detta är bara i ditt huvud.
Men oroa dig inte, jag har också såna tankar om viss mat.
Så hur bryter du ned köttet i en stekpanna så det inte längre blir segt?
För det kräver ju tid som bekant.
Eftersom du verkar inte ha koll på hur jävla perfekt kött kan vara när man prickar temperaturer, så frågan är berättigad.
När jag läser om hur du ser på frukt och grönt, så inser jag detta är bara i ditt huvud.
Men oroa dig inte, jag har också såna tankar om viss mat.
Vad skulle vara galet i det jag säger och undrar?
Jag hållit på med mat ett tag, och en sån som dig har jag aldrig träffat på.
Även om jag träffat på många som ska ha kött genomstekt.
Du pratar som att köttets egenskaper inte existerar för dig.
Köttet måste genomgå en del processer för bli mört igen, när man väl har genomstekt det ordentligt.
Alternativt en Italiensk oxfilé jag träffade på för ett par år sedan.
Som inte spelade någon roll hur länge man stekte den, så var den lika mör ändå.
Men stekte man det som den den bör, så vart den slemmig och konstig.
Kan även vara så att du inte ens vet skillnaden, och tror det du har är bra.
Vad skulle vara galet i det jag säger och undrar?
Jag hållit på med mat ett tag, och en sån som dig har jag aldrig träffat på.
Även om jag träffat på många som ska ha kött genomstekt.
Du pratar som att köttets egenskaper inte existerar för dig.
Köttet måste genomgå en del processer för bli mört igen, när man väl har genomstekt det ordentligt.
Alternativt en Italiensk oxfilé jag träffade på för ett par år sedan.
Som inte spelade någon roll hur länge man stekte den, så var den lika mör ändå.
Men stekte man det som den den bör, så vart den slemmig och konstig.
Kan även vara så att du inte ens vet skillnaden, och tror det du har är bra.
Alla får äta sin mat som de vill, men det finns ofta en vedertagen standard på olika saker, och du tillhör verkligen inte den.
Dina smakpreferenser vet jag vad de är, dock är jag undrande hur du gör för skippa köttets egenskaper och får det mört i stekpannan.
Normalt är det bara tid som fixar detta.