• Eveyn

    Pappas fru tror att hon är inbjuden!

    Min pappa är omgift sedan en massa år med en kvinna som alltid ogillat hans barn, mig, min syster och bror. Pappa flyttade till hennes stad när jag var omkring 15 år och därefter glesades vår kontakt ut. De var ofta "upptagna" de helger vi skulle komma, och när vi kom så var nya frun otrevlig och snorkig mot oss. Vi var aldrig medbjudna på resor och annat som de gjorde. Hon var alltid noga med att poängtera att vi inte tillhörde hennes familj.

    Nu i vuxen ålder har jag mycket sparsam kontakt med både pappa och hans nya fru. Pappa och frun har ofta varit upprörda över det, tyckt att vi är bortskämda, att vi borde hälsa på dem och uppföra oss. De vill utåt hålla bilden av den lyckliga familjen och att pappa och frun är så förträffliga. På trettonhelgen har de alltid en bjudning dit vi förväntas komma, och d¨å också förväntas spela med i charaden om att vi är en familj. Hela tillställningen är väldigt obehaglig, men vi syskon brukar åka dit, hålla god min och sen ses vi knappt mer under resten av året. Eftersom alla vi syskon har det rätt bra i livet med fina jobb och bra karriärer har det blivit lite mer intressant för pappas fru att ha oss i familjen, så hon kan glida lite på vår framgång. Men vi är mindre än måttlig intresserade tillbaka. 

    I år fyller i alla fall jag och syrran (tvillingar) jämnt och har planerat att hyra ett stort hus i Sydfrankrike och bjuda familjen dit i två veckor i sommar. Det blir min, syrrans och brorsans familjer och mamma och mammas man. Mammas man har alltid gillat oss och sett oss som sin familj, vi alla syskon har en egen relation med honom oavsett mamma, och jag skulle helt klart umgås med honom även om han och mamma inte skulle vara gifta. 

    Jag och syrran pratade lite om det här under pappas trettondgagsgrej, inte högt till alla, utan mellan oss. Men pappa hörde och började fråga om det. Så vi nämnde att vi skulle hyra hus och bjuda in till våran födelsedag. Jamen så kul, säger pappa då! Det tackar vi väl ja till direkt!! Och så vänder han sig till sin fru som står strax bredvid och berättar att de är bjudna till vår födelsedag i Sydfrankrike i sommar! Att viska hyra stort hus och allt.

    Jag och syrran blev helt stumma först, stirrade på varann. Jag kunde inte tro att det var sant. Hur kunde de tro att de var inbjudna? Att vi skulle vilja fira vår födelsedag med hans fru som alltid behandlat oss som skit. Som knappt ens brukar gratulera oss på födelsedagen, knappt svarar på tilltal när vi ses. Men nu passar det?

    Fan, nu måste vi komma på nåt sätt att säga att pappa och frun inte är medbjudna. Kanske pappa, men absolut inte frun. Det skulle bli så otrevligt om de kom, jag kan inte tänka mig ett värre scenario. Ska hon gå där och vara snorkig mot oss och mamma i två veckor på vår resa? Och att vi skulle bjuda henne på boende och allt? Jag står ut med henne max två timmar åt gången, max några gånger per år. Två veckor är helt otänkbart. Hjälp!

  • Svar på tråden Pappas fru tror att hon är inbjuden!
  • Anonym (Fy)
    Anonym (Samma sits) skrev 2018-01-16 13:06:26 följande:

    Jag lever i samma familjeförhållande. Jag skulle låta pappan och hans fru komma.

    Om jag ser ur min familj och häxa till pappas fru,

    Pappas fru skulle inte respekteras av alla andra, hon skulle må dåligt på resan och även för att hon skulle se hur glada jag och mina syskon var och attt vi var omringade av en familj som älskar oss. Det skulle göra henne ont. Det skulle jag ta som en payback!!

    Man vill ju ha sin pappa närvarande, så låt han ta med sitt bihang. Jag tror att hon inte följer med för att hon egentligen vill. Men låt henne då så hon får se hur bra ni har det.


    Det är nog det mest friska någon sagt hitintills i denna tråd!
  • Anonym (Samma sits)
    Anonym (Evyyn) skrev 2018-01-15 09:47:29 följande:

    Nu är det gjort.

    Jag och syrran komponerade ett mail i lördags med innebörden att det blev missförstånd när pappa och hans fru trodde att de var inbjudna till resan i sommar. Vi har bara tänkt bjuda de närmaste och vi känner inte att vi har den relationen till er. Vi blev ställda när ni genast tog för givet att ni var inbjudna och ber om ursäkt för att vi inte sa något direkt och att vi pratade om resan så att ni hörde.

    Jag vill bara poängtera att pappas trettondagsbjudning inte är en intim middag med några få personer, utan ett stort mingel med buffé och de bjuder både familj och vänner (pappas och fruns) så det är mycket folk. Man sitter eller står i små grupper och pratar med olika och eftersom jag och syskonen nästan bara känner varandra + pappa med fru så stod vi och pratade med varandra, och inte direkt så nån skulle höra. Men pappa passerade och snappade upp resan och tog genast för sig så att han blev inbjuden. Även frun blev upplivad av tanken på resan och de började sinsemellan diskutera att de var fria att åka de veckorna (de vet ju när syrran och jag fyller). 

    Pappa mailade tillbaka nästan direkt och ifrågasatte att de inte var bjudna, de är minsann också familj och så gör man ju bara inte! Både han och frun hade redan hunnit göra planer för resan. Sen ringde han flera gånger under dagen. Först vågade jag inte svara, men sen tänkte jag att det var mesigt så jag svarade och vi hade en lång hetsig diskussion om allt som varit. Syrran var där också och vi pratade båda två både länge och väl med pappa och förklarade hur vi känt oss genom åren, hur pappas fru systematiskt uteslutit oss ur familjen, hur vi aldrig fått vara med på julen, att det inte finns ett enda foto på oss eller våra familjer hemma hos dem, hur de aldrig firar våra födelsedagar annars med annat än en skickad blomma, hur vi aldrig någonsin varit medbjudna på några av deras resor, hur elaka saker hans fru sagt till oss och i synnerhet till brorsan, och att han knappt träffar ens sina barnbarn.

    Till slut var pappa helt tyst. Och vi sa bara att nu kommer vi nog inte så mycket längre med det här samtalet. Att han fick fundera över vad vi sagt. Han avslutade med att han fått  mycket att tänka på och att han aldrig menat att det skulle bli såhär.

    Jag vet inte vad som kommer att bli härnäst. Men det känns så jäkla skönt att ha fått detta sagt nu. En sån himla lättnad.

    Ni som anser att skulden är vår i hur relationen med pappas och hans fru blivit. Ja, så kanske det är. Men eftersom vi är vuxna nu så tycker jag inte att vi har några skyldigheter att bjuda människor vi inte gillar (oavsett anledning) på vår resa eller födelsedagsfest. Varför pappas fru vill åka med oss som hon ogillar så har jag ingen aning om. Gratis är gott kanske?


    Det var bra gjort, själv skulle jag aldrig våga framföra det på det sättet. Min pappa älskar sin fru och tänker nog inte på hur hon betett sig alla gånger. Jag är även rädd att såra pappa.

    Din pappa fick nu upp ögonen och kommer vara väldigt ledsen. Ni kanske sa att han var bjuden utan henne?

    Min pappas fru skulle aldrig tacka nej heller till att följa med, men tror mer det är för att hon ville kolla allt och för att sen samla info och kunna snacka skit ännu mer. För att hon är nyfiken och vill se om något blir misslyckat så hon kan gotta sig .
  • Anonym (Eviyn)
    Anonym (Samma sits) skrev 2018-01-16 13:06:26 följande:

    Jag lever i samma familjeförhållande. Jag skulle låta pappan och hans fru komma.

    Om jag ser ur min familj och häxa till pappas fru,

    Pappas fru skulle inte respekteras av alla andra, hon skulle må dåligt på resan och även för att hon skulle se hur glada jag och mina syskon var och attt vi var omringade av en familj som älskar oss. Det skulle göra henne ont. Det skulle jag ta som en payback!!

    Man vill ju ha sin pappa närvarande, så låt han ta med sitt bihang. Jag tror att hon inte följer med för att hon egentligen vill. Men låt henne då så hon får se hur bra ni har det.


    Anonym (Fy) skrev 2018-01-16 13:10:23 följande:
    Det är nog det mest friska någon sagt hitintills i denna tråd!

    Friskt? På vilket sätt skulle det vara friskt att inte bara förstöra min egen resa och födelsedagsfest men också njuta av att se någon annan må dåligt? Även om jag ogillar min pappas fru och mer än ogillar att umgås med henne skulle jag inte vilja stå och se på när hon mådde dåligt i flera veckor. Det ligger verkligen inte för mig. Dessutom skulle just min pappas fru nog inte ens må dåligt i den situationen. Hon skulle helt enkelt bara fortsätta vara sitt snorkiga otrevliga, dominanta jag och förstöra för oss andra. Inte värt det på något sätt. Vi är på nivån artigt, stelt leende. 

    Däremot tycker jag inte att hon har rätt att bli bjuden om hon är otrevlig mot dem som bjuder, då får hon stanna hemma och hitta på egna aktiviteter. Pappa skulle aldrig ta vårt parti gentemot sin fru. Och frågan är om det inte skulle bi lika jobbigt att ha honom med på resan nu när vår relation blivit så sval och distanserad.

    De lär ju ändå märka, och i synnerhet nu, att vi väljer att omge oss med dem vi älskar och har en relation med på den här resan. Behöver inte bli tydligare tycker jag. Om det gör pappas fru ont att inte bli medbjuden vet jag inte heller. Besviken kanske för att hon blev snuvad på lyxig gratisresa. Men hon har nog inte ont av att inte tillbringa resan med oss. Vad gäller pappa vet jag inte. Har inte hört av honom sen i helgen när vi hade vårt samtal.
  • John22
    Anonym (Fy) skrev 2018-01-16 12:57:13 följande:
    Är alla verkligen olika värda i dina ögon? Den "kärringen" är någons kärlek! Hur har du det?
    Givetvis är olika personer värda olika beroende på vem som värderar; att hävda något annat är löjligt.

    Varför i hela friden skulle man värdera någon som behandlar än illa lika högt som någon som behandlar en väl? Det där tror du inte ens på själv.
  • Anonym (Eviyn)
    Anonym (Fy) skrev 2018-01-16 12:57:13 följande:
    Är alla verkligen olika värda i dina ögon? Den "kärringen" är någons kärlek! Hur har du det?
    Nej min pappas fur är inte lika mycket värd i mina ögon som andra människor som jag älskar. Självklart ur ett större perspektiv så har hon ett människovärde som är lika högt som alla andras. Men i det människovärdet ingår inte att bete sig illa mot någon och sen förvänta sig att bli bjuden på resa och födelsedagsfest. Faktum är att inte ens om hon var min bästa vän skulle hon kunna förvänta sig att jag skulle bjuda henne på resa och fest. Helt och hållet mitt val.

    Att hon är någons kärlek. Jag, det är hon såklart. Hon är förhoppningsvis min pappas kärlek, annars är det ju ännu mer sorgligt hur han gett upp sina barn och vänner för hennes skull. men det har ju inget med mig att göra i det hänseendet, eftersom hon och jag inte behöver eller ha en relation nu när jag  är vuxen. 

    Tycker du själv att alla människor oavsett hur de beter sig mot dig har rättigheter i ditt liv?
  • Anonym (Xxx)
    Anonym (Fy) skrev 2018-01-16 12:55:11 följande:

    Men vad tröttsamt! Såfort ett barn gnäller här på fl så ska pappan skiljas!! Han kanske trivs med sin fru! Vad kan barnen ge honom som frun inte kan isåfall???! Ska de vuxna barnen flytta in med honom?! De har sitt eget lilla liv och vad ska pappan göra däremellan?!

    Jag hade inte världens bästa styvmor, men hon var pappas fru! Aldrig att jag tänkte tanken på att han måste skiljas bara för att ge mig mera tid! Han hade uppfostrat mig att det är skillnad på barn och vuxna, inga konstigheter alls, jag var definitivt inte beroende av hans uppmärksamhet såpass att jag började ställa krav. Stackars min pappa isåfall såklart han skulle leva med sin fru.

    Sluta nu att tro att alla män är mesproppar, det finns otacksamma primadonnor till barn i lika stor utsträckning!


    Men hallå där! Var påstår jag att pappan borde skilja sig från sin fru?

    Kan pappan inte SJÄLV ensam träffa sina barn och barnbarn? Vad är problemet där?

    Jag undrade bara OM pappan var undergiven av en dominant bestämmande fru? Sitter han fast m henne frivilligt? Det kanske är synd om pappan. Bara undrar.

    Men uppenbarligen har de ju levt ihop en massa år och fortsätter med det, de har det ju fint. Utan hans barn också. Och pappan kommer ju inte lämna sin fru för sina vuxna barn. Varför skulle han? Som jag förstår det, så har TS bara önskat få någon timme per år egentid med sin far utan frun. Är det för mycket begärt?

    Kan tillägga, att jag är också den sk. pappas fru. Så visst har jag erfarenhet både med primadonnor och mesproppar. Men det skulle aldrig falla mig in att inte tillåta min man träffa sina vuxna barn utan mig eller följa med mannens ex och barnen på en resa.
  • Anonym (Tom)
    Anonym (Fy) skrev 2018-01-16 12:55:11 följande:

    Men vad tröttsamt! Såfort ett barn gnäller här på fl så ska pappan skiljas!! Han kanske trivs med sin fru! Vad kan barnen ge honom som frun inte kan isåfall???! Ska de vuxna barnen flytta in med honom?! De har sitt eget lilla liv och vad ska pappan göra däremellan?!

    Jag hade inte världens bästa styvmor, men hon var pappas fru! Aldrig att jag tänkte tanken på att han måste skiljas bara för att ge mig mera tid! Han hade uppfostrat mig att det är skillnad på barn och vuxna, inga konstigheter alls, jag var definitivt inte beroende av hans uppmärksamhet såpass att jag började ställa krav. Stackars min pappa isåfall såklart han skulle leva med sin fru.

    Sluta nu att tro att alla män är mesproppar, det finns otacksamma primadonnor till barn i lika stor utsträckning!


    Fast, återigen, bara för att dina barn är otacksamma primadonnor som behandlar din man illa så kan du inte döma alla andra efter dem. Att du (och ev. ex) misslyckats med att uppfostra era barn måste du hantera själv istället för att ta ut din besvikelse över ditt misslyckande på okända människor på nätet vars situation inte alls stämmer överens med dina dysfunktionella familjeförhållanden.
  • Anonym (J)
    Anonym (Tom) skrev 2018-01-16 14:28:53 följande:

    Fast, återigen, bara för att dina barn är otacksamma primadonnor som behandlar din man illa så kan du inte döma alla andra efter dem. Att du (och ev. ex) misslyckats med att uppfostra era barn måste du hantera själv istället för att ta ut din besvikelse över ditt misslyckande på okända människor på nätet vars situation inte alls stämmer överens med dina dysfunktionella familjeförhållanden.


  • Anonym (Eviyn)
    Anonym (Tom) skrev 2018-01-16 14:28:53 följande:
    Fast, återigen, bara för att dina barn är otacksamma primadonnor som behandlar din man illa så kan du inte döma alla andra efter dem. Att du (och ev. ex) misslyckats med att uppfostra era barn måste du hantera själv istället för att ta ut din besvikelse över ditt misslyckande på okända människor på nätet vars situation inte alls stämmer överens med dina dysfunktionella familjeförhållanden.
    Och oavsett om jag skulle vara en bortskämd primadonna så tror jag inte att jag har någon skyldighet att bjuda någon på varken resa eller födelsedagsfirande. 
  • sextiotalist
    Anonym (Fy) skrev 2018-01-16 12:55:11 följande:
    Men vad tröttsamt! Såfort ett barn gnäller här på fl så ska pappan skiljas!! Han kanske trivs med sin fru! Vad kan barnen ge honom som frun inte kan isåfall???! Ska de vuxna barnen flytta in med honom?! De har sitt eget lilla liv och vad ska pappan göra däremellan?!

    Jag hade inte världens bästa styvmor, men hon var pappas fru! Aldrig att jag tänkte tanken på att han måste skiljas bara för att ge mig mera tid! Han hade uppfostrat mig att det är skillnad på barn och vuxna, inga konstigheter alls, jag var definitivt inte beroende av hans uppmärksamhet såpass att jag började ställa krav. Stackars min pappa isåfall såklart han skulle leva med sin fru.

    Sluta nu att tro att alla män är mesproppar, det finns otacksamma primadonnor till barn i lika stor utsträckning!
    Ts är ju vuxen och trots att frun inte är den trevligaste så accepterar hon att hon är sin pappas kärlek.
    Varför ska man, precis som du skriver, kräva att ens förälder bryter med den man älskar för att ha kontakt med sina barn, eller varför ska vuxna barn kräva det. Det enda de kan kräva/förvänta sig är att han fortfarande har en relation med dom och väljer han sin fru framför en relation (det behöver man inte) då har han valt.
    Sambons ex sambo är avskydd av sambons barn, men de accepterar att hon valt att leva med honom. De väljer däremot att umgås med sin mamma utan honom så mycket det går.
    Tack och lov så är vår relation bra, vi har inga problem med att umgås bara jag och hans barn, i somras så var sambon sjuk, så de fick hålla sig till godo med mig :)
Svar på tråden Pappas fru tror att hon är inbjuden!