• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    jaktenpaflow skrev 2018-08-19 22:18:15 följande:

    Usch nu har jag precis blivit inlagd för observation av min överstimulering. Rikligt med vätska i buken och förstorade äggstockar, andningen och lungorna var något påverkade:( Någon som har erfarenhet kring detta? Verkligen inte att leka med det här...


    Usch vad tufft! Bra att du är på sjukhuset så de har koll på dig och kan ge dig behandling så du blir frisk snabbt! Har du mycket ont? Hur mår du "annars"? Stor kram
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-08-20 00:00:12 följande:

    Jag är ordentligt svullen och så jobbigt att röra mig... Var en läkare som gjorde ett vaginalt ultemig som behövde hämta en kollega för att få en andra åsikt. Blev livrädd! Då kom överläkaren och började fråga massa frågor om IVF kliniken. Hon verkade inte allt för glad... Annars mår jag bra och försöker tänka positivt. Det har ju förmodligen blivit såhär pga att jag blev gravid... Så nu får vi se hur länge jag blir kvar. Hur mår du? Kram


    Låter ju lite som att de tycker att ivf-kliniken borde ha haft bättre uppföljning av ditt mående. Hur mår du idag?

    Jag mår lite bättre nu, men under förra veckan var det riktigt tungt några dagar.
  • Akira Öken
    LillaAw skrev 2018-08-20 09:56:12 följande:

    Vi skulle på återföring idag men de ringde och sa att ingen klarat sig till blastocyst. Så vi har inga kvar. Av 7 stycken befruktade. Är helt förstörd. Vet inte hur jag ska orka mera :(


    Fy vad ledsen jag blir för din skull! Vi har varit med om liknande ett par gånger och jag kan tänka mig hur jävligt det känns just nu. Vet inte vad jag kan säga till tröst. På något sätt kommer man vidare. Skickar en stor kram
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-08-20 13:27:49 följande:

    Ja det kändes lite som att de tyckte kliniken kört på för hårt. Men jag tycker verkligen inte att de gjort det. De var supernoga med att göra undersökning och tog blodprov sen smällde det till efter ET. Till och med nu så har jag inga tecken på överstimulering när man tittar på blodprovet, endast rikligt med vätska i buken. Så förhoppningsvis är jag väl ett konstigt undantagsfall... Mår bra förutom att jag har en 8 kg vattenmelon i magen..:)

    Är det hormonerna som påverkar så att det blir tungt eller är det hela processen? Var du klar med nedregleringen?


    Fy! 8 kg låter som en riktigt stor vattenmelon! Är du kvar på sjukhuset? Mår du bättre nu?

    Det är hormonerna som påverkar. Processen i sig är ju jobbig, när man aldrig vet innan hur resultatet ska bli. Samtidigt är det ju inget man kan påverka, så jag tänker inte så mycket på det (men det är klart det finns i tankarna). Det är ju vår 5:e behandling och den sista som finansieras av landstinget. Var på kliniken för några dagar sedan för ultraljud och blodprov och fick besked om att jag är nedreglerad. Tar nu 3 sprutor om dagen (Menopur och Suorefact). Nästa ultraljud är i slutet på veckan. Då ska vi också få prata med en kurator.
  • Akira Öken
    Kumminsilver skrev 2018-08-20 19:27:44 följande:

    Det blev 3 femdagars till frysen. Känns såklart väldigt skönt att ha dem där men har ändå funderat en hel del på varför resultatet blivit så annorlunda denna gången. Förra gången blev 6/10 embryon blastocyster av toppkvalitet, denna gången har 3/12 klarat sig till dag fem (kanske 4 beroende på hur det gått med den 3-dagars jag ruvar på) och kvaliteten vet jag inte.


    Ja, tänk om man visste vad som ger bra resultat inte! Tänker att det är så mycket som ska stämma och att både ägg och spermie ska vara bra för att det ska bli något. Hoppas på din 3-dagars! Vilken ruvardag är du på nu? Hur känns det?
  • Akira Öken
    Pillores skrev 2018-08-21 15:01:10 följande:

    Hej, jag hoppar också in om det går bra.

    Har nyss påbörjat första svängen med IVF. Korta protokollet. De hittar inga fel på mig eller sambo, allt ser fint ut. Fick Levaxin dock för hade "för högt" TSH i maj när vi gjorde fertilitetsutredningen.

    Igår fick jag dock avbryta stimuleringen med Menopur. På VUL dag 5 hittade de en cysta alternativt att bara en äggblåsa utvecklats i rasande takt. Hade även många små som alla var lika stora men de vågade inte fortsätta. Upplever att jag inte fick riktiga svar angående cystan/äggblåsan. Vi gör hela behandlingen på distans och har bara kontakt med hemortsläkare/BM. Det känns surt att avbryta men ska prova igen nästa månad med samma dos Menopur och hoppas att jag inte har någon elakartad cysta i äggstocken, utan en som försvinner av sig själv.

    Det är så himla många frågor som snurrar i huvudet då jag tycker att hela utredningen gick så snabbt, tror vi pratade med läkaren 15 minuter bara och gick igenom provsvaren som såg bra ut, sedan gick remissen iväg till kliniken i en annan stad. Jag fick aldrig väga mig, trots att jag ligger på gränsen i BMI, och tycker inte att de lyssnar när jag berättar om mina ägglossningstester, menscykler, smärtor osv utan allt gick verkligen snabbt... tills nu när det blev avbrutet och man måste vänta! Mycket oro för allt möjligt som sagt så jag hänger gärna på er andra, eftersom det verkar vara så olika för alla denna IVF-karusell.


    Hej och välkommen!

    Vad spännande med första försöket med ivf, men trist att ni har fått avbryta! Har förstått det som att det är ganska vanligt att få cystor under ivf-behandling och att de oftast är godartade. Jag har själv en (liten) på ena äggstocken. Den här varit där åtminstone ett halvår och växer inte. Läkaren har koll på den och ser inga hinder för en behandling på grund av den.

    Hoppas att det går bättre för er nästa månad! När och hur ska cystan följas upp?

    Tycker du ska kontakta läkaren/kliniken och be om svar på dina frågor.
  • Akira Öken
    170909 skrev 2018-08-21 21:47:02 följande:

    Tack tack!

    Det var i julas och den behandlingen kunde slutföras men med extra stress. 

    Jag kör korta programmet menopur och orgalutran och sen allt det andra, ovitrelle och lutinus som bara kladdar och aldrig tar slut.......

    Ska försöka passa in första UL snart på fredag och sen känns det verkligen som man är nära äggplock och insättning. 

    Jag har testat det mesta började utomlands med stimulering och sex hemma, sen insemination och sen ivf med icsi och vanlig ivf både korta och långa protokollet. I utlandet fick jag prova på äggplock helt utan bedövning. Det är inget jag rekommenderar men det var första gången och jag hade ingen koll

    Det var ivfbarn jag har ingen ägglossning och troligtvis pco så det är kört naturligt. 

    Det var skitjobigt innan jag blev gravid precis som många av er känner, alla känslor men känner när andra blir gravida till höger och vänster. Besvikelsen när det misslyckas osv. 

    Det är värt allt jobb och nu känns det mycket bättre känslomässigt då jag lyckats en gång och har barn. 

    Jag hoppas att alla ni får uppleva det snart.


    Fy, det måste ha gjort fruktansvärt ont utan bedövning! Vilken klinik går du på nu?
  • Akira Öken
    Kumminsilver skrev 2018-08-22 10:27:07 följande:

    Är på ruvardag 6 idag och det känns tyvärr inte alls bra. Bara känner att det inte har funkat. Tycker allt det här är så jobbigt. Har suttit inne och gråtit på toan på jobbet nu... Varför kan det inte bara funka?! Vad är problemet liksom?! Blir så arg, ledsen och frustrerad. Månad efter månad, år efter år, är det bara negativa besked. Vad man än försöker med så funkar det aldrig.


    Usch vilken jobbig känsla! Hoppas att det inte är så som du tror! Kan du sjukskriva dig? Jobba hemifrån? Känner igen de där känslorna av hopplöshet men försöker tänka att det för de allra flesta går vägen till slut. Kram
  • Akira Öken
    mammsen79 skrev 2018-08-22 09:31:16 följande:

    Några råd ni kan ge angående hormon sprutorna? Ska snart börja med dem.


    Har tyvärr inte direkta råd att ge. Lite läskigt att ta sprutorna i början tyckte jag, men det var inte så farligt ändå. Sticker till lite och vissa läkemedel kan svida. Tror att vi har någon sjuksköterska i tråden som kanske kan komma med tips. :) Vilken dag börjar du?
  • Akira Öken
    hoppas 2014 skrev 2018-08-21 19:45:31 följande:

    Vi har ett barn efter tidigare IVF behandling (4e försöket lyckades vi) och nu är det dags för FET i stimulerad cykel. Ni som gjort FET i stimulerad cykel- har ni tagit bromssprutor som tex orgalutran då med eller inte? Jag gör behandling på distans o nått känns lite fel... har spruta hemma sen o funderar på att ta o sen ringa imorgon.. behöver er input!


    Hej! Jag tror, precis som Inalina, att du inte behöver ta någon Orgalutran inför embryotransfer. När är det dags för återföring?
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018