• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    jaktenpaflow skrev 2018-08-15 18:25:04 följande:

    Jag var ju hos läkaren idag där hon på ultraljud såg att jag hade vätska i buken så en lätt överstimulering kallade hon det. Lämnade blodprov och nyss ringde hon sa att även blodproven visade lätt överstimulering och avvikande levervärden. Ska vila några dagar och ta blodförtunnande sprutor i ca tio dagar... Hon berättade även att jag enligt blodprovet är gravid!!!! Är i chock... Mina händer skakar... Kan inte förstå att det är sant!


    Wow! Grattis!
  • Akira Öken
    LillaAw skrev 2018-08-16 10:03:12 följande:

    Vi fick reda idag på att vi har 5 befruktade ägg som ska odlas i 5 dagar och sättas in på måndag om det blir något. Är rädd och orolig att inget ska klara sig till dag 5. Förra gången fick vi 3 befruktade som alla dog. Usch denna oro och väntan :/


    Förstår öron! Man vet aldrig hur det ska bli. Men 5 befruktade låter bra. Håller tummarna för dem och er.
  • Akira Öken
    Kumminsilver skrev 2018-08-16 13:54:15 följande:

    Idag var det dag 3 för mig och jag fick tillbaka ett 8-celligt embryo av toppkvalitet, så nu hoppas vi så på att det tar sig! Fick även veta att 12 av 15 ägg befruktades och i helgen får vi veta om något/några blir blastocyster och klarar sig till frysen.

    Har haft väldigt uppblåst mage och rätt starka smärtor ända upp mellan revbenen sen dagen efter äggplock så hon kollade och kunde se en del vätska i buken. Ska äta mycket protein och hålla koll så jag inte går upp massa i vikt nu.


    Härligt! Skönt om ni även skulle få några till frysen.

    Ska du på återbesök för att kolla att dina värden inte försämras och så?
  • Akira Öken
    Kawi skrev 2018-08-16 15:35:20 följande:

    Funderar på en sån praktisk grej inför uppstart IVF-behandling - hur gör man  med alla läkarbesök, för det blir ju en del? Tänker på frånvaro från jobb. Särskilt om man har långt att åka, så lär det ju bli en del timmar som läggs på det, totalt sett. Tar ni ut ledighet..? En fundering som dök upp hos mig :)


    Tänker att det beror lite på vad man har för arbete och vilken relation man har till sin chef. Jag berättade för chefen vid ivf-behandling 2. Jag sjukskriver mig vid ägguttag, men använder flextid vid läkarbesök.
  • Akira Öken
    Carpan14 skrev 2018-08-16 16:37:56 följande:

    Hej!

    Hoppar in i tråden om det är ok. Har dock redan genomgått en IVF i höstas som resulterade i minus och är inne på mitt andra och är just nu på ruvardag 13.

    Har inte haft mod att skriva här innan, varför vet jag inte. Är rädd för att bli tvungen att informera om ett minus när man såklart bara önskar plus.


    Hej och välkommen!

    Vad spännande med ruvardag 13! Hur mår du och hur har behandlingen varit för dig?

    Man behöver inte känna sig tvungen att informera om något, utan du kan lugnt dela med dig att precis det du önskar. :)
  • Akira Öken
    Hontmail skrev 2018-08-16 16:49:42 följande:

    Det gick bra! Jag är nedreglerad och börjar med Menopur idag.

    Hur gick det för dig? Har du startat med sprutorna?


    Även jag är nedreglerad och börjar med Menopur idag! Mår rätt eländigt och hoppas att det ska bli bättre nu.
  • Akira Öken
    Klora skrev 2018-08-16 19:23:57 följande:

    Hej

    Jag hoppar in i denna tråden med

    I går fick jag tillbaka en 5dagars blastocyst, Jag hade äggplock i fredags som blev lite dramatisk. Var en otrolig smärtsam äggplock och jag svimmade till och med några ggr, dom tror att jag fick en rejäl blödning. Jag har haft ont sedan dess och svårt att röra mig, magen är svullen och hård. har även ont i hela underlivet och ändtarmen, Dock upplever jag att det blir bättre för varje dag. Och till vår stora lycka så fick de ut 11 ägg varav 7 blev befruktade och 4 tog sig till blastocyst dag 5 så några kommer in till frysen och 1 skall de försöka odla lite till.

    detta är min andra ivf behandling. Min första blev jag gravid på men tyvärr blev det ett Ma så nu håller vi tummarna.

    Jag tog ett gravtest i går som visade negativt så det finns inga spår kvar av ägglossningssprutan Vilket var anledningen till att jag tog testet

    men nu till en fråga

    har ni andra också upplevt smärta vid äggplock som hållt i sig länge?


    Hej! Låter som ett riktigt jobbigt ägguttag. Tur att det iallafall gav ett bra resultat!

    Jag har haft lite olika efter mina ägguttag. Sist hade jag nog ont närmare två veckor. Jag blev lätt överstimulerad och mådde inte så bra. Vad säger kliniken om smärtorna och ditt mående? Har de tagit prover och kontrollerat så det inte finns vätska kring äggstockarna?
  • Akira Öken
    Wishful skrev 2018-08-16 21:50:27 följande:

    Hoppar in här jag med. Har gjort två ET och ett FET tidigare somt tyvärr inte lyckats. Senaste ET fick jag plus några dagar innan testdag men tyvärr höll inte pluset i sig. En blastocyst i frysen. Skulle gjort FET innan sommaren men ägglossningen kom så återföring hamnade på en helg då kliniken har stängt. Sedan har det varit sommarstängt.

    Nästa vecka börjar jag med ägglossningstest inför FET och förhoppningsvis hamnar inte dag för återföring på en helg igen...


    Hej och välkommen! Så förargligt när de har helgstängt och behandlingar blir framskjutna på grund av det. Har också varit ute för det ett par gånger.
  • Akira Öken
    Hontmail skrev 2018-08-16 22:02:09 följande:

    Ja jag hoppas vårt humör blir bättre nu när vi börjar med sprutorna! Vilken dos Menopur tar du?


    Ja, det vore minst sagt önskvärt! :) 412,5 ie tar jag. Tycker det är ett så runt och fint tal. Vilken dos har du? Hur mår du nu?
  • Akira Öken
    Sommarhopp skrev 2018-08-17 09:16:47 följande:

    Jahopp. Tillbaka på kliniken idag för nytt ultraljud. Nu såg de ännu fler äggblåsor än sist, så det finns stora risk att det blir totalfrys för mig. Ungefär 26 blåsor hittade han. Får veta mer i eftermiddag när vi får svar på blodprovet också. Hoppas hoppas inte att de fryser dom.


    Oj, det är riktigt många! Även om kanske ingen återföring kan ske den här månaden, låter det som goda förutsättningar för ett bra resultat! Men hoppas att du slipper bli överstimulerad.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018