• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    Sommarhopp skrev 2018-08-13 22:27:37 följande:

    Det stämmer. Vi har hängt i samma trådar tidigare. Det här blir andra utplocket och förhoppningsvis tredje insättningen. Hade 4 i frysen från förra äggplocket, varav 1 klarade upptining. Har plussat båda insättningarna, men missfall i v 7 och 12. Hoppas på tredje gången gillt. Vi är oförklarligt barnlösa, men jag misstänker starkt att det beror på immunförsvaret eftersom jag har flera autoimuna sjukdomar.

    Jag vet tyvärr inte vem som håller i planeringen. Och även om jag gjorde det så vill jag ju inte avslöja att jag misstänker något. De flesta av mina vänner vet vid det här laget vad vi går igenom, men de vet nog inte vad der innebär att plocka ut ägg.


    Förstår! Samtidigt kan man hinta lite försiktigt till de närmsta kvinnliga vännerna om när äggplocket kommer att ske och att det finns risk för att man inte mår så bra efter.

    När gifter ni er?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2018-08-14 10:28:43 följande:

    Hej!! Så roligt med ny tråd! 

    Ska göra mitt första FET i stimulerad cykel nu i nästa cykel efter 2 misslyckade färskförsök. Negativt första gången och positivt andra gången (OJ vilken lycka att se ett plus!!!) med tidigt missfall bara ett par dagar senare tyvärr. 

    Jag är 34 och min man likaså, försökt i 3 år att bli gravida och har egentligen ingen förklaring varför det inte fungerar, vi fick 2 embryon till frysen under senaste försöket som vi nu ska försöka väcka till liv

    Känner igen flera här i tråden sedan tidigare och hoppas verkligen det är vår tur nu!! Härligt om man kan peppa, trösta och finnas där för varann då det är tufft med behandlingarna både fysiskt och psykiskt. Gör mina IVF i Prag, på Gennet klinken.

    Kram alla ser fram emot att följas åt till många plus!


    Hej igen och välkommen! Hoppas verkligen att det går hela vägen nu! Sätter ni in båda samtidigt?
  • Akira Öken
    Jooosen skrev 2018-08-14 16:19:37 följande:

    Tack. Ja precis. Jag har så svårt att ens se framför mig att ja e gravid, med magen o allt. Har inte läst igenom så noga här men vad är din status nu? Kram !


    Nedregleras just nu med Suprefact sedan två veckor tillbaka. Imorgon ska vi på ultraljud för att planera fortsatt behandling med Menopur.
  • Akira Öken
    LillaAw skrev 2018-08-14 17:28:34 följande:

    Imorgon har jag mitt äggplock och är väldigt nervös. Men förra gången gick det bra och det är med samma läkare som jag gillar. Hoppas äggen har bra kvalitet den här gången.


    Förstår att du är nervös, men det kommer säkert att gå jättebra! Ska tänka på dig imorgon.
  • Akira Öken
    mammsen79 skrev 2018-08-14 21:29:51 följande:

    Hej hoppar på den här tråden då vi med ska pröva provrörsbefruktning i slutet av månaden om jag inte får ett +, är mycket nervös hur jag kommer reagera på hormon sprutorna samt om ägguttagen gör ont samt när dem sätter in embryo? Dela gärna med er är så nervös inför detta men känns ändå bra att jag och sambon bestämt oss nu att höra detta. Kram till er alla och var rädd om er.


    Hej och välkommen!

    Såg att du redan fått bra svar. :) Verkar vara väldigt olika hur man reagerar på behandlingarna. Tycker det låter som en bra idé att fundera över samtalsstöd från början. Ägguttaget kan göra ont, men man brukar få bra med både lugnande och smärtstillande.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2018-08-15 08:31:50 följande:

    Heej! (som att se en gammal vän efter sommaren ;))

    jag mailade kliniken igår och frågade men har inte fått svar ännu, vet att det finns en del risker om man blir gravid med tvillingar men hade samtidigt vart skönt att få två barn samtidigt också för då kommer jag inte behöva tänka på ivf igen...

    är orolig att de inte ska klara upptiningen nu :/ alltid finns det något att oroa sig för, men blastocysten som sattes tillbaka förra gången var av väldigt bra kvalitet och de 2 som frystes in var inte lika bra så nu nojar jag över om jag går igenom alla hormonbehandlingar etc och sen kommer till Prag och inget har överlevt  men de är ju proffs där så visst borde de klara sig....suck...du kör långa protokollet förstår jag? så vi kanske får insättning ungefär samtidigt? runt 7-8 sep...? (om min mens kommer när den 'ska' vill säga..)


    Eller hur! :)

    Förstår att du är orolig över om de ska klara upptiningen och att du inte vill ta hormonerna i onödan. Jag har förstått det som att det i de flesta fall går bra.

    Det stämmer, långa igen, men med ett annat, kraftfullare, läkemedel för nedreglering. Just nu mår jag riktigt kasst.

    Ja, om allt går som önskat för oss båda kommer vi nog ha insättning ungefär samtidigt.
  • Akira Öken
    LillaAw skrev 2018-08-15 11:08:45 följande:

    Nu är äggplocket klart. Det gick bra och jag fick ut 14 ägg. Vet inte hur många som va mogna men det får vi se imorgon. Puh, är så lättad. Tack för peppen <3


    Härligt! Hur mår du nu?
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-08-15 12:26:44 följande:

    Testdag imorgon och idag har jag en läkartid då jag är så extremt svullen över magen. Har gått upp 4 kg på fyra dagar och förmodligen bara vätska i buken... Ser ut som att jag är gravid i 8 månaden:( Blir andfådd för ingenting.. Känns som att jag ska explodera!


    Hoppas att det bara är riktigt goda nyheter!
  • Akira Öken
    Hontmail skrev 2018-08-14 20:31:15 följande:

    Jag ska göra exakt samma som dig imorgon. Kolla nedregleringen med Synarela och göra upp start med Menopur. Skönt jag inte är igång sist av alla. Känns som hela familjeliv redan är ruvare. Har känts så frustrerande att bara sitta och vänta.


    Hur mår du av behandlingen och hur gick det för dig idag?
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018