• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    Kumminsilver skrev 2018-08-02 23:21:04 följande:

    Ja det är skönt att vara igång och känna att det händer något och att man inte bara går runt och väntar. Har gjort ivf 1 gång tidigare (och försök med frysta embryon från det sen) och fick då 14 ägg som blev 6 st AA blastocyster. Två graviditeter blev det av dessa men missfall båda gånger tyvärr. Förhoppningsvis går det bättre denna gången *håller tummarna*.


    Vad tråkigt att höra om missfallen. Har de hittat någon förklaring till dem? Har ni embryon kvar i frysen eller börjar ni om med en ny behandling? Håller också tummarna för att det går bättre den här gången!
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-08-03 11:40:33 följande:

    Har inom loppet av en månad fått två gravidbesked. Hur överlever man? Jag känner att jag kommer glida ifrån dessa vänner för jag pallar inte se vad som sker med dem. Man känner sig så hemsk och vidrig.


    Ibland är det jäkligt tungt. Jag brukar försöka tänka att min avundsjuka inte handlar om missunnsamhet. Att det är separata känslor.
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-08-03 15:41:21 följande:

    Ja, en nära vän...

    Vi är nästan inne på att ställa in nu för jag mår så dåligt. Jag är helt slut. Inte ätit idag och haft panikångest mellan gråtattackerna. Ska försöka sova nu och hoppas på att det sjunker in och släpper.


    Låter hemskt! Ta hand om dig. Kram
  • Akira Öken
    Kumminsilver skrev 2018-08-03 20:55:25 följande:

    Ja det är riktigt tråkigt. När man äntligen plussar efter alla misslyckade försök så går det ändå åt helvete...

    Nej vi har inte fått någon förklaring till vare sig svårigheterna att bli gravid eller missfallen. På ett sätt är det skönt, det finns inget uppenbart fel som skulle göra det omöjligt att lyckas, men samtidigt är det jobbigt just för att man inte får några förklaringar eller specifika fel som kan fixas.

    Vi har inga kvar i frysen utan detta blir ett helt nytt färskförsök. Andra sprutan idag. Tycker det är svårt att få nålen att gå genom huden, någon som upplever samma sak? Det är som att nålarna inte är vassa nog att gå genom utan bara trycker in magen liksom.


    Jag har aldrig varit gravid, men kan tänka mig hur ledsen jag skulle bli om jag fick missfall. Tänker att det krävs mycket styrka att orka gå vidare.

    Gör ni korta protokollet? Vilka läkemedel? Verkar som att olika sorters sprutor är olika svåra att ta och en del tycker jag svider ordentligt.
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-08-03 15:41:21 följande:

    Ja, en nära vän...

    Vi är nästan inne på att ställa in nu för jag mår så dåligt. Jag är helt slut. Inte ätit idag och haft panikångest mellan gråtattackerna. Ska försöka sova nu och hoppas på att det sjunker in och släpper.


    Hur mår du idag? Tänker på dig.
  • Akira Öken
    Kumminsilver skrev 2018-08-04 21:32:04 följande:

    Man får fokusera på målet (levande barn).

    Ja det är korta protokollet med menopur. Ska börja med orgalutran sen också. Märkte vid förra IVF-försöket att, precis som du säger, är vissa sprutor svårare att ta än andra! Och ja denna tycker jag dessutom svider rätt illa ibland när vätskan sprutas in. Hade ni börjat ännu? Vilka läkemedel tar du/ska du ta?


    Ja, så är det ju.

    Om jag minns rätt, tycker jag orgalutran har svidit mest.

    Vi gör långa och är inne på 5:e dagen med sprutor (Suprefact 0,5 ml). Ska ta dem två gånger per dag fram till äggmognadssprutan (Ovitrelle). Cirka 2 veckor in i behandlingen börjar jag med Menopur 412,5 ie en gång per dag.
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-08-05 12:23:59 följande:

    Hej alla, så spännande att många verkligen är på G nu med sona behandlingar! Något positivt med att sommaren snart är över haha:)

    Själv blev jag ruvare igår till en toppenfin blastocyst fick ytterligare två till frysen! Dock inte riktigt toppklass men fortfarande fina och värda att frysas:) Vi fick göra insättningen två gånger då den inte ville åka ut ur katetern och dem upptäckte det när de dubbelkollade! Sån tur att de kollade haha! Hoppas det tyder på att det är en envis liten rackare som vill stanna kvar!

    Gick på en Akupunkturbehandling precis efter insättning(gjorde en efter ägguttag också) En kines som utfört Akupunktur i 30 år. Han sa ?Jag känne den komme stanna, sitta mycke bla? ?ni komma få en tjej men ni vill ha pojke, men ni få tjej? Han kan inte säga R... Hur mycket sanning det ligger går ju att diskutera men kul med lite positiv energi!!


    Vad fint! Och två till frysen! Hur känns det idag?
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-08-05 20:44:16 följande:

    Ja jag känner mig nöjd och så tacksam! Mår precis som vanligt idag, mina äggstockar är fortfarande något förstorade och jag är lite svullen i magen. Men hade iaf ingen vätska i buken så det var skönt! Snart börjar man väl överanalysera symptom eller inte symptom... Tänker en del på ?hur man bör leva?. Jag har alltid tänkt att man ska leva på som vanligt, träna och göra saker som man brukar. Men sen hör man från en del som säger undvik träning, hopp mm. Hur har du/ni andra tänkt?


    Skönt att du mår bra!

    När jag har ruvat har jag levt ungefär som vanligt. Har hoppat styrketräning eller att flytta tunga möbler. Men såvitt jag har förstått finns det (i Sverige) inte några särskilda rekommendationer.
  • Akira Öken
    Jooosen skrev 2018-08-07 13:41:50 följande:

    Min kille försöker frenetiskt komma fram till Sophiahemmet Ivf. Men kommer inte fram. Telefonkön ör full säger dom. Vi ska försöka boka första mötet nu. Är det lika bra o ge upp för dagen eller? :( fan


    Trist! Vi har också varit med om det ett par gånger, att det varit fullt i kön på vår klinik. Fick ni tag på dem? Hoppas ni kommer fram imorgon i annat fall!
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018