Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Anonym (E) skrev 2019-01-22 11:27:06 följande:
    Hög igenkänningsfaktor som sagt ;) haha, denna mani. Men jag hade varit bra mycket mer stressad utan tempning och tester, sen känns det på nåt sätt som att man har nåt annat att tänka på när man håller på med allt. Jag känner mig lugnare när jag kan titta på en graf och se hur jag ligger till och att se att då och då kommer nog ägglossning. Tror inte att den stressen kring ägglossning vi har är jätteskadlig. Stressen du har i kroppen vid depression och utmattningssyndrom däremot har nog en stor påverkan. Och som ni sagt, alla är stressade idag och folk blir gravida ändå :)

    Vi får försöka slappna av och varva ner efter ägglossning när det ändå är ?för sent? att påverka något.

    Och den här tråden är guld värd, kan inte dela med mig av allt med min sambo, han blir jättestressad om jag säger att jag är mest fertil just nu. Då blir det inget alls, istället låser det sig helt. Då blir jag stressad när man missar chansen.

    Det är sant. Jag har ju varit sjukskriven för utmattning så det har nog gjort att min kropp fokuserat på annat. Tror inte man ska haka upp sig för mycket på "fel".

    Min kille har dock berättat att han blir stressad för han blir stressad av att det kanske är fel på honom. Det har inte jag riktigt reflexterat över, men så kan det absolut vara.( Nu tror jag ju kanske inte att det är nåt fel på någon av oss).  Det är så synd att alla kvinnor ofta får stressen,frågorna och allt där till för it takes two to tango! Fast ändå lite koll bör man ha ja, försök skriv ner på ett papper ÄL+2, vad är spotting, vad heter faserna i en menscykel, BIM - 2 osv? Känns inte riktigt som männen har full koll, om det är ett prov för oss är det utomjordisk vetenskap för dom att lösa.

    Instämmer! Går in här för att ventilera, man ger och man får tillbaka. Dessutom blir jag glad av er <3 

  • Doftljuset
    FruW85 skrev 2019-01-22 10:43:36 följande:
    Ja men precis! Många säger att "slappna av och tänk på annat så kommer det när kroppen är redo!" och att stress gör det svårare. Jag tror som du att det är så lätt att missa äl om "man bara kör på"..för rent krasst så är det ju väldigt få dagar man faktiskt kan bli gravid.. Och skulle stress vara en så stor faktor så skulle väl ingen bli gravid idag med tanke på hur stressade folk är? Nej, lite koll är nog bra att ha ändå :) Jag blev trots allt gravid första månaden jag tempade :)

    Haha ja..jag är så jäkla glad över att jag kan ventilera sånt här på forum, för jag märker ju att min man inte alls fattar "hysterin" och håller på att bli knäpp på mig haha.

    Är på äl+ 15 (eller äl+11 beroende på vilken app jag ska tro på) .. Hade en liten dipp i morse och fick lite panik, men kollar jag "chart overlay" på FF så ser det ändå helt okej ut. Det är ju dock lättare att vara pessimistisk än hoppfull.. (Hade ett ma i dec så vågar inte hoppas på att det faktiskt går vägen på första försöket nu..) Lite smått jobbiga dagar nu i väntan på att testa (eller att mensen ska komma) Tiden går ju bara långsammare och långsammare ju närmre bim man kommer..

    Ja håller helt med dig i allt. Plus man ska ju försöka på ett sunt sätt göra det som känns bäst för en med allt i livet. Känns också lite måfå o pricka äl kanske en månad och sen pricka äl igen om fem månader. Prickar jag hellre ÄL varje månad ( eller försöka) med lite hjälpmedel, för sen kanske man ändå inte har äl varje månad ändå..

    Ah du fattar :)


     


    Åhhh håller tummarna för dig <3 !! Så du får ett plus....  

  • Doftljuset
    Theedi28 skrev 2019-01-22 18:20:17 följande:

    Hej ! Jag hoppar in lite här då jag också längtat efter en liten en :) tog ett test morse , ska naturligtvis göra ett till om några dagar , Men gjorde ett bara för att testa och jag tycker mig kunna se något, någon annan


    Vad spännande!


    Ser också något riktigt svagt men ändå, ser nåt :)


    Vi håller tummarna

  • Doftljuset

    [quote=79393966][quote-nick]Värphönan skrev 2019-01-25 22:03:11 följande:[/quote-nick]

    Hade lite svårt att få till sexandet precis vid äl.. igen  Men lyckades få till det 2 och 3 dagar innan iaf. Får hoppas att det räcker. Nu är det lång väntan till BIM.

    Hur e det med dig? Du hade väl också ÄL nyss? 

    Det ska ju räcka med ha innan ÄL också :/ Hoppas det stannade några tappra krigare! Min app säger att jag hade ÄL i torsdags förra veckan ( enda dagen på typ 1 1/2 vecka vi inte hade sex), men vi hade innan och efter. Min temp steg efter torsdagen också men jag hade en blinkande glad gubbe flera dagar, så kanske inte lossnade nåt ägg. Mina bröst är ömma, mensvärk och sånt, men ganska vanligt innan BIM. Jag mår bra men lite sådär, jaha inte denna månad heller.

  • Doftljuset
    Värphönan skrev 2019-01-26 12:35:04 följande:
    Ja jag hoppas verkligen på att några blev kvar. Har sett ett samband de senaste tre månaderna att min sambo inte lyckas komma när det är precis perfekt för ägglossning. Tror han blir stressad så det låste sig :( om det inte tar sig nu så ska jag låta bli att prata om det nästa månad med honom för att se om det gör skillnad.

    Tror det är större chans att cb missade stegringen än att tempen visade fel så du hade nog äl :) hoppas det tog sig! När har du bim?

    Samma här! Blir en annan strategi nästa månad helt klart.

    Jag tror faktiskt allt stämmer, för i natt kom mensen och då hade tempen sjunkit lite grann igår. Så enligt denna bit verkar allt stämma. Däremot vet man ju aldrig om ett ägg verkligen släppt. Denna månad blir det ingenting hur som helst. Hur går det hos dig?

  • Doftljuset
    Anonym (ak) skrev 2019-01-26 14:20:53 följande:
    Tog ett till gravtest idag och linjen var tydligare än i måndags. Dock har jag ett problem. Jag vet inte vart jag ska vända mig. Eftersom jag är så pass ung så ringde jag ungdomsmottagningen men hon började direkt snacka om abort men ville att jag skulle ringa upp dagen efter, vilket jag inte har gjort.. blev rädd och fick ångest över hennes abortsnack.
    Byt på en gång :) 

    Du behöver någon som ser och hör dig, inte klappar på huvudet och talar över dig. Det är din kropp ditt barn och ditt val...
  • Doftljuset

    Min menscykel har gått från 38 till 33 dagar. 

    Kan rosenroten har nånting med detta att göra mån tro?

    Ska i alla fall utreda dessa vidriga menssmärtor nu, så ska bara överösa den gynekolog alla mina frågor och oro om allt... Är det någon som vet hur man tittar upp om man faktiskt har ägglossning? 

  • Doftljuset

    [quote=79398582][quote-nick]oshark skrev 2019-01-27 20:00:35 följande:[/quote-nick]

    Ja. Rosenrot har gett mig ÄL på CD17-18 istället för 32.

    Om tempen stiger har du med största trolighet ÄL. ÄL-tester är mycket mindre pålitliga.

    Gyn kan ibland se på VUL att du haft ÄL om det görs tillräckligt nära. När jag var på VUL på ÄL+5 kunde hon se den trasiga äggblåsan som ligger kvar i äggstocken efter ägget släppt.

    Man kan också göra blodprov för att mäta att man har tillräckligt mes progesteron. Det görs vanligtvis på ÄL+7.

    Du lär mig nånting nytt varje gång :) Tack!

    Blev lite chockad för bara ätit rosenroten 1 månad, men kanske utgett resultat då!

    Vet du om tempen stiger direkt efter ÄL ( jag tyckte testerna var mer missvisande än tempen denna månad. CB gubben utslag en vecka igenom men aldrig hög fertilitet, dom andra va positivt sen försvann det).

    Har tyvärr eller tyvärr men tid innan äl, under fertilia perioden dock. Borde hon iaf kunna se äggen där så får man hopps dom släpper. Fast om rosenroten gör att jah sjunker mer i dagar kanske det blir efter ÄL ???????????Att göra gyn undersökninge påverkar inge hoppas jag!Hur mår du?

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis