Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Fröken W skrev 2018-12-29 00:14:06 följande:
    Det är ju skönt om den blir kortare. Jag har alltid haft längre cykler, runt 30-32 dagar. Men sedan 2014 har den blivit längre och ibland hoppar den t.o.m. över en månad. Och det blir man verkligen tokig på när man försöker bli gravid. Att den blivit längre sedan 2014 är jag säker på att det beror på mitt jobb. Jag blev färdig med min utbildning i början av 2014 och jobbet är väldigt stressigt. Jag har längre ledigheter då och då och då kommer mensen som tidigare, 30-32 dagars cykler.

    När tror du att det är dags för nästa ägglossning?

    Kortare och kortare, den är runt 36 och varit på 38 innan. Men gäller få pejling på ägglossningen för den ändrar sig förmodligen också... Känner verkligen igen mig. Jag fick längre cykel och mensvärk för kanske två år sen, dom snacka om något som heter sekundär nånting men tror jag kanske har endometrios.


    Jag jobbar med ett stressigt jobb, blev sjukskriven till sist. Bland annat så blev mensen oregelbunden och försvann i perioder. Så absolut kan stress påverka kroppen väldigt negativt. 


    Enligt NC och FF så kommer den ske i mitten av Januari men får försöka börja köra både ÄL och tempa så mycket jag kan. Dessutom ligga duktigt där i mitten av Januari.... Hur ser det ut för dig? Känner du av din ägglossning när den är ?

  • Doftljuset
    Anonym (hemlisen) skrev 2018-12-29 01:27:45 följande:
    Men vadå, tror du cyklerna rubbas för man har stressigt jobb? Skrikandes Det är väl sant. Men känns så hemskt.

    Själv fick jag mens idag. På dag 25, konstigt. Hade ÄL enligt ägglossningstest den 16 december, hur kan jag då få mens idag 28 dec? Kanske inte ens hade ägglossning, allt är så konstigt.
    Dom kan absolut rubbas av stress. Hela kroppen säger ifrån när man utsätt av för mycket negativ stress! 

    Hur lång cykel brukar du ha? Fick du utslag på Äl- test? 
  • Doftljuset
    Karma91 skrev 2018-12-29 21:18:26 följande:

    Plussade just tydligt med kvällsurin på BIM+1, hoppas så att den lille vill stanna den här gången så det inte blir ett nytt missfall!

    Hoppas det smittar av sig på er med! :)


    Men ååh vad kul! :))


    Grattis!

  • Doftljuset
    Fröken W skrev 2018-12-29 13:20:34 följande:
    Ja, den är ju fortfarande lång men skönt att den ändå blivit lite kortare. Varför tror du att du har endometrios? Jag känner inte av ägglossning. Borde väl egentligen försöka ligga mer regelbundet nu eftersom mensen inte kommer och graviditetstest visar negativt. Tänkte kanske prova ett ägglossningstest i eftermiddag för att se om det blir något utslag där.

    Känner du av när du har äl?

    För jag har haft såna besvär gällande min mens nu, och tittar jag på vårdguiden 1177 så stämmer alla symptom in på mig. Sen har jag en nära vän som lidit av samma symptom och det var endometrios, Jag har ju fått både smärtstillande och blodförtunnande och ibland hjälper inte ens dom. Dom vill ju att jag tar p - piller men det vill inte jag av ja ni vet, uppenbara skäl. Har du tagit test?


     


    Jag känner av ägglossningen, den brukar också kännas med buller och bång. Fast det varierar, därför vet jag inte riktigt om ägg alltid släpper eller vad det är som gör så himla ont.

  • Doftljuset
    Anonym (E) skrev 2018-12-30 11:25:16 följande:
    Håller verkligen med om att man blir lugnare av att hänga här. Var jättestressad och orolig med, men att få skriva med andra i samma situation är väldigt skönt.

    Har också börjat tempa, men jag sover så otroligt dåligt att jag inte tror att det är någon idé, blir bara stressad av det. Och nu säger natural cycles att jag har en mycket instabil temp. Haha, jag blir fan ledsen av att dom säger det, så det känns som att jag inte kommer få ut nåt bra eller korrekt resultat av tempning, sover aldrig mer än två timmar i sträck, vaknar jämt. Får köra på mina äl-tester.

    Log lite för mig själv när du skrev att du fan blir ledsen. Jag blir fan också ledsen med glimten i ögat, när en jävla apparat säger åt en vad man ska göra och att man dessutom gör fel på det haha...  ( Inte mitt fel att jag vaknar haha och dessutom så trött sen så jag ofta missar när jag ska tempa). 


    Uppskattar verkligen att man tillsammans här kan få ventilera. Bara släppa på allting och känner också att den stressen släpper lite. <3 Det blir lite kul mitt i allt jobbigt liksom...Min man undrar vad jag helt plötsligt sitter så mycket vid datan för...

  • Doftljuset
    Fröken W skrev 2018-12-31 08:51:53 följande:
    Har du varit i kontakt med någon läkare och frågat om endometrios? Finns det något man kan göra åt det, mer än p-piller?

    Ja, jag gjorde ett äl-test men det var helt blankt där strecket skulle vara. Vet inte vad jag ska tro längre.

    jae, jag har varit hos gyn och dom har tittat med ultraljud två gånger inom mindre än ett år( vet att man inte kan se endometrios), dom säger att allt ser bra ut. Blivit erbjuden P - piller men det vill jag ju inte ta som sagt.Dom har sagt att det kan handla om "sekundär dysmenorre". Jag var där i höstas och hon sa att allt såg bra ut. Jag upplever bara att det blir jobbigare och tuffare men sen kan jag inte heller ta mina smärtlindring nu ( då den innehåller sånt man inte ska få i sig om man vill bli gravid). Jag är väl mest orolig att det är nåt man inte ser utifrån, och nånting ska göra så jag inte kan få barn. 

    Nu har mensen slutat men har fortfarande ont. Brukar jag inte heller ha.   
    Nämen du vet man känner precis allt helt plötsligt. 

    Vi siktar på nästa år :) Jag önskar dig ett gott nytt år! <3

  • Doftljuset
    Anonym (Biso) skrev 2018-12-31 10:49:59 följande:

    Hej!

    Vi försöker bli gravida men inget plus i sikte än.

    Har läst en del om Bisolvonsmetoden och det är många som har olika syn på det.

    Vissa hävdar att det fungerar medan somliga säger att det är hittepå.

    Jag är enbart nyfiken om någon har provat det och vad i så fall DU har för åsikter om det.

    Det lilla vetenskapliga som jag har hittat är att vissa kliniker säger att man kan prova medan somliga skrattar åt det.


    Jag har precis börjat med rosenrot. Det är ju också lite delade meningar om vad det hjälper emot men testar på det nu :) 

  • Doftljuset
    Anonym (E) skrev 2019-01-03 15:22:32 följande:

    Uh, idag är jag nere. Har noll koll på min kropp just nu, har ingen aning om när äl kommer ske eller om den redan har skett, vet inte alls när jag ska få mens. Har inte fått nåt positivt äl-test än eller ens nära positivt så jag får väl anta att den inte har skett än. Har bara blivit så förvirrad av alla jädra appar man tagit hem, har haft flo och natural cycels nu och i dom skiljer äl och mens en vecka emellan, så vet inte om jag har bim 15/1 eller 21/1. Dum som man är så tog jag hem ännu fler appar och nu är det helt snurrigt i huvudet, vet ju inte om min menscykel är regelbunden eller inte och inte heller om den är lång eller kort, så det är så onödigt för mig att härja med massa appar nu, tror NC är den bästa just nu för mig och så får jag bara se hur det blir. Blir väl till att ligga loss här hemma bara, haha.


    Sådär kände jag också förra månaden. I ett desperat försök att få mer koll så blev allt bara en soppa och hoppade runt. Denna månad kommer jag tempa, ta äl - test men framför allt ha mer sex. Haha....

    Hur länge har du använt NC? Min har faktiskt varit ganska precis dom senaste gångerna. Dock är det svårt veta om man verkligen haft ägglossning eller om det missats dagar innan eller efter. Jag vill ju verkligen få in dagarna innan ägglossningen...

  • Doftljuset
    DrömlivetiHD skrev 2019-01-04 02:01:33 följande:

    Hej på er!

    Jag har oregelbunden mens sedan den kom igång efter amning. Köpte ÄL stickor då jag upptäckte att min senaste menscykel var på 42 dagar och vi hade helt missat ÄL utifrån mina beräkningar. Vad tror ni om denna sticka? Är det ÄL? Tog den igår vid 11 på kvällen. Hade haft mensvärk under dagen igår men glömde ta. Kom på det innan jag skulle sova. Står ju att man ska ta testerna mellan kl 10-20. Teststrecket ser liiite svagare ut tycker jag. Tog test idag igen men då var det inget alls. Aja, vi hade mys ändå. Men man undrar ju om vi lyckades pricka in rätt dag denna gången eller om jag ska fortsätta ta tester..


    Kanske missats några timmar fram eller tillbaka. Stegringen kanske redan skett eller skede några timmar senare..


    Man blir ju inte klok ibland! Vore bättre om det var olika färger. Är den blå så betyder det bla bla bla, är den röd betyder det bla bla bla....

    Håller tummarna för er <3

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis