Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Är det någon som fått sin ÄL tidigare med rosenrot? :)

  • Doftljuset

    Wow! Vad häftigt. Man blir fascinerad av kroppen ändå :)

    Jag började med RR dag 3 på min mens så ungefär ätit det varje morgon 10 dagar nu. Kanske inte sker nåt denna månad, men gäller att ligga i då, ifall ÄL skulle dyka upp tidigare ( Som att man inte va snurrig nog av allt).

    Synd att inte alla appar kan känna precis ens kropp. Kan gärna inte lägga in RR och den direkt vet att nåt kan ske tidigare  ;) 

  • Doftljuset
    Fröken W skrev 2019-01-05 22:27:21 följande:
    Wow! Det låter ju toppen! Hoppas det funkar för mig med. Dock glömmer jag ofta andra tabletten. Fattar inte att det ska vara så svårt att komma ihåg! Har du tagit en till frukosten och en till middagen? Eller när du tabletterna?
    Det första jag gör på morgonen är ta fram dom, annars lägg fram dom på kvällen. Man ska dock ( i alla fall enligt mina) äta rosenrot tillsammans med en måltid. 

    Nånting jag tycker är träligt är att tempa varje morgon. När jag är helt vaken är jag så inställd på att ge 110 för detta ska gå vägen, men där och då på morgonen vill man slänga iväg tempen.. Kämpa kämpa till oss alla!
  • Doftljuset

    Tror ni nånting kan ske så snabbt av rosenroten? Som ätits 10 dagar bara. Håller på med Äl och tempar, tempen går enligt kurvan på NC men den vet ju som sagt inte att jag ätit rosenrot. Jag vill framför allt knip åt dagarna innan ÄL, som också ska va fruktsamma. Livmodertappen är var stängd igår, idag känns den som den flyttat sig. Vet någon hur länge innan äl den flyttar o har sig? Haha vad behöver man en gyn till ;)

    friskochlycklig.se/tag/agglossning/

    Tipsa om den sidan! Tyckte den var väldigt pedagogisk och informativ.

    Tydligt att se och lägga på minne ( man får va källkritiskt, är ju bara en blogg men värd titta på)

    Kram

  • Doftljuset
    Emmissss skrev 2019-01-07 18:29:06 följande:

    Jag försöker alltid att tänka på det där med siffrorna, att det bara är cirka 25% chans. Men när folk runt omkring mig blir "hihi gravid på första försöket" känns det som ett slag i magen. Verkligen.

    Jag kanske ska börja hänga här på fl regelbundet för att påminna mig själv om att jag faktiskt inte är ensam i världen om detta ;)

    Fick precis tillbaka svar från cellprovstagningen: lätta cellförändringar. Vet att det inte måste innebära något alls, men det kändes bara som att allt blev för mycket.

    Jag har äl nu i dagarna och vi kämpar på med att få ett plus.

    Håller mina tummar för er också. Tack för att du tog dig tid att läsa och svara.

    Hej vännen!

    Jag slutade med p-piller i september och på fredag har jag BIM, blir vårt 4e försök.

    Jag fick papper hem i mars om lätta cellfö. Sen fick jag komma tillbaka i juli - fortfarande cellfö. Och sen en 3e gång i oktober - fortfarande cellfö. Men fick svar att de inte gör något åt det, ska dit igen på kontroll om ett år.

    Jag tycker det är jätte jobbigt att de inte gör något (som jag blev lovad från början) men nu har jag försökt tänka bort det och hoppas kunna fokusera på annat istället.

    Övertygad om att det går bra för dig, ska du dit igen om 3 månader? Håller tummarna att ni plussar snart och att allt går bra! Kram!


    Är det bara sån liten chans som 25%? Känns som alla runt omkring är helt mega fertila.


     


    Tycker det är skönt skriva och få lite utlopp för sina tankar och känslor här :) Vi är många med önskan om en liten knodd, samtidigt som vi är flera som har det lite kämpigt eller kanske behöver lite hjälp på vägen!

    Håller tummarna för ditt plus <3

  • Doftljuset
    Anonym (E) skrev 2019-01-12 13:49:37 följande:
    Tänkte precis skriva lite :) just nu är jag arg på denna tempning, blir ledsen att det inte gått så bra med sömnen och tempningen. Har inte kunnat se nåt vidare mönster än och därför inte kunnat få nån bekräftelse på äl. Flo och fertility friend säger att jag ska ha mens om 3 dagar, totalneg på gravtest än så länge. Natural cycles flyttade fram min mens till 21/1.

    Ska nog satsa på fertility friend bara, har ingen lust att betala för NC om det blir så att jag inte kommer kunna tempa så mycket, men tycker att jag har hittat mitt sätt att tempa nu. Tempar första gången jag vaknar på natten, har då oftast fått sova ostört i 4-5h, för sen efter att jag vaknat första gången så kommer jag börja vakna minst en gång i timmen. Tyvärr blir ju inte tempningen vid samma tid riktigt då, men det är enda sättet som funkar för mig.

    Nu känner jag att jag bara vill ha mens så att jag kan få en nystart och se ett tydligare mönster, tror tyvärr inte att det blir ett plus den här gången. Hoppas ju på det bästa givetvis :)

    Hur går det för dig?

    Vi hoppas på ett plus och att mensen håller sig undan...  :) 


    Får du någon hjälp för dina uppvaknade och dåliga sömn? Det i sig låter lite problematiskt och jobbigt...

    Jag har tempat på, enligt NC så ser kurvan ut som den ska på pricken faktiskt. Ändå klagar den mellan varven att gör si eller gör så.


    FF försöker jag också använda men den är så liten, gillar inte designen ( kalla mig larvig haha). Gillar stort och tydligt och enkelt som ett barn... Appen CLUE och NC är väl dom som stämt mest överens. Försöker ha gott mod men det tippar lite upp och ner emellan varven. Ska på börja mina fertila dagar här i dagarna, haft vatten flytningar i flera dagar så hoppas allt kommer överens nu.  HEJJA OSS!

  • Doftljuset
    fannylinnea skrev 2019-01-12 14:57:21 följande:
    Förnyade aldrig NC när prenumerationen gick ut, det här var alltså i somras. Sedan dess har jag använt en app bara för registrera mensen. Litar inte på när appen säger åt mig att jag har ÄL. Skippade ÄL-testen denna månad eftersom vi ändå kommit fram till att vi ska ha sex varje dag. Då spelar det ju ändå ingen roll.

    Hur som helst. Enligt appen ska jag ha mens nästa söndag (20/1).
    Hoppas så innerligt att mensen inte dyker upp den här gången.

    Hur går det för dig? :)
    Man få köra på det som känns bäst! Man kan ju också bli stressad av alla tester och appar. Jag försöker se allt som en rolig sak, istället för ett måste och tvång. Fast det är ju som allt annat liksom, får man ingen utdelning eller resultat så tröttnar man lite. Går inte förneka att 

    Jag har fertila dagarna här nu i dagarna och ÄL. Äl- testen har blivit lite starkare, men ändå inte riktigt på ett positivt utslag så vi får se lite. Vi har kört varannan dag nu men tänker ta varje dag under fertila dagarna. Hört att sperman kan bli lite inte 110 om man kör varje dag, inge riktigt raket las liksom men vet inte vad man ska tro... Kör ni varje dag?
  • Doftljuset

    6 kompis paret som ringde idag och berättade att dom väntar barn. Jag blev så klart jätte glad och helt tårögd men klumpen kom i magen. Alla får verkligen barn just nu utom jag. Känner mig så himla hemsk som får dessa känslor. 


    Jag blir ju genuint glad för deras skull, och älskar barn, varje liv är helt fantastiskt men jag blir så utom mig av ledsamhet för mig själv. Min sambo tröstar och ger kärlek, kan liksom inte förklara vad som sker. Så blir jag mer ledsen för man ska va så positiv i kroppen jämt också säger alla. Man får absolut inte känna stress...För då påverkas kroppen och man kan inte bli gravid då.... Har ni upplevt detta? Känner mig som en sån hemsk vän. 

    Nu har jag skickat efter clearblue monitdor och kör stenhårt på ÄL. Tar rosenrot,folsyra, olika vitaminer. Hoppas kroppen vill ge med sig. Hur gör alla med sexet runt ÄL? Vi har kört varannan  dag sen mens ungefär och tänkte slå på varje dag nu i fertila dagarna. 

  • Doftljuset
    Anonym (Tummen) skrev 2019-01-13 07:12:00 följande:
    zebrans skrev 2019-01-13 00:33:11 följande:

    Har du en temp med 2 decimaler? Tempar du samma tid på morgonen varje dag? Du ska ha sovit minst 4 sammanhängande timmar och tempningen får inte ha en större variation på +/-2 timmar.


    Tack snälla!

    Jaha, har bara 1 decimal :(

    Jag tempar kl 7 varje morgon (men i början gjorde jag inte det tyvärr)

    Du behöver ha 2 decimaler :) Det kan ta ett tag innan den lär känna din kropp, försök hålla dig runt samma tid varje dag så kommer du börja se mönster.


     


    Hejja dig! 

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis