Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    oshark skrev 2019-01-27 22:35:08 följande:
    Tempen höjs oftast dagen efter. Kan ta två dagar.

    Om du går in innan ÄL kan de se äggblåsorna. Om du är nära ÄL kommer de kunna se det på blåsan som kommer vara stor. Är de större än 20 mm är ÄL nära. Ett VUL påverkar ingenting, det är ju bara en UL-stav

    Ja, rosenrot verkar på direkten verkar det som. För mig var det så iaf. Är tredje cykeln med rosenrot för mig nu och jag är på CD15 och har känningar att ÄL är på g. Tyvärr lär det bli onsdag vilket innebär att det är ganska kört den här cykeln. Hoppas på bätte timing nästa.

    Spännande! Aja, kan inte göra så mycket mer än bara vänta 
    Får se vad gynekologen säger..... Hoppas på någon som är lyhörd :) 

    Vet du vad det är med rosenrot som gör denna påverkan? 


    Vi siktar in oss på nästa månad.... Håller tummarna för dig också!

  • Doftljuset

    Nu ger jag liksom upp. Nu är alla vänner runt mig gravida, igår kom en till och då började jag bara gråta! Inte för jag missunnar men det var som alla känslor kom, lycka,stolthet, sorg,min oro, allt.. Tack vare er så känner jag att jag får känna dessa känslor- bara rida med och ut dom! Samtidigt har jag känt ett lugn senaste veckorna, kanske för jag ska till gyn snart! Däremot råder min NC mig börja med äl idag - så är väl bara på det igen.

    Hur pass ska det va för dom tar blodprov och utreder en? Jag vill gärna dom tittar ägglossning- leder- edmitrios. Nu såg jag att kortare cykel kan bero på man börjar stänga ner - min har gått från 38 - till 33 dagar, under ca 4 mån (sista menstruationer har jag använt RR). Haha ni känner väl oron igenom datan ;)

    Hur mår ni? När har ni äl denna månad <3

  • Doftljuset
    jamåduleva skrev 2019-02-06 14:33:06 följande:

    Vad skönt att höra av dig! Har varit orolig, det har varit så tyst ett tag. Men jag förstår att du inte orkat, kämpigt med alla andra. Var bitter och förtvivlad, rensa ur känslorna så gott det går. 


    Jag lipade sönder igår för att jag blev bjuden på möhippa, kände bara jaha, få frågan vad jag gör nuförtiden, "ja jo, jag är sjukskriven, arbetslös, barnlös och min katt är fet, durå?" uhhhhg, måste hitta ett nytt jobb för att klara av livet, kul. Bara kände, nä, jag orkar inte, jag vill inte sitta där med en massa nyblivna mammor och deras perfekta liv och känna mig misslyckad. 


    Hoppas du får en bra gyn som vill kolla dig ordentligt, tror tyvärr att det hänger mycket på vem som tar emot en. Men ett ultraljud kommer de väl ganska långt med tror jag, det borde du ju få göra. Där kan de ju se äggstockar, ev. äggblåsor och sånt. Ett blodprov tycker jag gott att de kan ta med, det är ju förfan bara lite blod i ett rör. Hoppas du inte måste kämpa för att få det.


    Men hur utreder man om man har endometerios? Kan man se det? Mycket frågor. 


    Nämen gud, även om det ger en mycket att läsa på nätet om precis allt så blir man ju också livrädd för vissa saker. Tror verkligen inte du behöver oroa dig för att kroppen stänger ner. Jag tänker nog att den till och med kanske håller på att bli bättre för dig :)

    Är på äl+7 idag, så det är bara en tråkig väntan nu. Har fortfarande en bra känsla, haft så tydliga symptom på ägglossning den här gången, mycket mer än senaste gångerna och vi har fått till det bra. Tror jag har bim 11/2. Ska försöka att hålla mig från att testa tills dess, men det lär jag väl inte kunna :)


    Va fin du är, att du lagt märke till min frånvaro. Jag har haft lite för mig men också inte riktigt orkat. Samtidigt är det här jag får drivkraft.Tack!  Bara känt mig lätt orkeslös när alla ringer en efter en och smetar i ansiktet att dom är gravida. 

    Förstår verkligen det, ska snart på babyshower eller ja det blir väl en hel del denna vår. Känner bara orkar inte, för alla samtal slutar med alla ansikten på en "har ni funderat på barn?"-"Har ni pratat nåt om det?"-" Det kommer, sluta stressa". Dock ska du inte tänka på att alla har perfekta liv, för det finns inget som är perfekt! Åh du får inte känna dig misslyckad. Aldrig.

    Jag håller alla tummar och tår för dig :) NU jävlar är det din tur!  Skönt att du har en bra känsla i kroppen. Nej, men du vet när man snappar upp alltid och så intalar man sig liksom- täääänk om det där sker med mig! Katastrof tnk.

    Enda jag kan göra är vänta tills gyn, ska verkligen fråga och be om allt jag undrar och funderar på. Jag hoppas jag fick hon jag hade förra gången, väldig go och mjuk kvinna! Blodprov är svåra grejer, tycker man aldrig får blodprov utan måste alltid ligga på för sånt. ( Känner också, ta bara blod kolla upp så slipper man fundera)...Endimetrios tror jag man utreder via symptom men också via titthål.... 

  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-02-06 13:20:05 följande:
    En cykel klassas som normal om den ligger mellan 24-32 dagar enligt 1177 (min gyn sa 23-35). Så jag tycker snarare i så fall att det låter som att din cykel håller på att normalisera sig än att din kropp skulle hålla på att stänga ner. 28 dagar är ju vad vården räknar med att man har, så de skulle nog inte hålla med om att en cykel på 33 dagar är kort

    Du har helt rätt och vet att jag förmodligen oroar mig i onödan. Alla känslor och tankar springer liksom iväg med en mellan varven. Jag tycker inte 33 dagar är kort utan mer att den liksom bara blir kortare för varje månad som går och så läste jag "fel" information som gav fel tankar... 


     


    Du har rätt. Det är nog mer rätt än fel

  • Doftljuset
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2019-02-07 08:57:42 följande:
    Blev inget denna månad heller. Mensen kom idag. 1 dag senare än beräknat så det blir nya tag! Undrar vad det rosa aktiga var som kom tidigare då det sen inte kom något alls på ett par dagar? Aja. Men lite besviken känner man sig ju när man fick upp hoppet lite. Igen. Känns bra iaf att mensen verkar rulla på som den ska. Var lite orolig för det från början när jag käkat p-piller så många år och när det inte ens kom en p-pillermens där första månaden. Har varit väldigt många på sistone i mina sociala medier och omgivning som gått ut med att de väntar smått i år. Finns ju fortfarande ett par månaders chans detta år att det kan bli en liten även här detta år men det återstår att se. Annars blir det när det blir. Funderar på att avvakta med ägglossningstest ännu en månad och försöka lära mig att lära känna min kropp och dess signaler lite mer och sen slå till med tester i mars om det inte tar sig nu i feb heller. Får se om jag kan hålla mig. Hur gör ni andra?
    Tråkigt men vi kämpar vidare här i gruppen :) Blir det ingen 2019 unge så byter vi namn till 2020. Det kan har varit en nidblödning men tänker om mensen kommit nu så kanske inte. ( Är inte jätte bra på sånt där)... 

    Förra månaden blev jag nästan hysterisk vid ägglossning, allt blev bara fel och så missade vi ÄL dagen för min man orkade typ inte med mig kändes det som. Denna månaden kommer jag köra på CL - äl, men tänker att jag gör inte sånt projekt. Framför allt inte ligga sönder alla dagar i månaden, för då orkar ingen när det väl är dags. Gör som du vill och känner är rätt, ibland behöver man äl samtidigt för lära känna kroppen och ibland kan man sitta på en stol o känna efter och känner allt... Väldigt skumt! Jag har lärt mig att alla gör olika, och  i olika omgångar. 
  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-02-06 22:58:41 följande:
    Jag förstår vad du menar. Min cykel efter p-pillerstopp har varit lite hej-kom-och-hjälp-mig. Fick tursamt nog ÄL ganska snabbt så första cykeln var 33 dagar, sen blev det 29, sen 27, sen 43(!). Då tog jag rosenrot och fick en cykel på 29 dagar igen och nu sitter jag på CD25 och vetefasen vad som händer. FF hävdar ÄL på CD25 men jag är ytterst skeptisk och tror snarare att det kommer bli runt CD32 igen (som i 43-dagarscykeln) trots rosenrot. Men jag har börjat en självutredning om sköldkörtelbesvär (då sjukvården inte vill hjälpa mig eftersom jag ligger inom referensvärdet för TSH i Sverige) och hoppas jag kommer kunna ta mig ur det här. För 43-dagarscykler är definitivt inte normalt.

    Jag skulle initialt vara optimistisk till att cykeln förkortats om jag var du - så länge lutealfasen är densamma. Sen kan hu definitivt en endometriosundersökning vara bra, men att cykeln gått från 38 till 33 dagar borde ju betyda (om man tittar på vad som är normalt) att du har gjort något bra som gör det lättare för din kropp att ägglossa!
    Du är så bra så att du vet det :) Min lutealfas är lika trots att dom lika dagarna varierat. Jag tror kanske rosenroten varit bra men sen var jag väldigt stressad o rasade i vikt förra året, efter en lång sjukskrivning och där jag börjat se efter kropp o själ igen har nog också gjort kroppen glad..

    Har du sökt hjälp för din menscykel(?), ibland kan gyn hjälpa till lista ut lite runt det hela och med tabeller komma på hur det bör ska se ut.
    Känner igen mig i att jag nästan kan bli irriterad för appen säger nåt som man själv känner - fast nej sådär kan det inte bli eller det ska va den dagen. 
    Vet du, tror som du, många har nog mycket mer problem med körteln än vad sjukvården orkar utreda. Bara en osämja så kan mycket i kroppen bli fel, Jag har gjort två såna tester, för jag tjatat mig till det. Märker du några resultat av din egna utvärdering?
    oshark skrev 2019-02-06 22:58:41 följande:
    Jag förstår vad du menar. Min cykel efter p-pillerstopp har varit lite hej-kom-och-hjälp-mig. Fick tursamt nog ÄL ganska snabbt så första cykeln var 33 dagar, sen blev det 29, sen 27, sen 43(!). Då tog jag rosenrot och fick en cykel på 29 dagar igen och nu sitter jag på CD25 och vetefasen vad som händer. FF hävdar ÄL på CD25 men jag är ytterst skeptisk och tror snarare att det kommer bli runt CD32 igen (som i 43-dagarscykeln) trots rosenrot. Men jag har börjat en självutredning om sköldkörtelbesvär (då sjukvården inte vill hjälpa mig eftersom jag ligger inom referensvärdet för TSH i Sverige) och hoppas jag kommer kunna ta mig ur det här. För 43-dagarscykler är definitivt inte normalt.

    Jag skulle initialt vara optimistisk till att cykeln förkortats om jag var du - så länge lutealfasen är densamma. Sen kan hu definitivt en endometriosundersökning vara bra, men att cykeln gått från 38 till 33 dagar borde ju betyda (om man tittar på vad som är normalt) att du har gjort något bra som gör det lättare för din kropp att ägglossa!D
  • Doftljuset
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2019-02-08 04:51:54 följande:
    Nej, någon nidis var det inte. Blöder som en stucken grus här :/. Vad tråkigt :/ Vi missade också äl om den var den dagen den skulle ha varit enligt min mens-äl-app. Däremot så hade jag symtom på äl tidigare än vad jag skulle så när de symtomen kom så tänkte jag inte så mycket på det och förväntade mig att det skulle komma mer symtom och riktig äl senare vilket kroppen iaf inte gav sken av. Visst vi sexade på riktigt rejält så att det hela tiden skulle finnas simmare där inne i väntan på ett ev ägg även om vi nu kanske inte prickade exakt äldag. Har läst runt massor om detta och det ska ju vara möjligt att simmarna överlever där inne i flera dagar så enligt det man läser så ska det ju rent krasst vara möjligt att bli gravid ändå även fast man missar äldagen. Frågan är ju bara hur mycket mindre chans det är och hur mycket större chans det är att pricka äldagen. Finns säkert någon ungefärlig procent uträkning på det någonstans men har inte sett någon. Har du bra koll på din äl? Läste att du äter RR, har hört mycket positivt om den och hur den ger tydligare äl! Vad tycker du om den? Gällande det med att många kommer ut med att det är gravida och sen frågorna om ?ska inte ni? Vill inte ni ha?? ?Det vore så roligt att ha nästan samtidigt? osv...ja vad säger man? Jag brukar bara le säga grattis, försöka smita ifrån situationen så fort som möjligt för att det inte ska bli för uppenbart att jag innerst inne känner mig avis samtidigt som jag såklart är glad för deras skull. Brukar vifta bort frågorna med att komma med någon ursäkt om varför vi inte ska ?ha? men att det vore mysigt med en liten längre fram. Detta för att jag inte vill att andra ska veta att vi håller på och framförallt inte om det tar tid och då jag absolut inte vill ha några frågor av vänner familj och bekanta om hur det går osv, framförallt inte om det kommer att ta tid som sagt. Här är det ju en annan sak. Här kan man ventilera.
    Det är tufft med alla frågor. Tänker att ibland får man säga ifrån också. Precis som vi håller oss, respekterar deras glädje så måste dom respektera o försöka förstå våra känslor. Vi har inte gått ut med det, jag har bara sagt till kanske någon vän men annars lättar jag mig här hos er. Känns bra! För man behöver inte hela tiden tänka på vad man tänker funderar sörjer o gläds för.

    Förra cykeln blev kortare märkte jag, sen om det beror på RR eller nånting annat det vet jag inte :) Men kommer fortsätta med rosenrot ( måste köpa nya imorgon, så vet inte om nåt stör för det går 2 dagar utan nu). Testa om du vill vettja!

    Hur känns det idag?
  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-02-07 10:40:28 följande:
    För ca 8 år sen när jag hade p-pilleruppehåll i två år hade jag en ganska regelbunden cykel om ca 42 dagar. Då gick jag till gyn för att utesluta PCO/S och han sa att jag inte hade några tecken på det. Sen träffade jag min man och gick tillbaka på p-piller och tänkte inte mer på det.

    Nu när jag slutade med p-piller igen för att bli gravid så trodde jag först att min cykel verkade bli normal eftersom den blev kortare för varje cykel med tidigare ÄL och längre lutealfas. Sen kom 43-dagarscykeln och jag insåg att det nog var kört - jag var tillbaka på mitt "vanliga". På CD32 när jag ännu inte fått ÄL (eftersom den kom på kvällen) ringde jag gyn och fick tid för VUL. Men när jag kom dit då så hade jag ju redan ägglossat, så hon sa att jag inte skulle oroa mig för att jag har jättefina äggstockar som kommit igång ordentligt efter pillerstoppet. Jag sa att jag ändå var orolig för min cykel var för lång, och då sa hon bara "kom tillbaka om ett år om inget hänt". Kul.

    Efter mycket Googlande diagnostiserade jag mig själv med östrogendominans först (möter i princip alla symptom) och därigenom började jag läsa på om hypotyreos - eller subklinisk hypotyreos som jag tror att jag har - då östrogendominans ofta hör ihop med en underfunktion i sköldkörteln. Gick och gjorde ett fertilitetstest hos Werlabs där jag såg att mitt östrogenvärde verkade ok, AMH är toppen, FSH ok, LH lite för högt jämfört med FSH, men framförallt att mitt TSH är för högt. Vill man bli gravid ska man ha ett TSH på uunder 2,0, men svenska sjukvården har ett referensvärde på 4,0, så jag som ligger på 3,2 blir inte behandlad. 

    Jag har dock fått tid för ett till besök om några veckor då jag ska få testa TSH igen. Jag vill dock testa TPO-ak också (antikroppar som inte ska finnas i blodet med gör det om man har sköldkörtelbesvär som är autoimmuna) men min läkare sa att det gör de inte om man inte har ett för högt TSH. Så i dagsläget har jag inte ändrat mina vanor något (förutom att jag tar en massa kosttillskott som är bra för mig, men det har jag gjort sen augusti) då jag inte vill förvränga mitt blodprov. 

    Om jag när jag går nästa gång får ett likadant test (dvs inom ramen men egentligen för högt) kommer jag gå till Werlabs igen och göra deras stora sköldkörteltest där man även mäter antikroppar. Är antikropparna för höga kommer jag gå till gyn och försöka kräva behandling även fast det inte gått ett år baserat på att mina cykler är för långa. Ser antikropparna bra ut kommer jag köra en-två månader där jag exkluderar gluten, mejeriprodukter, spannmål och tillsatt socker och sen gå och göra Werlabs lilla sköldkörteltest igen. Har det inte blivit bättre då får jag söka hjälp av en privat gynekolog eller fertilitetsexpert. 

    Starkt av dig att orka kämpa! En känner sin kropp bäst. Känns så drygt när man inte får hjälp, det är ju faktiskt det är det dom är till för. 

    Vad säger läkarna om provsvaren? Har du varit på dom om vad du själv upplever med symptom osv.

    Hoppas du får hjälp! Här har du stöttning. 

  • Doftljuset

    Jag levde en stund. Blev några glas cava igår, och en iprufen idag. Dricker inte  inte alls ofta, men kände bara, kan inte låsa hela mitt liv o nu kände jag för detta
    ( uppmanar inte till alkohol men ni förstår precis vad jag menar)....

    Haft vattenflytningar ( är det flytningar?), det är som jag kissar på mig. Verkligen varit mer än vanligt denna månad. Brukar dessa flytningar komma innan ÄL? Börjat med ÄL - test, dom ger inga utslag, köpte tyvärr fel CL, då är bara  rund ring eller glad gubbe. Än så länge är det bara rund ring = ingen LH ökning.

    Ska till gyn i veckan och hoppas man kan få lite rätt sida o prata om ens tankar. Gör undersökning, ev få en fortsatt utredning. Vill inte bara ha ett "oroa dig inte". Äl ska ske i slutet på denna vecka - hoppas verkligen nåt sker! 


     

  • Doftljuset

    [quote=79435618][quote-nick]oshark skrev 2019-02-11 09:55:10 följande:[/quote-nick]Vattniga flytningar kommer innan äggviteflytningar. De skapas av östrogenhöjningen, så om du hade haft de andra testen hade du kanske sett en blinkande gubbe

    Läkaren sa bara att allt var normalt och att de flesta symptom också var symptom på depression och vill jag prata med någon. Nej, jag vill ha en normal menscykel, jag vill inte frysa hela tiden, inte alltid vara trött. Hon skrev inte ens ner alla symptom på sin lista - troligtvis för att hon inte vet att de är symptom (jag hittade en väldigt specifik lista hos sköldkörtelförbundet). Men nytt prov om två veckor så blickar dit. Lär väl inte bli nån skillnad iaf dock

    Jag drar inte alla över en kam men så trött man blir ibland av vissa läkare. Man blir bemöt på ett sånt dåligt sätt, finns väl ingen som går o hänger på sjukan för skojs! Bra av dig stå på dig och hoppas du orkar rida ut stormen och framför allt få rätt diagnos! Byt läkare om du blir misstros eller förminskad<3

    Jag hoppas att jag kommer märka av när äl är,men proverna ska ju också signalera LH höjning någon dag innan... Vet du hur länge man ska gå omkring o halvt ?kissa på sig? innan ÄL är?

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis