Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Anonym (E) skrev 2019-03-22 19:27:35 följande:

    Jag tycker att Asos har fina gravidkläder!


    Tack, där ska jag kolla :)
  • September89
    Jojjans skrev 2019-03-22 19:58:54 följande:

    Idag frågade faktiskt en kollega om jag är gravid, hon sa att hon tyckte att hon inte fick ihop hur jag som är så smal kunde ha så mycket mage. Jag har precis börjat på nytt jobb för 4 veckor sen, och har naivt trott att jag kommer undan med det eftersom dom inte vet hur jag sång ut innan, men icke... börjar tänka att fler ju säkert kan ha sett isåfall. Jag sa som det var vilket kändes skönt, att det inte behöver vara en så stor grej. Men får börja vara beredd på at folk kan misstänka redan (bara v 14 här). Men nu efter KUB har jag inget emot att berätta om någon frågar rakt ut. Hatar att smussla, även om jag allra helst skulle vilja hålla det för oss själva tills efter RUL.

    Jag känner precis likadant om Instagram. Jag orkar inte hålla på och dölja mig men orkar inte göra ett inlägg bara för att berätta.

    Vet du hur moderkakan sitter? Kan det vara det som påverkar?


    Folk började fråga mig rakt ut i vecka 15 för att det syntes. Blev förvånad över hur uppmärksamma folk är kring ens utseende haha. Men jag kände också efter kub att det kändes mer okej att berätta då folk ändå misstänkte.

    Nä jag vet faktiskt inte var moderkakan sitter denna gång så det kan ju vara så att den är fram. De sa inget på kub och jag tänkte inte på att fråga då. Eller så har jag bara glömt hur det ska kännas, är nästan 7 år sedan jag var gravid sist :P
  • September89
    Jojjans skrev 2019-03-23 10:39:12 följande:

    Ja man blir förvånad. Men jag har iofs hållt koll på alla i min omgivnings magar just för att jag själv längtat efter barn och varit stressad över att andra hinner före...

    Antar att det syns tidigt för dig eftersom du har barn sen tidigare? Jag undrar mycket över om min graviditet som avbröts i v.16 kan ha påverkat så att jag får mage snabbare nu? Mycket märkligt...


    Jaa om man känner så kan jag förstå att man håller koll på andras magar haha.

    Jo jag läste att livmodern växer snabbare och att magmusklerna delar sig snabbare om man varit gravid tidigare för att kroppen kommer ihåg och känner igen vad som förväntas hända i den typ. Om det stämmer verkar det ju logiskt att din livmoder också skulle kunna växa lite snabbare denna gång eftersom du ändå hann gå en bra bit i förra graviditeten. Fascinerande hur kroppen fungerar! :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-23 22:22:08 följande:

    Inväntar kallelse till rul. Hur långt innan besöket fick ni den?


    Jag fick den ihop med kallelsen till kub i februari. Ska göra rul 2/4 :)
  • September89

    Nu har jag beställt en massa gravidklänningar från asos efter tips här. Hoppas att något passar så att jag har något att ha på mig på mitt 30-årsfirande :)

  • September89

    Hur tänker ni kring att äta rosa kött? Jag har oxfilé i frysen som jag är sååå sugen på men vill ju inte äta den helt genomstekt. Vad jag förstår är det toxoplasma som kan finnas i oxfilé men den dör ju vid frysning, kan jah alltså äta köttet rosa då när det varit fryst i två veckor? Eller kan listeria finnas i oxfilé också? Har googlat så mycket att jag är snurrig nu haha.

  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-24 17:24:21 följande:

    Jag har faktiskt ätit ej helt genomstekt biff flera gånger, av egen okunskap. Men har du fryst köttet lär du vara helt säker mot toxoplasma! Listeria KAN väl finnas i kött men det verkar mindre vanligt.


    Jag råkade äta allt möjligt första gången jag var gravid haha. Risken är väl egentligen otroligt liten att man råkar ut för listeria eller toxoplasma. Men av någon anledning är jag mycket nojigare denna gång, säkert både för att jag är äldre och för att jag har bättre koll på vad man ska undvika och varför. Vågar inte ens ha skinka på mackan denna gång fast jag vet att det är ok så länge den är hyfsat nyförpackad.

    Får nog fundera något varv till på oxfilén haha.
  • September89
    Daphodil skrev 2019-03-24 19:22:22 följande:

    Klart man är nojig, skulle något hända skulle man ju gräma sig för evigt. Men med tanke på att listeria är ovanligt i nötkött och det bara är en liten inre del av köttet som kommer vara <70 grader så känns det långsökt att du skulle ådra dig det.


    Jaa risken verkar ju vara otroligt liten ändå. Kanske ska våga äta det då :)
  • September89
    Tigerkvinna skrev 2019-03-25 11:00:16 följande:

    När det kommer till nöt så tolkar jag det som fritt fram. Eftersom det på livsmedelsverkets hemsida står : Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt

    Så rosa nöt är ju inte rå, och står inte på genomstekningslistan förutom nötfärs då eftersom det står köttfärs generellt. 


    Ja det har du ju helt rätt i! Har ju läst där flera gånger men blir bara nojig och rädd att jag missförstått nåt. Men då ska jag våga äta mitt rosa kött haha :)
  • September89
    Jojjans skrev 2019-03-25 11:20:10 följande:

    På tal om vad man får äta och inte äta, hur förhåller ni till olika nivåer av alkoholfritt? Räknas ju som alkoholfritt upp till 0,5%. Jag drack såna öl ibland i början av graviditeten men jag blir mer och mer nojig och köper nästan uteslutande 0,0% nu. Men hur noga kan det vara?


    Jag har nog druckit de låga nivåerna som räknas som alkoholfritt. Och då är jag ändå supernojig med vad jag äter, slutade helt med kaffe direkt när jag pulsade tex. Men tänker att det Räknas som alkoholfritt av en anledning :)
Svar på tråden Bf September 2019