• Anonym (Kärnan)

    Det är svaga människor som väljer att vara otrogna

    Har själv varit otrogen OCH varit utsatt för otrohet. Min slutsats är att det är svaga personer som inte mår bra som är otrogna.

    Reflektioner?

  • Svar på tråden Det är svaga människor som väljer att vara otrogna
  • Thereisthat
    Anonym (Tablett) skrev 2019-03-16 23:11:16 följande:

    Eller också är det väldigt mänskligt? Tänker du på andra i alla saker du gör?

    Säger inte att det är rätt, bara att det är mänskligt att göra sånt som kan såra andra ibland för att man sätter sig själv först. Det gör alla. Hela tiden. Till och med när de tänker på andra så gör de det för att de i första hand tänker på dig själva.


    Jo visst. På samma sätt är det mänskligt att bli riktigt förbannad på andra. Problemet är inte känslan utan agerandet. Om du blir riktigt förbannad på någon annan så handlar allt i slutändan om huruvida du agerade på känslorna genom t.ex. misshandel.

    Sen gillar inte jag det dualistiska resonemanget "Tänker du på andra i alla saker du gör?" Vad det här handlar om är att otrohet sårar andra och därför ska man undvika det. Bara för att man är emot otrohet så betyder det inte att man tycker att man alltid ska bry sig om vad alla andra tycker hela tiden.
  • Panduro
    Anonym (Stark) skrev 2019-03-16 02:29:14 följande:

    Really honey. 

    Jag har gått hos mer än en handfull psykiatriker, psykologer och kuratorer. Jag har gått på anhöriggrupper på olika beroendemottagningar.

    Varenda jävel säger att jag är stark och att jag gjorde rätt.

    Ett anonymt nick på ett forum som det här kan inte komma och ställa en diagnos efter ett par inlägg som får mig att tro annat.

    Jag har lämnat den skiten bakom mig. Till skillnad från de allra flesta som varit i min situation. Har du inte upplevt det kommer du aldrig att fatta.

    TS är däremot en beroendeperson själv. Hon fattar allt. Men hen tror fortfarande att alla ska glömma beteende och svek efter att hen varit nykter/drogfri ett tag. Glöm det. 

    Och stort grattis till tre år!! Starkt. Heja!

    Men regeln är att det tar minst lika lång tid att få folk att lita på dig som du svek dom. Du får räkna själv. Och inse varför din partner drog. Inte för att hen var svag i alla fall!

    Jag är 34. Min missbrukande förälder har varit ren 3 år. Kommer dröja 31 år innan hen får hänga med sina barnbarn utan övervakning :) Ok. Inte så illa. Mina barn väljer själv när dom har åldern inne. I nuläget finns det inte en chans att dom får umgås ensamma med hen.


    De tyckte att du var stark säger du. Stark som insåg att du behövde lämna och därefter gjorde det, eller stark som var otrogen?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Kärnan) skrev 2019-03-15 23:55:07 följande:

    Har själv varit otrogen OCH varit utsatt för otrohet. Min slutsats är att det är svaga personer som inte mår bra som är otrogna.

    Reflektioner?


    Jag ser mig verkligen inte som en svag person, olycklig med mitt ?sexliv? tillsammans med min man ,ja, men svag ,absolut inte.

    Vi har varit ett par sedan tonåren och är närmare 40 idag, han något äldre och tillsammans har vi 4 barn. Har ett stort sexbehov kvar, medans han inte har samma behov längre. Det är inte roligt att behöva tjata sig till sex med en man som inte längre vill och det blir bara en dålig stämning mellan oss.

    Han är en underbar familjefar, vi har inga problem utanför sovrummet och är mer vänner än älskare idag.

    Jag har en älskare sedan 3 år tillbaka och känner att det gör mig till en bättre fru och mamma. Sex är ett sånt stort behov för mig och känner mig deprimerad utan det.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Stark) skrev 2019-03-16 00:56:27 följande:

    Trams. Man behöver inte vara empatilös för att vara otrogen. 

    Inte vet jag om siffran stämmer men jag har läst att uppåt 50% är otrogna vid något eller fler tillfällen. Vill du ha det till att halva befolkningen är empatilösa?

    För allting annat i samhället testar man annat om det inte passar. Helt rätt enligt alla. Fast med förhållanden blir det tvärtom? Man gör missbedömningar i livet. Ibland med en partner. Det inser man inte förrän efteråt ibland. Inte så att det är superdåligt. Ljummet ungefär. Många letar efter det. Trygghet. 

     


    Nej, det är inte att testa ett annat förhållande som är fel, felet ligger i att man bedrar sin partner bakom ryggen! Det rätta och rimliga agerandet är ju att man avslutar relationen man inte trivs i och sedan söker efter en ny partner att testa! Det går liksom inte att jämföra med att du vill testa en ny cykel innan du bestämmer dig för att köpa den och göra sig av med den gamla. Vi är människor med känslor.

    Barn går inte heller att skaffa och sedan testa ett annat barn om barnet nu skulle visa sig bli överjävligt jobbig och krävande 24/7. Så allting annat i livet/samhället går ju inte att testa annat:)

    Men som du beskriver det så får jag känslan av att du haft samvetskval över otroheten och det enorma svek det är och som du utsatte ditt ex för. Det är starkt och väldigt bra att du tagit ansvar för det du gjorde och gått i terapi. Många fler skulle behöva göra det och förstå och lära känna sig själva lite mer, så behöver man kanske inte upprepa samma destruktiva beteende igen. Du kanske inte vill vara den otrogna typen eg? Trygghet för dig kanske är en stark partner som kan dra dig tillbaka om hon märker att du är på väg åt fel håll? En partner som kan sätta ner foten om det behövs?
  • Inga bekymmer
    Anonym (L) skrev 2019-03-16 23:52:49 följande:

    Jag har alltid varit öppen i mina relationer och sagt tidigt att jag inte klarar av att vara monogam. Var ärliga istället för otrogna


    Respekt till dig för det!:) Har du upplevt att du missat förhållanden du velat ha pga det? Att du missat kärleksrelationer för att den du fallit för inte kan tänka sig att leva i ett öppet förhållande? I andra trådar har ju just det varit ett argument till varför man inte är ärlig från början, för det är så svårt att hitta en partner då. Sen är det väl så att de flesta som varit/är otrogna inte tänkt från början att de ska vara det. Långt ifrån alla som är otrogna är ju polygama av naturen, men beror förstås på vilket perspektiv man tittar ifrån.
  • Anonym (letusfuck)
    Inga bekymmer skrev 2019-03-17 04:41:17 följande:
    Ok, ja gör du på samma sätt varje gång så förstår jag om du tycker det blir tråkigt i längden..
    Ja, spelar ingen roll hur mycket jag varierar knådandet. Ändå samma tuttar.
  • Anonym (letusfuck)
    Inga bekymmer skrev 2019-03-17 07:33:03 följande:
     men beror förstås på vilket perspektiv man tittar ifrån.
    Som med allt annat. De som är upprörda över att folk har lite sex vid sidan om. Vem bryr sig om 100 år?
    Och nån tomte på en ö i Västindien har annat att tänka på än om några är otrogna här uppe i Sverige.
    Allt handlar om perspektiv.
  • Anonym (L)
    Inga bekymmer skrev 2019-03-17 07:33:03 följande:

    Respekt till dig för det!:) Har du upplevt att du missat förhållanden du velat ha pga det? Att du missat kärleksrelationer för att den du fallit för inte kan tänka sig att leva i ett öppet förhållande? I andra trådar har ju just det varit ett argument till varför man inte är ärlig från början, för det är så svårt att hitta en partner då. Sen är det väl så att de flesta som varit/är otrogna inte tänkt från början att de ska vara det. Långt ifrån alla som är otrogna är ju polygama av naturen, men beror förstås på vilket perspektiv man tittar ifrån.


    Jag tror de flesta människor känner sig själva mer än vad man vill erkänna. Har man varit otrogen i minst två förhållanden då kan jag lova att det kommer att hända igen och då kan man lika gärna vara öppen om son natur. Jag känner inte att jag missat någon kärleksrelation. Idag lever jag i ett öppet därboförhållande och vi har det sååå bra. Vi bråkar aldrig och känner jag för att dejta någon annan då gör jag det. När han och kan träffas så är dexdr helt fantastiskt eftersom vi har saknat varandra. Vi kan ha sex minst fem ggr på raken ha ha. Jag kommer aldrig att tröttna på bår relation. Vi tär inte på varandra och gissa vad? Han är den första jag älskar. Jag tror att det är för att vi respekterar varandra och ät gulliga mot varandra. Vi har inget behov av att prata om andra när vi är tillsammans.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Josefin) skrev 2019-03-16 19:55:45 följande:

    Anonym (Esme) skrev 2019-03-16 11:25:45 följande:[/quote-nick]Ständigt denna offerkofta att skylla på att relationen är dålig. Om den är så jäkla dålig så är det bara att lämna eller?

    Erkänn som det är istället. Ni vågar inte lämna för att ni är reda att bli ensamma och förlora er trygghet. Er snuttefilt! 

    Att inte våga vara ensam istället för i en relation man anser är dålig är TADA

    fruktansvärt svagt!


    Du tänker lite fel. Relationen behöver inte vara dålig på alla sätt, bara på sex och närhetsbiten, kanske att bli sedd. Om allt är dåligt så är det lätt och kanske klokt att lämna. Det är när allt annat är bra som det är svårt och kanske dumt att lämna. Det är inte det att " inte våga vara ensam" utan att man inte tappat hoppet om sin relation, att det finns så mycket i den som är bra så att man inte VILL lämna.[/quote]

    Om man inte tappat hoppet om sin relation, hur tänker man att relationen ska bli bättre genom otrohet? Om både sex och närhet knappt finns OCH att man inte heller känner sig sedd i förhållanden då är det ju ett riktigt dåligt förhållande kan jag tycka. Men ibland kan det ju handla om andra saker också. Tex om en i relationen blir deprimerad, så kanske hen inte känner sig älskad, sedd och bekräftad för att hen inte kan ta till sig och se kärleken som finns.

    Din sista mening håller jag inte alls med om. Om man inte tappat hoppet för så mkt är bra och inte vill lämna så är det smart att investera tid och arbeta på sin relation. Otrohet handlar om egoism, man vill äta kakan och ha den kvar, sen kan du och andra intala er nåt annat!
  • Anonym (L)
    Inga bekymmer skrev 2019-03-17 08:01:44 följande:

    Du tänker lite fel. Relationen behöver inte vara dålig på alla sätt, bara på sex och närhetsbiten, kanske att bli sedd. Om allt är dåligt så är det lätt och kanske klokt att lämna. Det är när allt annat är bra som det är svårt och kanske dumt att lämna. Det är inte det att " inte våga vara ensam" utan att man inte tappat hoppet om sin relation, att det finns så mycket i den som är bra så att man inte VILL lämna.


    Om man inte tappat hoppet om sin relation, hur tänker man att relationen ska bli bättre genom otrohet? Om både sex och närhet knappt finns OCH att man inte heller känner sig sedd i förhållanden då är det ju ett riktigt dåligt förhållande kan jag tycka. Men ibland kan det ju handla om andra saker också. Tex om en i relationen blir deprimerad, så kanske hen inte känner sig älskad, sedd och bekräftad för att hen inte kan ta till sig och se kärleken som finns.

    Din sista mening håller jag inte alls med om. Om man inte tappat hoppet för så mkt är bra och inte vill lämna så är det smart att investera tid och arbeta på sin relation. Otrohet handlar om egoism, man vill äta kakan och ha den kvar, sen kan du och andra intala er nåt annat![/quote]

    Förlåt om jag sticker hål på din illusion men inget är bra om inte sex och närhetsbiten funkar och att relationen dessutom bygger på lögner. Är det pengarna då som drar? Att man har barn ihop? Jag skulle aldrig kunna ha det så. Leva i en lögn.
Svar på tråden Det är svaga människor som väljer att vara otrogna