• xxmeyaxx

    * Roliga händelser under förlossningen *

    Sitter här och tänker på dagen då jag ska få föda fram mitt barn. Nu är jag iofs inte gravid då, men jag hoppas på det inom en snar framtid. Men förlossningen grubblar jag lite för.

    Jag är livrädd för blod och tanken på smärtan får mig att rysa!

    OM JAG BARA FICK, skulle jag stanna i väntrummet under tiden som jag skulle föda mitt barn. Kommer ju inte undan det. det är ju inte precis som att jag kan knuffa in sambon i förlossningssalen och säga "jag väntar här."

    Det finns nog många kvinnor som oroar sig för sin förlossning och jag tänkte att vi kunde släppa lite på den nervösa linan. Det kan hända mycket roligt under en förlossning och DÄRFÖR vill jag att i denna tråd - så ska man skriva ner roliga händelser under eran förlossning! Något som ni skrattar åt idag.

    Kom igen nu, tjejer!

  • Svar på tråden * Roliga händelser under förlossningen *
  • Morrisen

    En kompis till mig kallade sin barnmorska för allt mellan himmel och jord som inte var barnvänligt under sin första förlossning.
    Hon vrålade och skrek och det är ett under att inte barnmorskans öron vissnade och trillade av.

    För en månad sedan fick hon sitt andra barn och då hade hon en sån kraftig halsinfektion så hon kunde bara väsa i stort sett.
    Hon lät ungefär som en skallerorm innan de hugger, sa hennes man och skrattade. Sen sa han att de ska bara föda barn när hon har halsinfektion i fortsättningen. Barnmorskan håller nog med.

  • carolin82

    Min förlossning var väldigt jobbig men så efter två dar med värkar så skulle man ju börja krysta. iNte ens det gick som det skulle. Så efer ett antal timmar på det sättet var ajg ju helt slut ingen mat o ingen sömn på nästan 2 dagar. Iallafall 2:a gången de kallade på doktorn så skulle jag få hjälp med sugklocka. Vimsig o dan så undrade jag var ahn var någonstans för han var tvungen o komma fort o hjälpa mig. Då BM sa till mig att det tar ett litet tag för han låg ju o sov o var tvungen att ta sig till oss oxå. Då börjar jag stor böla o säger att jamen säg till han att han måste springa hit då i korridoren.

    Vet inte om det var så kul kanske, men det var det enda skrattet BM o resten av folket hade under min förlosning. De pratade även om det efteråt.

  • Splach

    Min förslossning var inte alls svår egentligen, och tog inte timmar av smärta, utan jag tycke faktiskt inte att det var så farligt, låg och tänkte på det då med, och jag skrek mest under krystningarna för att det är ju så man ska göra, men min barnmorskan sa att jag inte behövde skrika, så då skrattade jag istället och krystade på, tog 3 krystar sedan var hon ute
    Dock gick jag över 3 veckor och fick värkstimulerande dropp, vilket dom fick höjja två gånger, innan något ens hände!..
    hade även fått en sak som skulle mjuka up livmodertappen ca 2 veckor tidigare, men inget hade då hänt..

    I alla fall så sa jag lite roliga saker..

    Bland annat kom det in en doktor och skulle lägga ryggbedövningen, för en sådan var jag ju tvungen att ta, det hade jag redan bestämt och tjatade om den, fast jag inte hade en endaste liten värk än.. så när dom äntligen kom, så kom han och la en sådan..
    Och undertiden han låg där bakom mej, så frågade jag han
    - kommer det göra ont?
    - nejda, svarar han, det gör bara ont när den kommer i huden
    - I HUVUDET VAD SKA DU DÄR O GÖRA? DÄR ÄR JAG JU FRISK JU, nästan skrek jag rätt ut, och han bara skrattade åt mej..
    och sambon satt allvarligt och kollade på, så för att lätta lite på sambons humor, så satt jag och sa
    - ajsing bajsing nu kommer det göra ont, ajsing ajsing bajsing... vist sambon skrattade..
    sedan satt jag där, ajsing bajsing ajajaja så doktorn började tycka att det var dags för mej att få mindre lustgas..

    Senare när han kommer in igen för att se hur det går, så hade han ingen huva på sej, och då utbraste jag så klart
    - Men varför hade du huva? du har ju ändå inge hår?

    Sa även åt en undersköterska att pumpa allt hon kunde med den där saken man har på armen för att kolla tryck osv, för jag hade ändå inga muskler som hon kunde skada

  • Hallonbilar

    Hehe, Rolig tråd :D

    till min sista knott så gick vattnet vid 1 tiden på natten, jag som var vaken då hörde först en knäpp i magen och sen rann det till, Jag väckte maken och talade om att vattnet gått, han som var trött och yrvaken säger: äsch, det var nog bara en flytning och vänder sig om igen :D :D Jag skakar liv i han och vi konstaterar att det inte var en flytning iaf :D

    inga värkar, ingenting, åkte in iaf på morgonen, men inget hade hänt (hade redan gått över 11 dagar så jag var ganska ivrig på att klämma ut knodden :D) de skickade hem oss igen :/ När vi kom in igen mkt senare så trodde vi inte att det skulle bli inom snar framtid så min man lade sig i sängen och jag satt i en fotölj, ngt jag ville eftersom jag hade så ont i ryggen, MEN sköterskan visste ju inte det så hon skällde ut maken efter noter eftersom han låg i sängen *skrattar*

    Vid min mellersta dotter (snittad) var min man så stressad så när han såg navelsträngen (de klippte den innan vi fick se henne) så han sa: titta en pojke :D sköterskan och doktorn började skratta..hehe, jag med :D
    sen några dagar efter snittet blödde jag lite..då skulle han ringa till aku(t)punkturen, vilket var det enda numret han hittade i katalogen *asg*

  • Erita

    Mausii: haha bara strumpor ;) nee inte så mkt mer man ska behöva egentligen ;)

  • Linah

    Under min förlossning, så hörde jag andra skrika i rummen breve, och jag tyckte det var fruktansvärt att det inte kunde kontrollera sig och sina skrik, såå ont kan det väl inte göra, jag skulle iaf inte skrika så.

    detta sa jag, och då sa BM bara, vänta du bara....

    ja, bara nån timma senare, låg man ju själv och skrek precis lika högt om inte högre

  • Ekorrfamiljen

    Jag hörde de andra mammorna skrika och tyckte att det lät så läskigt att jag inte ville utsätta nästa stackare för det, så jag var knäpptyst. Nåväl, jag stönade väl och gnällde lite, men skrek gjorde jag inte.


    //Ekorren - mamma till Tin, Troll och lille Vendel i magen.
Svar på tråden * Roliga händelser under förlossningen *