• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • lill linda 82

    jag blev förvånad över vilken jävulsk klåda man fick av eda dagen efter..
     fick småsmå blåsor över hela kroppen från bröstkorgen o ner som kliade som faen.

    sen då jag blev snittad fick jag samma klåda men det var av det de tvättade magen med innan snittet och jag tålde inte tejpen de fäste över snittet så de fick byta till en annan sort.


    Mamma till Steven 050525, Stella 060816, LillTösen BF 8Mars
  • Rulltrappa
    2systrar skrev 2010-02-21 09:05:12 följande:
    När jag väntade min första berättade alla att öppningsarbetet var det som tog längst tid och att det var de värkarna som gjorde ondast. Så är det säkert för många, men inte för mig.Jag vaknade tidigt på morgonen och kände mig enormt nödig (skit-nödig),  gick på toaletten men då gjorde det så fruktansvärt ont i magen så jag ringde förlossningen ( var i vecka 41+0). BM jag fick prata med där sa: "Vad du än gör gå inte på toa! Jag skickar en ambulans." Hon sa till mig att försöka hålla igen tills ambulansen hade kommit. Snacka om att jag blev paff. Vadå krysta? Jag har ju inte haft öppningsvärkar!? Men ambulansen kom, med två väldigt nervösa sjukvårdare samt en akutbil med narkossköterska. Jag fattade ingenting. Varför är de så nervösa? Jag kom in till intaget och där mötte en BM som precis skulle gå på sitt pass. Hon sprang upp för trapporna och bytte om, så när de väl fått ut mig och upp för hissen stod hon där beredd. Min flicka var ute på en kvart, vågade inte krysta ordentligt för jag var rädd om skita på mig, annars hade hon kommit ut på ett pat minuter. Den mest chockerande känslan tyckte jag var precis när barnet "sprattlade" ut och magen tömdes. Gud vad skumt det var, som ett stort tomrum. Jag har mest positiva minnen från både den och förlossningen med tjej nr 2. Snabba, hyfsat smärtfria (ingen bedövning). Men avslaget är som många uttryckt: ruskigt äckligt!Superbra tråd! Många minnen som kom tillbaka, nr 3 beräknas komma i juli så det är bra att återuppleva händelserna menalt innan det är dags igen.Hur sjukt det än låter så ser jag faktiskt fram emot det. Tack för att ni delar med er! Kram
    haha, sådär var det för mig också, andra gången. mitt öppningsarbete skedde helt i smyg, med den enda skillnaden att jag inte ens var välkommen till sjukhuset. på vårt sjukhus resonerar de tydligen så att har man inte dödssmärtor är det inte dags att föda.
  • 2systrar
    Rulltrappa skrev 2010-02-21 12:40:15 följande:
    haha, sådär var det för mig också, andra gången. mitt öppningsarbete skedde helt i smyg, med den enda skillnaden att jag inte ens var välkommen till sjukhuset. på vårt sjukhus resonerar de tydligen så att har man inte dödssmärtor är det inte dags att föda.
    Så är det egentligen här också. Men hon hörde på mig att det var dags. Skicklig!!
    Med tvåan hade jag lite molande värk under dagen och tänkte att detta är de berömda förvärkarna.. Men molet blev väldigt regelbundet och mannen tyckte vi borde åka in. Vilken tur jag lyssnade på honom den gången (jag tyckte det var onödigt att åka innan man fått riktiga värkar). Väl inne var jag fullt öppen och det var bara att trycka ut henne:)
    Hoppas verkligen trean blir lika "enkel". Har hört att trean brukar vara värst så nu förväntar jag mig att det blir ett rent helvete. Då kan det bara bli bättre...
  • Bibbif
    Saramalia skrev 2010-02-20 21:56:55 följande:
    kan vara bra att veta att det inte är ovanligt att svimma efteråt. De missade tyvärr mig när jag gick på toa (eftersom de envisas om att man måste kissa) och jag svimmade.Sambon hittade mig likblek, blodig o svart under ögonen, orörlig på toan, hahahastackare - han trodde att jag dött!
    huh, svimma på toa. Själv passade jag på att tuppa av i sängen, så det var noll fallhöjd. Hade precis fått upp dottern på magen. Hann t.o.m. säga till maken "håll i henne för nu svimmar jag.
    Saramalia skrev 2010-02-20 21:56:55 följande:
    en annan sak som inte är såååå himla ovanlig är att man får ännu mer foglossning efter förlossningen, pga hormonerna.Det blev så illa för mig att jag itne kunde lyfta benen, så det blev rullstol o starka smärtstillande i några dagar.Jag själv blev jätterädd o undrade vad faaaasen detta var!när jag frågade sjuksköterska sa hon att det kunde vara foglossning o att det kunde sitta i några månader....men givetvis sitter man inte i rullstol så länge, men gissa om ajg blev nervös...hahaVi ska ha om en vecka igen och det ska bli sååå kul, världens häftigaste upplevelse!!!kram på er
    Ja, foglossningen, jag hade hört av alla att det skulle bli bättre som på en gång efteråt. Så att från att innan förlssningen mestadels legat till säng, men kunna gå med kryckor, till att knapra starka värktabletter, bara ligga och inte kunna vända sig själv utan att maken och personalen på BB fick vända på mig. Denna gång är jag lite mer förberedd. Var sjukskriven ett par veckor pga foglossningen EFTER förlossningen eftersom jag behövde hjälp i hemmet o inte kunde ta hand om dottern på egen hand.
    2systrar skrev 2010-02-21 09:05:12 följande:
    Den mest chockerande känslan tyckte jag var precis när barnet "sprattlade" ut och magen tömdes. Gud vad skumt det var, som ett stort tomrum. 
    Håller med! Så skumt! jag undrade varför dom dängde en våt säl på mig! Kan int eskylla snurrigheten på någon kemiskt då jag klarade mig utan bedövning. Men var väl lite lagom trött och mosig eftet två vakna nätter.
  • Saramalia

    BIBBIF:   det tänkte inte jag ens på - att man kunde bli sjukskriven pga av det efter förlossningen, vem/vart vänder man sig? kan man få hjälp m det direkt på BB eller måste man ta sig till vanlig vårdcentral?

    bra att vet om det nu blir samma denna gång.

    ha det fint allesammans!

  • Aprikos
    syrra skrev 2010-02-20 22:39:15 följande:
    Denna gång som omföderska kommer du få en ny överraskning: EFTERVÄRKAR! Själv väntar jag mitt fjärde barn och hittintills har dessa jävla eftervärkar blivit värre för varje unge! Ska se till å ha en smärtiscocktail på sängbodet brevid mig så jag kan ta dem så fort bebben har anlänt
    JA!!! fyfan, helt vidriga eftervärkar, satt i benen/låren hos mig och höll i sig ca en vecka. Fyfan, värre än förlossningen. Iofs, förlossningen var INGET mot den jävla graviditeten. Hade lätt hellre fött barn varje dag i en månad än att vara gravid 9 fucking långa månader. 
  • Bibbif
    Saramalia skrev 2010-02-21 22:02:57 följande:
    BIBBIF:   det tänkte inte jag ens på - att man kunde bli sjukskriven pga av det efter förlossningen, vem/vart vänder man sig? kan man få hjälp m det direkt på BB eller måste man ta sig till vanlig vårdcentral?bra att vet om det nu blir samma denna gång.ha det fint allesammans!
    Jag blev sjukskriven driekt på BB av läkaren där innan vi åkte hem. Så min man var föräldraledig och jag sjukskriven. Sen efter mina två veckors sjukskrivnign så tog han ut sina 10 pappadagar.
  • Ido

    Blödde inte speciellt mycket efteråt, mest dom två första dagarna sen avr de som vanlig mens ett tag..

    Tror de var dagen efter vi kom hem från bb, alltså 3 dagar efter han föddes. Vi hade gäster hemma å jag kände att nej nu kommer de nå ur mig.. skyndade in på toa å när ja drog ner byxorna fick ja fullt upp med att fånga en stor LEVRAD blod boll som kommit ur mig. Stor som en tennisboll nästan. Berättade för min barnmorska sen å hon sa att får ja mer så skulle ja säga till.. de är viktigt att de inte blir kvar levrat blod där inne :D

    Chockad var ja iaf efter tennis rundan på toan :D

  • Towanda
    Ido skrev 2010-02-23 16:59:17 följande:
    Blödde inte speciellt mycket efteråt, mest dom två första dagarna sen avr de som vanlig mens ett tag.. Tror de var dagen efter vi kom hem från bb, alltså 3 dagar efter han föddes. Vi hade gäster hemma å jag kände att nej nu kommer de nå ur mig.. skyndade in på toa å när ja drog ner byxorna fick ja fullt upp med att fånga en stor LEVRAD blod boll som kommit ur mig. Stor som en tennisboll nästan. Berättade för min barnmorska sen å hon sa att får ja mer så skulle ja säga till.. de är viktigt att de inte blir kvar levrat blod där inne :D Chockad var ja iaf efter tennis rundan på toan :D
     
    Köttboll, blodboll... Märkligt att det finns så många människor. Vet folk om det här?
  • UnDeuxTrois

    Att epiduralen kan göra så att man inte KAN kissa efter förlossningen. Och då tappas man på urin om blåsan innehåller max. 6-7 dl, annars får man kateter. Mysko o sätta sig på toa ... o så kommer ingenting. Och man är inte kissenödig heller trots att det gått hur många timmar sen som helst sedan man kissade sist.

    Och att epiduralen kan göra att man får en helvetisk klåda under förlossningen så personalen får smörja in en med sprit.

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)