Hur anrätta ytterfilé på bästa sätt?
Hur steker och anrättar man ytterfilé på bästa sätt och har nu dessutom
ett superrecept så är det välkommet?
Hur steker och anrättar man ytterfilé på bästa sätt och har nu dessutom
ett superrecept så är det välkommet?
Någon som har ett beprövat recept å ytterfilé?
Du kana nvända samma recept som till kottlettrad el fläskfilé
Tillagade hel fläskytterfilé för bara några dagar sedan. Saltade och pepprade, fräste på hög värme för att få en fin stekyta, sänkte värmen och hällde i ett par dl vatten samt en buljongtärning. Koka på svag värme under lock i minst en timme. Man kan också ha i morötter, lök mm som får ge smak åt buljongen och blir gott att servera till. Köttet blir mört och saftigt när man tillagar det på detta sätt.
Jag brukar göra samma saker som med fläskfilé. Se bara till att krydda ordentligt, det smakar inget annars.
Ytterfilé, benfri kotlettrad och fläskhare är samma sak, med olika namn.
Skär man upp en ytterfilé i skivor blir det benfria fläskkotletter.
Är det fläskytterfilé du menar, TS? Det finns ju ytterfilé av andra köttsorter.
Underbart att ni håller en med sådana ledtrådar. En annan sitter här med ett saftigt stycke på 1.3kg ytterfilé. Måste tillaga det. Min käraste har kört in en ugnsform med pepaprrot, morötter, och sådan smaksatt potatis i ugnen som tilltugg, så ugnen är upptagen. Vi måste således steka, en idé om om 175c ugn och 30~40 minuter går således bort. Vad gäller i stekpannan? Skära i bitar och bara bryna tills det ser awesome ut? Alla tips är välkomna. Ledsen att jag bumpar efter ett år, men jag är lite kluven. Ni har säkert varit där.
Jag stekte benfri kotlettrad i ugn förra helgen. Skar först upp den och fyllde med tapenade på svarta oliver. Penslade köttet med en blandning av soya och chilisås (en stark, utan socker i). Band upp steken och stekte den på 125 grader i ugn ca 4 timmar (använde termometer). Det blev jättegott och saftigt.
Jag gjorde helstekt fläskytterfilé förra veckan, med pestosmör. Här är receptet:
http://mammamandala.wordpress.com/2011/02/23/helstekt-flaskytterfile-med-pestosmor/
Vi lagade i ugnen igår på låg temperatur. Tog lång tid men blev mycket bra, jätesaftigt.
http://matlyckan.blogspot.com/2011/07/helstekt-flaskytterfile.html
Strimla filen, stek den med lök i en gryta, ha på 1-2 buljoner MÖRK oxbuljong, Salta å peppra (svartpeppar) Häll på krossade tomater eller passerade tomater. Puttra 20-30 min. Häll på grädde å puttra ett tag till. Servera med ris
Du menar hel benfri kotlettrad ts.
Bräsera snabbt, sen 125 c på ugnen, termometer i köttet. Den ska visa 58 c. Ta ut o låt vila.