Tom Araya skrev 2013-04-09 00:41:13 följande:
Smaken på alkohol i sig är bara intressant om den är stark och helst ren, annars fungerar den främst för att lösa de smak- och doftämnen som finns i drycken förövrigt (i exempelvis öl, vin och cider)
För lagrade starkspritdrycker (exempelvis cognac, whisky m.fl.) har båda funktionerna betydelse.
I kombinationen alkohol och mat/tilltugg så har du dels dryckens smak (i vin bestående av ett flertal syror) där alkoholen löser (och därmed bär/lyfter fram) doft- och smakämnen men också kombinationen dryck + mat samt alkoholens lösning av matens doft- och smakämnen.
Självklart sker mycket av smakkombinationerna i munnen då smaken hänger kvar även efter att du svalt mat eller dryck.
Jag tycker det är märkligt att du ens tar upp detta om du inte är påläst (för det är du uppenbarligen inte med dina frågor).
Du blir ju bara än mer rolig desto mer du skriver och än mer tydligt att du är en ren och skär hycklare.
Alkoholen i öl och vin, har inte löst några ämnen i ölet eller vinet för att smaka som den gör.
Den smaken kommer från val av sockergivare/frukt, jäst, vatten i mer undantagsfall andra smakgivare.
Dessa smaker uppstår sedan i jästprocessen.
Hade din "teori" som alkohol som löser in smakerna i ölet/vinet, så hade man kunnat tillsätta dessa smaker efteråt och fått samma smak.
Men så blir det inte, så där föll den som en fura.
Whiskey, cognac och liknande lagrings spritsorter, förlitar sig helt på de finkeloljor som finns.
Och den ombildningen av dessa finkeloljor sker i faten, som blir till mer angenäma smaker.
Problemet är inte att alkoholen är en god dryck för vissa, problemet är när du säger cannabis inte har smak eller doft som kan uppskattas av konsumenten.
Precis som du skulle ha monopol i vad folk tycker är gott, smak och doft.
När det kommer till alkohol och alkoholtillverkning så är mina kunskaper lite under de som har det som sitt arbete.
Och mina frågor är uppenbara och en väldig förundring över att du pratar om dricka alkohol, men diskuterar alkoholen som lösningsmedel för smaker och dofter.
Och du svarade aldrig på detta om lösningsmedel och öl och vin, jag förstår du inbillar dig detta.
Genom att säga ja det blir olika smaker med syror och så vidare.
ja äter lite lingonsylt, så får mjölken en annan smak tex, jaha vadå då?
Gör det lingonsylt till en fantastisk smak och doftbärare, nä inte mer än alkohol.
Det är pga olika syror man tillsatt i form av olika frukter, ämnen och så vidare.
Roliga är att jag finner alkohol som en god dryck, men det utesluter inte att cannabis är har en utmärkt smak och doft.
Och det bästa av allt, är att cannabisen sen gör så allt annat luktar och smakar fantastiskt gott, lite senare.
Den egenskaper har inte alkoholen, den bedövar smak och doft.
Utom möjligtvis mjöd, som bara smakar mer och mer desto mer man dricker(mjöden då).