Publicerad 3 May 2017

Fotograf:

10 barn vars största drömmar har gått i uppfyllelse

En dröm är sällan den andra lik. Medan en person drömmer om att bli rik, drömmer en annan om att få barn. Och medan en person drömmer om att få träffa en kändis, drömmer en annan om att få vara väderpresentatör för en dag.
Ryland Mishura, 11, från New Jersey fick se sin stora önskan gå i uppfyllelse när stiftelsen Make-a-Wish, som arbetar med att uppfylla önskningar för svårt sjuka barn, och The Weather Channel gav honom chansen att presentera väderprognosen i tv.

Med anmärkningsvärd kunskap och professionalism tog sig femteklassaren an uppgiften och levererade en klockren insats, som lockat till över 100 000 visningar på Facebook.

Ryland lider av en ovanlig och svår ämnesomsättningssjukdom, som i värsta fall kan få livshotande utfall. Men det stoppar honom inte från att drömma.

– Det här är en bra chans för mig att utföra mitt framtida yrke, säger Ryland till Huffington Post.

Nedan listar vi nio andra fantastiska historier om barn vars stora drömmar har gått i uppfyllelse. Läs – och bli berörd!

1. Sju års längtan över

Nioåriga Colette hade drömt om, tjatat och längtat efter att familjen skulle skaffa hund. I sju år. Videon som visar när hennes stora önskan går i uppfyllelse är djupt rörande.


2. Sagolikt

Säg det barn som inte älskar sagor och prinsar och prinsessor? Prinsessan Madeleine och stiftelsen Min stora dag bjöd 2016 in tolv barn med olika svåra sjukdomar till ett sagokalas på Stockholms slott. Vad det bjöds på? Prinsesstårta så klart!


3. Första kyssen

Första kyssen ska förstås vara något alldeles extra och Chase, 12, lever upp till kriterierna. Pojken hade med sig en skylt med texten ”Ge mig min första kyss” till en konsert med Carrie Underwood. Countrystjärnan såg skylten och Chase måste nog fortfarande nypa sig i armen när han minns vad som hände sedan.

      


4. Hockeylycka

Ett rörande fint ögonblick när Nicholas Skretkowski får stå ensam på isen med sin stora idol, NHL-stjärnan Jonathan Toews.

      


5. Dansa med Beyoncé

Det finns otaliga exempel Make-a-Wish-stiftelsens fina arbete och ett av dem är när flickan Taylon 2013 både fick sjunga och dansa med sin hjältinna Beyoncé.

      


6. Magi med Ed Sheeran

Ollie Caroll, sex år, lider av en svår sjukdom som slagit ut hans förmåga att gå, prata och se. Innan hans röst försvann älskade han att sjunga Ed Sheeran-låtar. När sångaren uppmärksammades på Ollies situation dröjde det inte länge innan han bjöd in pojken med familj till sin konsert. Han spenderade även kvalitetstid med Ollie inför konserten.


7. Viral önskan och viral uppfyllelse

Kameria blev förkrossad när hon förstod att Barack Obama inte kunde fortsätta vara president. En video på Kameria i tårar blev viral och nådde hela vägen till Vita huset. Den dåvarande presidenten såg till att flickan fick besöka honom och försäkrade henne om att allt skulle bli okej.


8. En speciell önskan

Ethan har önskat sig samma sak i julklapp sedan han var två år. Och plötsligt händer det. Vilken otroligt fin storebror han kommer att bli!

      


9. The Batkid

Miles Scott var 18 månader när han diagnostiserades med cancer. Efter flera år av kemoterapi beslutades det att hans kamp skulle belönas med någonting alldeles extra. Ett helt samhälle slöt upp kring Miles och gav honom en dag som Batkid - Batmans unga medhjälpare. Miles, vars cancer nu är i remission, önskedröm har blivit vida omskriven och resulterat i dokumentären Batkid Begins. Filmstjärnan Julia Roberts har planer på att göra film av hans berättelse.

      Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 10 barn vars största drömmar har gått i uppfyllelse
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll