Publicerad 12 February 2018

Fotograf:

5 enkla och viktiga sätt att visa uppskattning till ditt barns mamma

Efter att man fått barn tillsammans kommer relationen att påverkas både positivt och negativt. Något som lätt händer är att man glömmer bort att säga och göra vissa saker som var så självklara tidigare när det inte fanns en tredje person med i bilden. I Huffington Post's "Pappaforum" skriver Dimitri Ehrlich 5 enkla tips på sätt att visa uppskattning till en kvinna som precis börjat axla rollen som mamma.   
Säg att du älskar henne minst en gång varje dag 

Första veckorna och månaderna efter förlossningen går majoriteten av alla kvinnor igenom hormonella förändringar. Ha tålamod. Låt henne bli upprörd även om du inte kan förstå varför. Var bara hennes stöttepelare och påminn henne om att du älskar henne och finns där. Hon kanske inte säger det direkt men kommer tacka dig om några år. 

När du gosar med bebisen, glöm inte att även ge din partner en puss

Det är lätt att fastna med blicken på er lilla ögonsten, men glöm inte att stirra på din fantastiska partner då och då också. Ge henne en puss. Hon behöver också uppmärksamhet. 

Piffa till dig lite ibland 

Du har förmodligen inte sovit på flera veckor och ditt utseende är längst ner på priolistan just nu. Men försök att hitta ett tillfälle att snygga till dig lite och visa att du fortfarande bryr dig. Att göra sig fin för sin partner ger alltid några pluspoäng. 

Berätta för henne att hon är vacker 

Efter en graviditet och en stressande första period som nybliven mamma kommer naturligtvis kroppen och utseendet förändras lite. Även den mest självsäkra kvinnan kommer känna sig mindre attraktiv. Därför är det otroligt viktigt att du ofta påpekar att hon är fin som hon är och visar att du är attraherad. 

Ta ansvar för hushållssysslorna! 

Ta hand om tvätten, städa och diska. Hon kanske inte ens kommer att märka det men däremot kommer hon märka om det inte är gjort. Hur som helst, nu får du ta lite extra ansvar när det kommer till hushållssysslorna, lev med det. 


Självklart är man två i en relation och det är minst lika viktigt att mamman visar sin partner uppskattning –men denna gång är texten riktad till pappan (eller den andra mamman). 

För att läsa orginaltexten klicka här.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 5 enkla och viktiga sätt att visa uppskattning till ditt barns mamma
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll