Publicerad 26 June 2018

Fotograf:

Så väljer du ett barnvänligt hotell

När ni ska boka hotell åt hela familjen är det många komponenter som ska tas med i beräkningen. Pris och standard är så klart två viktiga delar, men när ni åker iväg med barnen är det mycket mer än så som ska klaffa. Kombinera alla familjemedlemmars önskemål och checka in på ett Quality Hotel, så behöver varken föräldrarnas plånbok eller barnens spring i benen bli besvikna.
Här guidar vi dig till hur du ska tänka när ni väljer ett barnvänligt hotell!

Hur utrustat är hotellet?

Behöver ni ta med saker som barnstolar, resesäng, resevagn eller liknande?
Kolla upp detta innan ni påbörjar packningen för att undvika att ta med er onödiga prylar!

Är restaurangen anpassad för barn?

Om ni ska äta en mysig middag på hotellet är det såklart viktigt att barnen också får en god upplevelse. Spana in barnmenyn och hur restaurangen ser ut. Vissa hotell har en kombinerad bar och restaurang vilket kan bli skränigt, plus att barnen givetvis inte bör vistas i en miljö där det konsumeras mycket alkohol. På Quality Hotel har barnen en egen smarrig meny, som dessutom har recenserats av en barnpanel. Vad sägs om mumsiga köttbullar eller smaskig spaghetti? Här kan ni frestas av hela menyn.

Hiss vs trappor

Att hotellet är utrustat med hiss är närmast obligatoriskt, även om det bara består av några få våningar. Väskor som ska kånkas, trötta barn som ska hem efter middagen, trötta föräldrar som har burit på barn… ja, en hiss ska helt enkelt finnas – och givetvis en som rymmer en eller flera barnvagnar. Läs mer om alla Quality Hotel och hur de är utformade.

Aktiviteter

Kanske en av de viktigaste punkterna. Finns det kostnadsfria aktiviteter på hotellet för barnen? Detta förhöjer verkligen upplevelsen, både för barnen och för er vuxna. Om barnen kan roa sig själva på hotellet i närheten av er föräldrar ger det er lite extra egentid att bara få vara. På Quality Hotel har barnen aldrig tråkigt! Aktivitetsrum, ansiktsmålning, skattjakter, shuffleboardspelande, poolbad… kolla in vad ert Quality Hotel erbjuder för barnaktiviteter!

Omgivningen

Var är hotellet beläget? Kolla kartor och gatvyer runt omkring hotellet – ni vill inte gärna hamna på den lokala bargatan eller alldeles intill en väldigt trafikerad väg. Ett extra plus är såklart om det finns fina naturområden i närheten. Till exempel en mysig strand eller en grönskande park, som på Quality Hotel Ekoxen i Linköping med oasen Trädgårdsföreningen som granne (och dessutom en kort bilfärd bort från både Astrid Lindgrens värld och Kolmården!)

Barnanpassat

Genom att få barnen att känna sig extra välkomna ger ni dem en hotellupplevelse de sent kommer att glömma. På alla Quality Hotel är barnen VIP-gäster och får en överraskning redan vid incheckningen! En skattkista eller gympapåse fylld med ballonger, såpbubblor eller liknande ger dem en rolig start på vistelsen. Kolla in mer av erbjudandet ”barnens sommar” här!

Tillgänglighet 

Det är viktigt att ni känner att hotellet är enkelt att ta sig till och från.
Alla Quality Hotel har alltid bra parkeringsmöjligheter för små och stora semester-ekipage, och passar därför perfekt för familjer på bilresa! Packa bilen full och brumma ut vägarna, och låt ett Quality Hotel bli ett välbehövligt stopp på vägen - eller varför inte slutdestinationen?
Starta resan här!


I samarbete med Quality Hotel

Logo1
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Så väljer du ett barnvänligt hotell
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll