Gabriel Odenhammar spelade Håkan Bråkan och Max Svensson– det gör han idag

Han gjorde succé i "Sune"-filmerna och "Svensson Svensson" sedan hamnade han i skymundan. Nu öppnar Gabriel Odenhammar upp om den tuffa tiden som följde åren efter skådespelardebuten.

Gabriel Odenhammar spelade Håkan Bråkan i "Sune" och Max Svensson i "Svensson Svensson".

Gabriel Odenhammar var bara sju år gammal när han debuterade som barnskådespelare. 1991 gjorde han succé som Håkan Bråkan i den folkkära julkalendern "Sunes jul" och syntes senare i uppföljaren "Sunes sommar". Det blev starten på skådespelarkarriären för Gabriel som sedan spelade den omtyckta karaktären Max Svensson i tv-serien "Svensson Svensson".

Tuffa åren efter "Sunes jul" och "Svensson Svensson"

Det var inte en dans på rosor efter debuten som barnskådespelare. I TV4:s "Nyhetsmorgon" öppnar Gabriel Odenhammar upp om den problematiska tiden som drabbade honom efter framgångarna.

– När jag ser hur mitt liv blev efteråt och problematiken som uppstod för mig, det är ju bara min historia och det får en annan bitter eftersmak, säger Gabriel i intervjun.

Att fortsätta skådespelarkarriären efter succén var lättare sagt än gjort. Som barn blev Gabriel Odenhammar kontaktad när han fick en ny roll, något som gjorde att han senare i vuxenlivet inte visste hur han skulle fortsätta som skådespelare.

– De slutade ringa, så för mig var det att 'nu är jag värdelös', säger han.

Gabriel berättar att alkohol blev en drog.

– Jag använde det som en drog för att få bort tankarna.

Det gör Gabriel Odenhammar idag

Efter gymnasiet valde Gabriel Odenhammar att fly från Stockholm för att få en nystart i en annan stad, något som kan ha räddat hans liv.

– Stocholm det blev för svårt för mig att vara kvar i, jag tror inte att jag hade levt idag om jag hade varit kvar. Så jag flydde Stockholm och började plugga till flygledare i Malmö, säger Gabriel i intervjun

Han fortsätter sedan:

– Det blev min räddning. Jag har gått hos psykologer också, men jag tror det här med att plugga och bli någonting som bara jag bestämde, sedan jag var sex år så var det många andra som sa vad jag skulle göra och inte göra.

Nu skriver Gabriel Odenhammar en bok om hur det var att jobba som barnskådespelare.