Min partner grattar mig inte på födelsedagen– är jag oviktig?

Att fylla år är för många en speciell dag då man hoppas på att bli firad och uppmärksammad av sina nära och kära. Det är en tid då vi kan förvänta oss en extra dos av kärlek och omtanke från våra partner, familj och vänner. Men vad händer när förväntningarna inte infrias, och firandet uteblir? En användare i Familjelivs forum delar med sig av sin upplevelse.

Genrebilder. Foto. Pexels

Det är inte ovanligt att födelsedagar har en speciell plats i våra liv. De markerar en årlig milstolpe där vi firar vårt liv och de erfarenheter vi har samlat på oss. För många är det också en tid då man känner sig extra sårbar och längtar efter att bli påmind om sin betydelse i nära relationer.

Forumanvändarens frågeställning lyder:

"Fyll år idag och har inte blivit grattad eller firad av min partner. Han köpte inget till mig och sa knappt grattis. Han ville inte ens ge mig sovmorgon i morse när barnet vaknade vid 6. utan fick be om lov att få sova ut. hur hade ni reagerat om ni var i min sits. Kan tillägga att jag typ Aldrig får blommor eller gåvor annars heller."

Andra har svarat:

"Då tycker jag att du firar dig själv, köper något trevligt och tar "ledigt" från honom och barnet en kväll i veckan."

En annan svarar:

"1, jag hade frågat min partner vad 17 han höll på med och varför han inte firade mig.

2, beroende på svaret i 1 frågat mig själv varför jag har en relation med någon som inte verkar vilja göra mig glad.

3, informerat min partner klart och tydlig om vad jag anser i frågan. Därefter styrt upp ett firande på egen hand, inte tyckt synd om mig själv och surat i tysthet."

"Han berättar med en aktiv handling att du är oviktig."

"Han han glömt detta? Mitt ex visste knappt när hans mamma var född, trots deras nära relation. En annan beundrade glömde bort alla hjärtans dag, men hörde av sig dagligen annars."

Läs hela tråden här och tyck till!

Läs även:

Min man vill inte ha kontakt med vårt andra barn – barnet ska stå som faderslös

Min pappa skriver till yngre tjejer – vad ska jag göra?