Peter Settman ber om ursäkt efter kyssen med Charlotte Kalla: "Jättetråkigt"

I självbiografin ”Skam den som ger sig” berättar skidstjärnan Charlotte Kalla att hon inte uppskattade den kyss hon fick av komikern Peter Settman under Idrottsgalan 2008. Nu ber Settman om ursäkt. Det är jättetråkigt att höra att hon kände så, för det var ju absolut inte meningen, säger han till SVT.

Peter Settman kysste Charlotte Kalla under Idrottsgalan 2008.

Charlotte Kalla beskriver händelseförloppet under galan i boken:

”Jag förstod att något var på gång när det samlades flera kameramän runt vårt bord. Plötsligt dök Peter Settman upp. Han tog tag i mitt ansikte, höll fast det och gav mig en puss rakt på munnen", skriver hon och fortsätter:

"Han överrumplade mig verkligen. Det jag var med om i direktsändning inför en miljonpublik kändes upprörande och förkastligt. Min integritet fick sig en rejäl törn och jag tänkte: ’Gud vad jobbigt'".

Peter Settman han tagit del av kritiken.

– Det är jättetråkigt att höra att hon kände så, för det var ju absolut inte meningen. Jag får nästan bara olustkänslor. Det där landade absolut inte bra. Jag ber verkligen om ursäkt, säger han till SVT.

Enligt Settman gick han in i sin karaktär som Ronny från komediduon Ronny och Ragge, och kyssen var ren improvisation.

– 2008, det är ett tag sen, det är 15 år sen. Det låter som inte så längesedan, men det var längesedan, rent kulturellt. Jag hade tänkt på ett annat sätt (i dag) när jag gjorde improvisationen. Det är helt enkelt inte roligt i dag, säger Settman.