Läsarnas 15 sämsta julklappar: "De hade hittat den med dess gamla kartong i soprummet"

Läsarna avslöjar de sämsta julklapparna de fått – känner du igen dig?

Artikelbild: Canva

Läsarna berättar om sina sämsta julklappar de fått. Det är tanken som räknas..

1. Den hemmagjorda julklappen

"Fick en julafton en helsvart paljettklänning av farmor som hon sytt själv. Jag var femton och paljetter var inte jättehett. Sedan såg det ut som om det var något hon möjligtvis önskade sig när hon var ung. Mina yngre systrar fick också varsin, i i silver och guld. Brorsan fick en tv till sitt rum av henne...."

/Athema

2. Något att växa i - julklappen

"När vi väntade vårt första barn som föddes i januari så fick vi julklappar till den ofödda babyn från blivande farmor. Flera paket med McDonaldsleksaker! Hon hade köpt Happy Meal åt sig själv och sparat och slagit in plastleksakerna! Och det var ingen ploj. Jag blev så himla irriterad när jag insåg att hon verkligen tyckte att det var toppenpresenter till ett spädbarn!"

/Ninan

3. Den stereotypa julklappen

"Värsta julklappen fick jag senaste julen. Mina vänner tycker att jag är "tantig" som gör mina köttbullar själv och faktiskt tycker om att laga mat.

Fick ett set kökskläder (förkläde, ugnsvante, kockhatt osv) för BARN. Haha, jo jättekul i typ fem minuter, sen kom man hem och undrade va fan man ska göra av den lådan. Fick även en skylt där det står "queen of the kitchen". Jag vill inte vara drottning över diskmaskinen och spisen. Jag som hatar kvinnliga stereotyper och hatar att bli placerad i fack för att jag är kvinna. Kul grej fine, men så jäkla fel till mig."

/Anonym

4. Den begagnade julklappen

"Lyckades själv rädda min bror från att få en begagnad brödrost i julklapp. De hade hittat den med dess gamla kartong i soprummet och tyckte att det var en toppen present till min bror."

/Poppy2012

5. Expressjulklappen

"Det var när jag var i tonåren och bodde hemma. Min morfar tog upp plånboken och gav mig 100 kronor."

/Missp71

6. Den hållbara julklappen

"En gammal serietidning som mamma hade tagit från mitt rum och slagit in i ett paket. "Du har ju säkert inte läst den på länge, så då är det ju som en ny present." Jag var elva.."

/Mrs Sheldon Cooper

7. Knepiga julklappen

"Hmm.. Mycket knepigt har man fått. Apelsinskal när jag var 8 år. Äggkoppar för några år sedan – en till sonen, en till mig och en till gubben. Kollade under och där stod det 1.50 kronor. Visst, det är inte priset som räknas, men come on."

/Helenmedh

8. Ta hand om andra-klappen

"Ett förkläde av svärmor som jag kunde ha "när jag lagar mat till hennes son". Då var jag 28 år och han 35."

/MissNora

9. Får inte hända - klappen

"Väntade barn nummer två som föddes i början på januari och fick en badrumsvåg i julklapp. Det var bara min självbehärskning som hindrade mig ifrån att kasta vågen i huvudet på givaren."

/Rödtopp

10. Nästan rätt - julklappen

Då jag var 13 år hade jag precis börjar sminka mig och önskade mig smink i julklapp, såklart. Då fick jag en prinsesslåda med docksmink av min farmor. Då blev jag upprörd, idag skrattar vi åt det. =)

/Lilia

11. Något att växa i - julklappen

"Fick för två jular sedan, trosor i storlek 44-46 av min mormor. Grejen är att jag har 34-36."

/Idontlikeyou

12. Missbedömda - julklappen

Tvättmedel för duntäcke, av maken. Trodde det var parfymen jag önskade mig och blev grymt snopen. Maken trodde jag skulle bli jätteglad. Han hade fel!

/exiteme

13. Utan - julklappen

"Min värsta present var när jag var fem och skulle fira med pappa och hans sambo plus hennes familj någon dag innan julafton. När alla paket har delats ut visar det sig att alla har fått presenter förutom jag, för jag hade ju en egen familj! Kan säga att pappa och hans sambo blev tvärarga och kastade ut dem med alla presenter med orden vi är en familj! Jag satt och grät i ett hörn och frågade om och om igen om jag inte hade varit snäll!"

/smurry

14. Den praktiska julklappen

"Min man fick kalsonger av min mamma förra året. Det är väl inte så farligt (lite märkligt kanske?), men motivet på dem var skuggor av nakna tjejer som slingrar sig om varandra. Mamma skämdes när hon upptäckte vad det var på dem. Hon ser inte så bra :D."

/Anonym

15. En julkapp..

"I år fick en fyll-i-bok "Till mitt älskade barn från din mamma". Jag är inte släkt med den personen och jag har inte några barn och väntar inget barn heller för den delen. Min sambo fick en Barbiedammsugare när han var femton och leksaksverktyg när han var sjutton."

/KanDetHändaNu