Pojken hade långt hår – gick emot förskolans "policy"

Första dagen på förskolan fick mamman en tillsägning: "Vill lära eleverna om hygien."

Genrebild. Personen på bilden har inget med texten att göra.
Genrebild. Personen på bilden har inget med texten att göra.

Jabez har sparat sitt hår sedan han föddes, och hans mamma berättar att det blivit en del av honom. Varken Jabez eller hans mamma hade kunnat tro att hans långa hår skulle bli ett problem på förskolan.

Skolans policy: killar får inte ha långt hår

Men när hans mamma skulle hämta honom från sin första dag sa lärarna på förskolan, som ligger i Huston USA, att skolans policy är att killar inte får ha hår som är längre än till axlarna. Anledningen till policyn påstås vara att skolan vill ha en hög standard, kunna skilja sina studenter från varandra, lära eleverna om hygien och att de vill minimera säkerhetsriskerna.

Satte upp håret i en knut – fick nej

Dagen därpå kom Jabez till skolan med håret uppsatt i en knut. Men personalen på förskolan påstod att han fortfarande inte följde reglerna. Jabez fick inte gå in på skolan och nästa dag tvingades hans mamma stanna hemma från jobbet med honom. Trots detta vägrar hon tvinga sin son att klippa av sitt hår.

– Jag kommer att klippa hans hår den dagen han ber mig om att få det klippt, sa hon till HuffPost, som skrev om händelsen först.

Mamman känner sig sviken

Jabez mamma känner sig inte bara sviken av skolledningen, utan även av samhället där hon bor. Flera som fått höra om händelsen tycker att mamman gör fel som vägrar följa skolans regler.

– Jag trodde jag hade förberett min son för allt. Han var så förväntansfull inför sin första dag i skolan och på att få nya vänner. Men så blev det så här, säger Jabez mamma.

Läs hela artikeln i Huffington Post