Vem var Sommarskuggan 2022? Nu är hen avslöjad!

Jakten på Sommarskuggan på SVT Barn har nått sitt slut. Efter flera kluriga ledtrådar och varierande gissningar kunde Sommarskuggan 2022 äntligen avslöjas.

Årets Sommarskugga, Tusse, tillsammans med tre överraskade programledare.
Årets Sommarskugga, Tusse, tillsammans med tre överraskade programledare.

Ända sedan i april har jakten på årets Sommarskugga pågått i "Sommarlov" och i dagens avsnitt kunde programledarna äntligen avslöja att det är artisten Tusse som är årets Sommarskugga.

Tusse – Sommarskuggan 2022

"Det har varit fantastiskt med alla barn som hela tiden har gissat och som älskar Skuggan och alla bus. Känner mig faktiskt lite ledsen över att det är färdigbusat nu. Jag vill busa mer! Det är inte ofta man får busa så här mycket", säger Tusse i pressmeddelandet.

Tusse, eller Tousin Chiza som han egentligen heter, är den sjunde Sommarskuggan i ordningen och han berättar att det känns overkligt att hemligheten han hållit så länge nu avslöjats.

Flesta trodde att Sommarskuggan 2022 var Oscar Zia

Några av de andra skuggmisstänkta under sommaren har varit Farah Abadi, Tomu och uppfinnaren Olof Ensten (spelad av Olof Wretling). Mest misstänkt bland tittarna var Oscar Zia följd av Tomu på andra plats och tätt därefter Tusse.

"Jag fick en superchock och blev verkligen överraskad. Jag bara skrattade och det var underbart härligt. Jag var inne på att det skulle vara Oscar Zia så jag blev riktigt förvånad", säger programledaren Alex Hermansson i pressmeddelandet.

Sommarskuggan må ha avslöjats, men "Sommarlov" fortsätter att sändas i SVT Barn och SVT Play varje dag fram till den 19 augusti.