10. Anders Broberg

Anders Broberg började spela foboll i Rö IK som sexåring. Förra året gjorde han inhopp i seniorlaget vid 46 års ålder och har således varit klubben trogen i över 40 år.

– Jag har gjort det mesta från att vara tränare till att ropa ut nummer under bilbingon, säger han.

I dag tränar Anders två av sina tre döttrar som alla är aktiva inom Rö IK. Hans engagemang för klubben och döttrarna är lika mycket för bygden.

– Det finns inte så mycket annat än fotbollsklubben här ute i Rö så mitt driv ligger mycket i att hålla föreningen levande. Dessutom tycker jag det är viktigt att få ungdomar att komma ut och röra på sig istället för att sitta hemma, säger han.

Med så många år i klubben har han sett många unga fotbollspelare växa upp.
– Det är kanske det roligaste av allt, att få se spelare utvecklas ända från sju års ålder och sedan se dem fortsätta, säger han.

Hans ledord som idrottsförälder är ”en för alla, alla för en” och han betonar vikten av att inte åsidosätta någon.

– Jag tycker inte heller man ska pusha sina barn för hårt. Det är viktigt att lyssna på barnen när de säger ifrån eller inte orkar, säger han.

Anders föräldrar var väldigt engagerade i honom när han själv var ung.
– De var inte med som ledare eller så men var alltid med och tittade när jag tränade och spelade. Jag växte själv upp i Rö med allt vad det innebär med att bli skjutsad hit och dit innan man fick köra moped. De ställde alltid upp för mig, säger han.

RÖSTA PÅ ANDERS BROBEG SENAST 17JUNI

Rösta på Anders Broberg och ge honom möjligheten att vinna Sveriges Idrottsförälder som ger en resa för 2 till OS i London 2012. Ett paket med resa, boende & OS- biljetter mm.

För att SMS-rösta gör du följande:
SMS:a till nr 72001

För att rösta på Anders skriver du sedan sms-koden:
Väljer du IDROTT IF 10 så kostar din röst 10 kr
Väljer du alt IDROTT RB 10 så kostar din röst 15 kr och 5 kr går till Rädda Barnen