Publicerad 4 November 2016

Fotograf:

Adele: ”Livrädd för att skaffa barn igen”

Superstjärnan Adele drabbades av en djup förlossningsdepression efter att hon fick sin son för fyra år sedan. Nu berättar hon att det avskräcker henne från att skaffa ett syskon. ”Jag älskar min son mer än allt annat, men varje dag känner jag att jag skulle vilja göra vad fan jag vill” säger hon i en intervju med Vanity Fair.
Adeles start på föräldraskapet blev tuff. Strax efter att hon och maken Simon Konecki fått sonen Angelo drabbades hon av en djup förlossningsdepression.

I en intervju med Vanity Fair berättar hon att tanken på att skaffa ett till barn därför skrämmer henne.

FORUM: Ni som har/har haft förlossningsdepression, känner ni igen mina symptom

I samma intervju berättar hon också att hon var ovillig att prata med någon om hur hon mådde under den perioden. Det var henne man som till slut uppmuntrade henne att våga lyfta frågan med andra mammor i samma situation. 

– En dag sa jag till min kompis ”Jag hatar den här skiten” och hon brast ut i gråt och sa ’jag hatar det också’”, berättar Adele.

FORUM: ett barn till efter förlossningsdepression?

Vanliga symptom på förlossningsdepression är att inte vilja ta hand om sitt barn eller vilja skada barnet. Adele berättar att hon snarare blev besatt av barnet.

”Jag kände mig otillräcklig och som att jag hade fattat det sämsta beslutet någonsin. Till slut bestämde jag mig för att jag spendera en eftermiddag i veckan för mig själv och bara göra vad i helvete jag ville, utan min bebis.”

FORUM: Förlossningsdepression – när blir det bättre?

När en kompis frågade henne om hon inte fick dåligt samvete när hon önskade sig tid för sig själv svarade hon:

”Inte lika mycket som jag skulle fått om jag inte gav mig tid för mig själv. Jag har fyra vänner till som känner likadant och alla tycker det är jobbigt att erkänna det. De tror att det gör dem till sämre mammor, men så det ju inte. Du blir en bättre mamma om du ger dig tid för dig själv.”
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Adele: ”Livrädd för att skaffa barn igen”
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll